8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και ποτά μπορούν να έρθουν στην πόρτα σας, όπου και αν μένετε στην Αθήνα, με μια απλή online ή τηλεφωνική παραγγελία. Αυτές είναι οχτώ από τις αγαπημένες μας κάβες που κάνουν αυτήν τη στιγμή παράδοση κατ’ οίκον.

Cellier

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60 ήταν το μόνο σημείο όπου μπορούσαν οι Αθηναίοι να βρουν εμβληματικές ετικέτες όπως οι Ballantine's, VAT 69, Grand Marnier κ.λπ. Μέχρι και σήμερα, με 80 χρόνια λειτουργίας, η ναυαρχίδα των Cellier βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση φιλοξενώντας πάνω από 1.500 ετικέτες ποτού και κρασιού από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και συλλεκτικές φιάλες από τις καλύτερες οινικές χρονιές.

Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, e-shop: www.cellier.gr

Άλλα καταστήματα Cellier: Λεωφ. Κηφισίας 369, Κηφισιά / Λεωφ. Συγγρού 320, Καλλιθέα / Λεωφ. Κηφισίας 156, Νέο Ψυχικό

 

WineBox

Το WineBox δίνει έμφαση στο κρασί τόσο από τον ξένο όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα. Οι ετικέτες που φιλοξενούνται στα ράφια του WineBox είναι 500 περίπου. Υπάρχουν αποκλειστικές εισαγωγές από οίκους του εξωτερικού και boutique οινοποιεία, όπως το Jean Paul & Benoit Droin από το Chablis, τo Champagne Duval-Leroy ή αυτό του Emile Beyer από την Αλσατία.

Ξενοκράτους 25, Κολωνάκι, e-shop: wine-box.gr

Kylix

Μια πραγματική wine & spirits boutique που επιλέγει και προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει ο ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας, καθώς και για μία τεράστια γκάμα επιλογών σε σπάνια ουίσκι, ρούμια, τζιν και άλλα οινοπνευματώδη από όλο τον κόσμο. Στα ράφια της θα βρείτε εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, όμως η κάβα ξεχωρίζει για τις αποκλειστικές της εισαγωγές.

Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, e-shop: www.kylix.gr

Mr. Vertigo

Στην κάβα αυτή θα βρείτε 1.500 ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν σε κρασιά με προέλευση από την Κρήτη, την Κεφαλλονιά, τον Λίγηρα, το Λανγκτόκ-Ρουσιγιόν και τη Σικελία, με γνώμονα πάντα την καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Επίσης, κάνουν εισαγωγές από τα Chateau Belles Graves, Champagne Pommery, Domaine Catherine Le Goeuil, Bernard Baudry, Domaine André et Mireille Tissot, Isole & Olena,Tenuta delle Terre Nere κ.α., αποκλειστικές συνεργασίες με ελληνικά κτήματα και δίνουν έμφαση σε βιοδυναμικά κρασιά.

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, www.mrvertigo.gr, (Παραγγελίες προς το παρόν μόνο τηλεφωνικά στο: 210 7250862)

 

8 αθηναϊκές κάβες που κάνουν παράδοση κατ’ οίκον Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Cava Vinifera

Με πάνω από 600 ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό (από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και άλλες χώρες του Νέου Κόσμου), μεγάλη ποικιλία στα οινοπνευματώδη ποτά, εξαιρετικές γευστικές επιλογές και αξεσουάρ κρασιών, οι οινόφιλοι θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν.

Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, www.vinifera.gr, (Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο: 21 0807 7709)

Oak

Στα ράφια της φιλοξενεί 1.800 ετικέτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την αρχή της λειτουργίας της ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για αποκλειστικές εισαγωγές από σημαντικά κτήματα, όπως επίσης και για την απόκτηση premium ετικετών για την κάλυψη της ζήτησης από συλλέκτες. Ξεχωρίζει η αντιπροσώπευση του Castello di Ama που παράγει ένα από τα καλύτερα Chianti. Σπάνιες φιάλες, όπως η jeroboam φιάλη της Cristall No 287 ή το Premium Voyage της Martell, τραβάνε τα βλέμματα των connaisseurs.

Λ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι, e-shop: www.oakcava.gr

House of Wine

Tο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα «House of Wine» διαθέτει κρασί, ποτά και αξεσουάρ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 750 ελληνικές και 400 εισαγόμενες ετικέτες κρασιού που βρίσκονται αποθηκευμένες σε σωστές συνθήκες. Η κατηγοριοποίηση και οι πληροφορίες για κάθε ετικέτα είναι εξαιρετικές.

Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι, e-shop: www.houseofwine.gr

Cava Faidon

Το κατάστημα στη Βούλα μετράει περισσότερες από 900 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Θα βρείτε πληθώρα επιλογών από κάθε οινική περιοχή της χώρας μας και κοσμοπολίτικες προτάσεις, με έμφαση στο Bordeaux, στην Ιταλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, Παραγγελίες μόνο τηλεφωνικά στο:  21 5510 9975

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ