To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Ο Γιώργος Σταυρακάκης, εκτός των άλλων, είναι κιθαρίστας της Psychedelic Doom Band Automaton και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Αθήνας.
0

Το γνωστό μπεργκεράδικο του Χολαργού ανανέωσε το μενού του, συμμάχησε με περισσότερες και πιο σπάνιες μπίρες και μετακόμισε στην Πρωτογένους, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Αθήνας και το μπέργκερ φαίνεται να είναι πιο απαραίτητο από οπουδήποτε αλλού.


Πίσω από το Monster Burger βρίσκονται ο Γιώργος Σταυρακάκης και η Κατερίνα Μπακάλου, αρχιτέκτονας και εικαστικός η οποία σχεδίασε εξ ολοκλήρου το μαγαζί, ακόμα και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια. Ο Γιώργος, εκτός των άλλων, είναι κιθαρίστας της Psychedelic Doom Band Automaton και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Αθήνας. Χρόνια στην εστίαση με το Κρητικό «Μπιφτεκάτσι», που βρισκόταν πρώτα στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας και μετά στον Χολαργό, δεν ήταν καθόλου περίεργο να κάνει δυναμική στροφή στα μπέργκερ με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

Έτσι, στο Monster Burgers & Beers, βρίσκεις μπέργκερ με ονόματά που προέρχονται από μπάντες των '70s, είναι τεράστια, έχουν έντονη προσωπικότητα και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στη γεύση.


Το μαγαζί θυμίζει κλασικό μπεργκεράδικο της Αμερικής. Μακρόστενο και ψηλοτάβανο, με τραπέζια απλά και ρετρό καρέκλες ή πάγκους με δερμάτινη πλάτη. Στο βάθος υπάρχει το πάσο για τις παραγγελίες, που ξεχωρίζει την κουζίνα από τον υπόλοιπο χώρο και ψηλά αναρτημένος στον τοίχο βρίσκεται ένας φωτεινός κατάλογος με το μενού. Πιο κλασικό δεν γίνεται.

Στο Monster Burgers & Beers, βρίσκεις μπέργκερ με ονόματά που προέρχονται από μπάντες των '70s, είναι τεράστια, έχουν έντονη προσωπικότητα και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στη γεύση.


Παραγγείλαμε αμέσως και το πρώτο που ζητήσαμε ήταν το Monster Burger, που είναι ένα από τα εμβληματικά της κουζίνας. Σε ψωμάκι pretzel και με chili con carne να δίνει την κάψα που χρειάζονται οι ζεστές, ακόμη, μέρες της Αθήνας, σίγουρα είναι ένα χαρακτηριστικό μπέργκερ που οφείλει να δοκιμάσει όποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το μαγαζί.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Αll time classic Mac 'n' Cheese με το κοφτό μακαρονάκι να βουλιάζει μέσα στο λιωμένο τυρί και την μπεσαμέλ.


Στη συνέχεια, και χωρίς να το παραγγείλουμε, κατέφτασε μπροστά μας το all time classic πιάτο Mac 'n' Cheese με το κοφτό μακαρονάκι να βουλιάζει μέσα στο λιωμένο τυρί και την μπεσαμέλ. Αυθεντική, αμερικάνικη γεύση, που βρίσκεις σπάνια στα μαγαζιά του είδους και ακόμα πιο σπάνια αποδίδεται τόσο καλά. Είχαν δίκιο τα παιδιά του μαγαζιού που επέμεναν να το δοκιμάσουμε.

Συνεχίσαμε. Εξάλλου, είχαμε φτάσει με άγριες διαθέσεις, γι' αυτό και στο τραπέζι δεν άργησε να έρθει ένα Pulled Pork Burger. Διαλέξαμε το Poobah, με τραγανό bacon και κρεμμύδια, sauce μπίρας και iceberg. Καλό, τρυφερό κρέας που δένει τέλεια με τα υπόλοιπα συστατικά και προσφέρει την καλύτερη εναλλακτική για όσους δεν αγαπούν το μοσχάρι αλλά θέλουν και κάτι brutal για το στομάχι τους.


Εξαιρετικό και πιο κομψό αποδείχθηκε και το Budgie Burger με truffle mayo, cheese fondue και τραγανά κρεμμύδια. Πιο μαζεμένο, σε μέγεθος, από τα υπόλοιπα, με το ίδιο ζουμερό και σωστά ψημένο μπιφτέκι και με γενναίες δόσεις τυριού. Σ' αυτό το σημείο, θα πρέπει να πω ότι ένας από τους παράγοντες επιτυχίας των μπέργκερ είναι το ψωμάκι. Στο Budgie Burger, το brioche ψωμάκι συγκρατούσε απαλά το μπιφτέκι με τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς να βαραίνει γευστικά το αποτέλεσμα.


Κάτι τέτοια σκεφτόμουν, όταν βρέθηκε στο κέντρο του τραπεζιού ένα μπέργκερ γίγας, ένα πιάτο αμαρτωλό και πολυδιάστατο, κάτι που μόνο ένας ήρωας ή ένας πεινασμένος μπορεί να το απολαύσει. Μιλάω για το Orang Utan με το αβγό στην κορυφή, που έχει και μπιφτέκι και παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο και διπλό bacon. Σε όλα αυτά και δίπλα στην chili mayo υπάρχει και το σκορδοβούτυρο που απογειώνει τη γεύση και σε κάνει να μη θέλεις να σταματήσεις να το κατασπαράζεις.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Orang Utan
To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι σου για το γλυκό.


Γύρισα το κεφάλι μου διακριτικά από την άλλη πλευρά για να το αποφύγω και αφοσιώθηκα στο Vegan Burger που είχα ζητήσει να δοκιμάσω. Κάθε φορά που γεύομαι κάτι vegan που αντιγράφει τόσο καλά την πραγματική γεύση του κρέατος και με ξεγελάει τόσο πανηγυρικά, ενθουσιάζομαι! Το μπιφτέκι ήταν περισσότερο από άψογο και το μπέργκερ δεμένο με συστατικά που το έκαναν λαχταριστό και χορταστικό όσο ένα κανονικό του καταλόγου. Αν θέλεις κάτι ανάλογο, ζήτησε το Captain Beygond και θα το ευχαριστηθείς.


Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείς το Monster Burgers & Beers είναι, φυσικά, οι μπίρες με τις οποίες θα συνοδεύσεις το φαγητό σου. Αρχικά, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις draft, lager, Weiss, pils, με καταγωγή από την Κρήτη που φέρνει αποκλειστικά ο Γιώργος στο μαγαζί. Είναι ευκολόπιοτες, με πλούσια γεύση και τέλειο άρωμα. Επιπλέον, υπάρχουν σε τενεκεδάκια οι Brewdog, που έχουν πολλούς λάτρεις, καθώς και οι Stone Brewing. Αν πάλι δεν θέλεις μπίρα, στο μαγαζί σερβίρεται draft margarita, ιδανική για τον Σεπτέμβρη, ο οποίος στην Ελλάδα είναι παραδοσιακά καλοκαιρινός μήνας.


Μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι σου για το γλυκό. Τόσο τα σπιτικά cookies από την ομάδα του I Cake You όσο και το λιτό και υπέροχο παγωτό μηχανής στην αδιαπραγμάτευτη γεύση της βανίλιας είναι ό,τι πρέπει για ένα γεύμα που θέλεις να κλείσεις χαμογελώντας από ικανοποίηση.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείς το Monster Burgers & Beers είναι, φυσικά, οι μπίρες με τις οποίες θα συνοδεύσεις το φαγητό σου.
To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Pulled Pork Burger

Monster Burgers & Beers, Πρωτογένους 8, Ψυρρή, Τηλ: 2103250324, www.mosterburgers.gr, Instagram, Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ