8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και ποτά μπορούν να έρθουν στην πόρτα σας, όπου και αν μένετε στην Αθήνα, με μια απλή online ή τηλεφωνική παραγγελία. Αυτές είναι οχτώ από τις αγαπημένες μας κάβες που κάνουν αυτήν τη στιγμή παράδοση κατ’ οίκον.

Cellier

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 ήταν το μόνο σημείο όπου μπορούσαν οι Αθηναίοι να βρουν εμβληματικές ετικέτες όπως οι Ballantine's, VAT 69, Grand Marnier κ.λπ. Μέχρι και σήμερα, με 80 χρόνια λειτουργίας, η ναυαρχίδα των Cellier βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση φιλοξενώντας πάνω από 1.500 ετικέτες ποτού και κρασιού από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και συλλεκτικές φιάλες από τις καλύτερες οινικές χρονιές.

Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, e-shop: www.cellier.gr

Άλλα καταστήματα Cellier: Λεωφ. Κηφισίας 369, Κηφισιά / Λεωφ. Συγγρού 320, Καλλιθέα / Λεωφ. Κηφισίας 156, Νέο Ψυχικό

 

WineBox

Το WineBox δίνει έμφαση στο κρασί τόσο από τον ξένο όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα. Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Υπάρχουν αποκλειστικές εισαγωγές από οίκους του εξωτερικού και boutique οινοποιεία, όπως το Jean Paul & Benoit Droin από το Chablis, τo Champagne Duval-Leroy ή αυτό του Emile Beyer από την Αλσατία.

Ξενοκράτους 25, Κολωνάκι, e-shop: wine-box.gr

Kylix

Μια πραγματική wine & spirits boutique που επιλέγει και προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει ο ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας, καθώς και για μία τεράστια γκάμα επιλογών σε σπάνια ουίσκι, ρούμια, τζιν και άλλα οινοπνευματώδη από όλο τον κόσμο. Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές.

Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, e-shop: www.kylix.gr

Mr. Vertigo

Στην κάβα αυτή θα βρείτε 1.500 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σε κρασιά με προέλευση από την Κρήτη, την Κεφαλλονιά, τον Λίγηρα, το Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν και τη Σικελία, με γνώμονα πάντα την καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Επίσης, κάνουν εισαγωγές από τα Chateau Belles Graves, Champagne Pommery, Domaine Catherine Le Goeuil, Bernard Baudry, Domaine André et Mireille Tissot, Isole & Olena,Tenuta delle Terre Nere κ.α., αποκλειστικές συνεργασίες με ελληνικά κτήματα και δίνουν έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά.

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, www.mrvertigo.gr, (Παραγγελίες προς το παρόν μόνο τηλεφωνικά στο: 210 7250862)

 

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Cava Vinifera

Με πάνω από 600 ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό (από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και άλλες χώρες του Νέου Κόσμου), μεγάλη ποικιλία στα οινοπνευματώδη ποτά, εξαιρετικές γευστικές επιλογές και αξεσουάρ κρασιών, οι οινόφιλοι θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν.

Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, www.vinifera.gr, (Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο: 21 0807 7709)

Oak

Στα ράφια της φιλοξενεί 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την αρχή της λειτουργίας της ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για αποκλειστικές εισαγωγές από σημαντικά κτήματα, όπως επίσης και για την απόκτηση premium ετικετών για την κάλυψη της ζήτησης από συλλέκτες. Ξεχωρίζει η αντιπροσώπευση του Castello di Ama που παράγει ένα από τα καλύτερα Chianti. Σπάνιες φιάλες, όπως η jeroboam φιάλη της Cristall No 287 ή το Premium Voyage της Martell, τραβάνε τα βλέμματα των connaisseurs.

Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, e-shop: www.oakcava.gr

House of Wine

Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» διαθέτει κρασί, ποτά και αξεσουάρ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 750 ελληνικές και 400 εισαγόμενες ετικέτες κρασιού που βρίσκονται αποθηκευμένες σε σωστές συνθήκες. Η κατηγοριοποίηση και οι πληροφορίες για κάθε ετικέτα είναι εξαιρετικές.

Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι, e-shop: www.houseofwine.gr

Cava Faidon

Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Θα βρείτε πληθώρα επιλογών από κάθε οινική περιοχή της χώρας μας και κοσμοπολίτικες προτάσεις, με έμφαση στο Bordeaux, στην Ιταλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο:  21 5510 9975

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM