«ZeroZeroZero»: Η διαδρομή μιας «καραβιάς» κοκαΐνης σε 8 συναρπαστικά επεισόδια

«ZeroZeroZero»: Η διαδρομή μιας «καραβιάς» κοκαΐνης σε 8 συναρπαστικά επεισόδια Facebook Twitter
Το «ZeroZeroZero» ποντάρει περισσότερο στην πλοκή και στην ατμόσφαιρα και λιγότερο στους χαρακτήρες.
0

Ανάμεσα σε δύο οικογένειες διαμετρικά διαφορετικής κουλτούρας, ένας Μεξικανός στρατιώτης, ορκισμένος εχθρός του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ορμώμενος από την πίστη του και πάντα ακριβής στις κινήσεις του, λειτουργεί καταλυτικά σε μια σειρά που καταγράφει εντυπωσιακά και λεπτομερώς ένα άλυτο κοινωνικό πρόβλημα.

Σπαρμένο σε τρεις ηπείρους και πολλές χώρες, το «ZeroZeroZero» της Amazon, που θα προβάλλεται και στην Ελλάδα από την 1η Ιουνίου στα κανάλια της Nova, παρακολουθεί με ελεγχόμενη αγωνία και αναμφισβήτητη δεξιοτεχνία τη διαδρομή μιας «καραβιάς» κοκαΐνης, ζωτικά απαραίτητης για τον γηραιό Νονό Ντον Μίνου Λα Πιάνα, από το Μοντερέι του Μεξικού ως την Ιταλία.

Οι brokers που εμπλέκονται είναι οι ειδικευμένοι στη ναυτιλία Λίνγουντ: ο πάτερ φαμίλιας είναι ο Γκάμπριελ Μπερν, ένας άνθρωπος που νοιάζεται κυρίως για το κέρδος και τις ντελικάτες συναλλαγές, και έτσι έχει μεγαλώσει την πραγματίστρια κόρη του (Άντρεα Ράισμπορο), ενώ ο γιος (Ντέιν ντε Χάαν), που έχει κληρονομήσει τη νόσο του Χάντινγκτον από τη μητέρα του, αναλαμβάνει απροσδόκητα να οδηγήσει το φορτίο, βάζοντας για πρώτη φορά τη ζωή του σε πραγματικό κίνδυνο, κατά συνέπεια αδράχνοντας την ευκαιρία να αποδείξει πως δεν είναι απλώς ένα παιδί ειδικού χειρισμού, ως προνομιούχος, προστατευμένος γόνος.

Τα 8 επεισόδια γεμίζουν με την τριπλή αφηγηματική γραμμή του «ZeroZeroZero» που βασίζεται στο best seller του Ρομπέρτο Σαβιάνο, του Ιταλού συγγραφέα που ευθύνεται για τη γέννηση ενός είδους ανανεωτικού, ταυτόχρονα ψυχαγωγικού και αποκαλυπτικού.


Παράλληλα, ο κλοιός σφίγγει για τον βλοσυρό Μίνου (καθηλωτικός ο Αντριάνο Κιαραμίντα) και το παρακλάδι της καλαβρέζικης μαφίας που διαφεντεύει, της περίφημης Ντραγκέτα, με τον φιλόδοξο εγγονό του να αποτελεί τη μεγαλύτερη από τις πολλές απειλές της φαινομενικά povera αυτοκρατορίας του. Ο Μανουέλ Κοντρέρας (Χάρολντ Τόρες) είναι ο διαφαινόμενος αναχαιτιστής του deal και κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί η μυστική συμφωνία με τα αδέλφια που πουλάνε τα ναρκωτικά στην Ντραγκέτα.


Τα 8 επεισόδια γεμίζουν με την τριπλή αφηγηματική γραμμή του «ZeroZeroZero» που βασίζεται στο best seller του Ρομπέρτο Σαβιάνο, του Ιταλού συγγραφέα που ευθύνεται για τη γέννηση ενός είδους ανανεωτικού, ταυτόχρονα ψυχαγωγικού και αποκαλυπτικού. Το κλασικό γκανγκστερικό ιδίωμα, όπως το γνωρίσαμε βασικά από την ιταλοαμερικανική πλευρά της μαφίας, ήταν μια διαμεσολαβημένη έκφανση του οργανωμένου εγκλήματος, κινηματογραφικά στυλιζαρισμένη και τοπικά συγκεκριμένη.

«ZeroZeroZero»: Η διαδρομή μιας «καραβιάς» κοκαΐνης σε 8 συναρπαστικά επεισόδια Facebook Twitter
Ο πάτερ φαμίλιας είναι ο Γκάμπριελ Μπερν, ένας άνθρωπος που νοιάζεται κυρίως για το κέρδος και τις ντελικάτες συναλλαγές.


Από τον πρώτο «Σημαδεμένο» του Χοκς και τις σκληρομίλητες περιπέτειες του Τζέιμς Κάγκνεϊ στη Warner μέχρι τον «Νονό», η κατηγορία της «μαφιοζοταινίας» έμοιαζε αποκομμένη από τις ρίζες της, ώσπου το συντεταγμένο, παραθετικό και αποτελεσματικό «Traffic» του Σόντερμπεργκ έριξε το βάρος στο πραγματικό πρόβλημα της προέλευσης των ναρκωτικών και προσωρινά ξεχάσαμε πως αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά, εντελώς παράνομα χόμπι της μαφίας.

«ZeroZeroZero»: Η διαδρομή μιας «καραβιάς» κοκαΐνης σε 8 συναρπαστικά επεισόδια Facebook Twitter
Σπαρμένο σε τρεις ηπείρους και πολλές χώρες, το «ZeroZeroZero» της Amazon, θα προβάλλεται και στην Ελλάδα στα κανάλια της Nova.

Με το ηχηρό ντεμπούτο του στο «Γκομόρα» ο Σαβιάνο, ο οποίος εξακολουθεί να γράφει συστηματικά, ως αφοσιωμένος απόστολος και ενοχλητικός ζηλωτής, αλλά να ζει εν κρυπτώ και σε καθεστώς αστυνομικής προστασίας, εξέθεσε δοκιμιακά τη συνεχιζόμενη επιρροή της μαφίας στη χώρα του, εξαφανίζοντας το glamour που τη συνόδευε επί δεκαετίες. Τα έργα του μεταφέρονται με προθυμία και επιτυχία στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια καινούργια οικειότητα του θεατή με τη βία της διπλανής πόρτας, πιο ρεαλιστική, σπάνια ηρωική, συχνά άσχημη, άδοξη και άχαρη.

Το «ZeroZeroZero» ποντάρει περισσότερο στην πλοκή και στην ατμόσφαιρα και λιγότερο στους χαρακτήρες, ζουμάροντας κυρίως στην περίπτωση του υιού Λίνγουντ, που, εκτός από το προφανές πρόβλημα υγείας, υστερεί στις πληροφορίες και πασχίζει να φανεί χρήσιμος, όντας εύθραυστος και μετέωρος μεταξύ συνεχών απειλών και του θανάτου που τον απειλεί σε κάθε ευκαιρία.


Σκηνοθετημένη από τρεις ικανότατους κινηματογραφιστές, τον Ιταλό Στέφανο Σολίμα («Sicario 2»), τον Δανό Γιάνους Μετζ Πέντερσεν («Armadillo») και τον Αργεντινό Πάμπλο Τραπέρο («El Clan», «Carancho»), η σειρά πραγματεύεται το αιώνιο αγκάθι της διαδοχής στην πυραμίδα της οικογενειακής και κοινωνικής εξουσίας με την προσεκτικά δομημένη σεναριακή στρατηγική της πολλαπλής προδοσίας και διαχέει τον περιρρέοντα κυνισμό της στο γαλήνιο ηχόχρωμα των Σκωτσέζων Mogwai και της διαυγούς φωτογραφίας των Πάολο Καμέρα και Ρομέν Λακουρμπά.

Η οπτικοακουστική καθαρότητά της αντιτίθεται εμφατικά σε ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι, αλλά αρκεί η στιβαρή, σταθερή πεποίθηση του Σαβιάνο πως ένας μικρόκοσμος, απλωμένος σαν παγκόσμιο δίχτυ στο υπογάστριο της νομιμότητας, θα έπρεπε να έχει εξαλειφθεί, αλλά παραμένει κραταιός, αν και όχι όσο σκιώδης θα του άξιζε.

 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Great: Μια σκαμπρόζικη σάτιρα για τα νεανικά χρόνια της Αικατερίνης της Μεγάλης

Πρώτη προβολή / The Great: Μια σκαμπρόζικη σάτιρα για τα νεανικά χρόνια της Αικατερίνης της Μεγάλης

Ο σεναριογράφος της «Ευνοούμενης» εστιάζει στη νεότητα της Αικατερίνης της Μεγάλης, λίγο πριν από την αναρρίχησή της στον θρόνο της Ρωσίας, στη σειρά 10 επεισοδίων του Hulu που θα προβληθεί από την Cosmote TV.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Time to Eat στο Netflix: Τέλος στον ελιτισμό της foodie κουλτούρας, ζήτω το απλό φαγητό

TV & Media / Time to Eat στο Netflix: Τέλος στον ελιτισμό της foodie κουλτούρας, ζήτω το απλό φαγητό

Η τηλεοπτική σειρά μαγειρικής που παρουσιάζει η εξαιρετικά συμπαθής και προσιτή Nadiya Hussein αντικατοπτρίζει μια νέα αντίληψη για το φαγητό που μοιάζει να παγιώνεται στην εποχή της πανδημίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM