6 ενδιαφέροντα podcasts που μπορείς να ακούσεις τώρα

6 ενδιαφέροντα podcasts που μπορείς να ακούσεις τώρα Facebook Twitter
To «Dolly Parton's America» σε πάει μια απρόβλεπτη βόλτα στο σύμπαν της country ντίβας, εκεί όπου τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ' ότι μπορεί να περίμενες.
0

Ζευγάρια κάνουν θεραπευτικές συνεδρίες ενώ κρυφακούμε τα μυστικά τους, ποιητές, επιστήμονες και ποπ σταρ αυτοβιογραφούνται μέσα απ' τα αγαπημένα τους τραγούδια, ένας κωμικός και ένας ιστορικός εστιάζουν σε λιγότερο συζητημένες πλευρές της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτά είναι έξι πολύ διαφορετικά και πολύ ενδιαφέροντα podcasts που προτείνουμε τώρα:

  

Dessert Island Discs

Συναρπαστικές αυτοβιογραφικές συνεντεύξεις και μουσική

Μπιλ Γκέιτς, Ναόμι Κλάιν, Τένεσι Γουίλιαμς, Στιβ Μακουίν, ποιητές, ποπ σταρ, επιστήμονες – σχεδόν κάθε ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που μπορεί κανείς να σκεφτεί έχει περάσει από το Dessert Island Discs. Ο «ναυαγός» κάθε επεισοδίου διαλέγει 8 δίσκους, ένα βιβλίο και ένα αντικείμενο που θα έπαιρνε μαζί του αν ξέμενε απομονωμένος σε ένα έρημο νησί και, εξηγώντας τους λόγους που τα επέλεξε, αφηγείται τη ζωή του. Η εκπομπή του BBC Radio 4 τρέχει εδώ και 70 χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο ραδιοφωνικό πρόγραμμα όλων των εποχών. Τα τελευταία χρόνια είναι διαθέσιμο και ως podcast.

Ακούστε εδώ.

13 Minutes to the Moon

Τα σπουδαία πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι

6 ενδιαφέροντα podcasts που μπορείς να ακούσεις τώρα Facebook Twitter
Από τη στιγμή που η σεληνάκατος άφησε το Apollo 11 μέχρι που ακούμπησε στο φεγγάρι μεσολάβησαν 13 λεπτά.

Από τη στιγμή που η σεληνάκατος άφησε το Apollo 11 μέχρι που ακούμπησε στο φεγγάρι μεσολάβησαν 13 λεπτά. Με αυτά τα 13 λεπτά ασχολείται λεπτομερώς το podcast του BBC που περιλαμβάνει το ορίτζιναλ ηχητικό αρχείο, καινούργιες και παλιότερες συνεντεύξεις ανθρώπων που έζησαν από κοντά τα γεγονότα, συν μουσική από τον Hans Zimmer.

Ακούστε εδώ.

  

You're Dead To Me

Ένα podcast ιστορίας γι' αυτούς που δεν τους αρέσει η Ιστορία

Ένας κωμικός και ένας ιστορικός αναλύουν ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, κινούμενοι σε πρωτότυπες θεματικές, από τις πρακτικές «θεραπείας» της ομοφυλοφιλίας στην Αμερική των '50s και το power couple «Ιουστινιανός-Θεοδώρα» μέχρι το κυνήγι μαγισσών στη μεσαιωνική Ευρώπη. Η επίσημη περιγραφή της εκπομπής είναι: «Ένα ιστορικό podcast γι' αυτούς που δεν τους αρέσει η Ιστορία, αλλά και για όσους τους αρέσει».

Ακούστε εδώ.

Where Should We Begin?

Κρυφακούγοντας τα μυστικά ζευγαριών

Πραγματικά ζευγάρια μιλούν ωμά για τις πιο προσωπικές πτυχές της σχέσης τους στη διάσημη ψυχοθεραπεύτρια Esther Perel, ενώ οι ακροατές, «κρυφακούγοντας» τα μυστικά τους, παίρνουν και αυτοί δύναμη και υποστήριξη. Απιστίες, έλλειψη σεξ, απώλεια... Λοιπόν, από πού να αρχίσουμε;

Ακούστε εδώ.

Under The Skin

Πνευματικές αναζητήσεις, πολιτική και χιούμορ

6 ενδιαφέροντα podcasts που μπορείς να ακούσεις τώρα Facebook Twitter
Russell Brand

Ο Ράσελ Μπραντ είναι «ο πρώην σύζυγος της Κέιτι Πέρι», αλλά, αν δεν γνωρίζεις άλλα πράγματα για εκείνον, η εκπομπή του «Under The Skin» είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις. Ο ηθοποιός/κωμικός/γιόγκι/πρώην ηδονιστής με το ξασμένο μαλλί που έχει παλέψει με πολλούς εθισμούς (βουλιμία, σεξ, ναρκωτικά) είναι ειδική περίπτωση. Αυτήν τη στιγμή κάνει μάστερ με θέμα «Θρησκεία και Διεθνείς Σχέσεις» και στα επεισόδια της σειράς, με διαφορετικό καλεσμένο κάθε φορά, πιάνει θέματα όπως η άνοδος της δεξιάς, ο μαζικός διαλογισμός και η τρομοκρατία. Και με ειλικρινή περιέργεια για τα πράγματα δεν διστάζει να διακόψει τον συνομιλητή του και να ρωτήσει: «Τι εννοείς με αυτό που λες τώρα; Δεν κατάλαβα τίποτα».

Ακούστε εδώ.

Dolly Parton's America

Αντικρουόμενες κουλτούρες και στη μέση το είδωλο Dolly

«Καλοί χριστιανοί», χίπστερ και drag queens γεμίζουν ακόμα στάδια για την Dolly Parton. Μέσα από εννιά επεισόδια ο δημιουργός του επιτυχημένου RadioLab, Jad Abumrad, σε πάει μια απρόβλεπτη βόλτα στο σύμπαν της country ντίβας, εκεί όπου τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι μπορεί περίμενες. Αφού ακούσεις για τη ζωή της, την ιστορία πίσω από τα μεγάλα της hits και τις σκέψεις της για τον φεμινισμό, θα καταλάβεις γιατί τη λατρεύουν όλοι αυτοί οι εκ διαμέτρου διαφορετικοί άνθρωποι. 

Ακούστε εδώ.


Προτείνετε κι εσείς για τα αγαπημένα σας podcasts στα σχόλια.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τον πανικό μέχρι την άρνηση: Πώς η πανδημία επηρεάζει την ψυχολογία μας

Μια ειδικός μιλά / Από τον πανικό μέχρι την άρνηση: Πώς η πανδημία επηρεάζει την ψυχολογία μας

Η ψυχολόγος-κοινωνιολόγος Γεωργία Δηλάκη εξηγεί πώς μπορούμε να «θωρακιστούμε» ψυχολογικά απέναντι στον πανικό και την ξαφνική απομόνωση, αποφεύγοντας τις προκαταλήψεις και διατηρώντας την ψυχραιμία μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Λάμψη, σπατάλη και κατάχρηση ουσιών στην τελευταία «χρυσή» περίοδο των περιοδικών

TV & Media / Λάμψη, σπατάλη και κατάχρηση ουσιών στην τελευταία «χρυσή» περίοδο των περιοδικών

Μόλις κυκλοφόρησε άλλο ένα βιβλίο απομνημονευμάτων πρώην διευθυντή περιοδικού στο άντρο «πολυτέλειας και σπατάλης» που ήταν μέχρι και πολύ πρόσφατα ο εκδοτικός κολοσσός της Condé Nast

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM