Ο κύριος Χατζηνικολάου έπλεξε ακόμα μια φορά  το εγκώμιο του  Γιώργου Κουρή, εκδότη της Αυριανής, ο οποίος πέθανε χθες. Τον χαρακτήρισε εξαιρετικό εκδότη και μάλιστα «σπάνιας ποιότητας. »

 

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real FM, o συγκινημένος κ. Χαζηνικολάου είπε:

 

 «...Θα ξεκινήσω με μια είδηση για μια σημαντική απώλεια. Ο εκδότης Γιώργος Κουρής έφυγε σήμερα νωρίς το πρωί.(...) Παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και.. παρότι είχαμε διαφωνίες δεν μου επέβαλε ποτέ τι θα πω και τι θα γράψω. Ήταν ένας εκδότης και ένας δημοσιογράφος μιας άλλης γενιάς, που την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη άποψη, την σεβόταν όσο τίποτε άλλο. Μιλώ και για τα χρόνια που εργάστηκα ως υπάλληλος στο Alter. Ποτε δεν υπήρξε προς εμένα πιεση να γραψω κάτι που δεν πιστευα και δεν ήθελα...Αυτό του το πιστώνω. Κι αυτό ήταν σπάνιας ποιότητας. Ηταν σπάνιας ποιότητας, δεν υπάρχει στο χώρο μας.Και νομίζω ότι με όποιον μιλήσεις στο χώρο μας θα πει το ίδιο.(...)
Επίσης ο τρόπος με τον οποίο γλύκαινε αυτός ο άνθρωπος, που έδινε την εντύπωση ότι ήταν σκληρός, όταν ήξερε ότι περνάς δυσκολία. Κι αυτό δείχνει ποιότητα δηλαδή να στηρίξει τον άλλο στα δύσκολα. Και βέβαια σε ό,τι αποφάσιζε να κάνει, αγωνιζόταν μέχρι τέλους, δεν παρέδιδε τα όπλα ποτέ. Ηταν ένας μάγκας στρατηγός, στη δουλειά. Σκληρός αγωνιστής, σκληρός μαχητής ακόμη και την ωρα που οι υπόλοιποι λιποψυχούσαν έμπαινε μπροστά και διεκδικούσε με ένα τσαμπουκά γνήσιο ελληνικό και κεφαλλονίτικο.
Γεια και χαρά Γιώργο Κουρή θα μου λείψουν τα κρασάκια που πίναμε και οι κεφαλλονίτικες φωνές σου όταν θύμωνες...»

  

Είναι λογικό. Ο Γιώργος Κουρής είναι ο συνεταίρος του. Τιμά τη τσέπη του.

 

Ας θυμίσουμε όμως στον κύριο Χατζηνικολάου τι έγραφε ο «σπάνιας ποιότητας» φίλος του για τον Μάνο Χατζιδάκι (απευθυνόμενος στον φανταστικό έξοχο αναγνώστη του):

 

 

 

Και συνεχίζει ο κύριος Κουρής:

 

Πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο κάθαρμα να αφήνεται ελεύθερο με λύσσα και πάθος να βρίζει με τη χυδαιότητα των οίκων ανοχής;


Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον απαίσιο εκμαυλιστή νέων, που ακούει στο ονόματα, Μάνια, Μανωλία, Μινού, Χατζηδού, ποιος επέτρεψε σ’αυτο το απόβρασμα να παίρνει το μικρόφωνο στα χέρια του και να εκθέτει οργανωτές μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης;

 

 

______

 

Και ας θυμίσουμε στον κύριο Χατζηνικολάου έναν απο τους χιλιάδες αλησμόνητους τίτλους του εκδότη που εκτιμά:

 

 

Και ας θυμίσουμε ένα από τα υψηλής αισθητικής πρωτοσέλιδά του:

 

 

 

 

 

Αυτός ο εκδότης είναι ο αγαπημένος εκδότης του Νίκου Χατζηνικολάου.

 

Σού 'ρχεται να ξεράσεις από θλίψη.