Δείξε μου το…Google search σου να σου πω ποιος είσαι

Δείξε μου το…Google search σου να σου πω ποιος είσαι Facebook Twitter
Τι προκύπτει όταν κάνεις “search” που να αφορά στοχοποιημένες μειονότητες ή/και πληθυσμιακές ομάδες;
11

Εβραίοι, Ισραήλ: Ανατρέχοντας στα πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης βρίσκουμε ότι «Το Ισραήλ ανήκει στους Ρότσιλντ» (thesecretrealtruth), «Αποκάλυψη-σοκ: Γιατί οι Εβραίοι δεν έχουν καρκίνο και δεν κάνουν χημειοθεραπείες», (Olympia κ.ά.), «Γιατί οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας» (oodegr). Στην κορυφή της λίστας βγαίνει επίσης η ένδειξη «Εβραίοι σαπούνια» με πρώτα εμφανιζόμενα δημοσιεύματα εκείνα που θεωρούν μύθο αυτή την ανατριχιαστική πρακτική των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης (aetos-apokalypsis). Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι μάλλον αναμενόμενο σε μια χώρα που σε έρευνα του ADL (2014) εμφανιζόταν ως η πλέον αντισημιτική στην Ευρώπη - κάτι που μπορεί να ακούγεται υπερβολικό εφόσον δεν σημειώνονται επιθέσεις σε φυσικά πρόσωπα, υπάρχουν όμως επανειλημμένοι και συστηματικοί βανδαλισμοί μνημείων και νεκροταφείων, ρητορική μίσους καθώς και χρόνια προκατάληψη από φανατικούς θρησκευόμενους (τύπου οι Εβραίοι που σταυρώσαν τον Χριστούλη που ήταν βέβαια ουσιαστικά... Έλληνας) και ακροδεξιούς μέχρι αριστερούς που ταυτίζουν συλλήβδην το εβραϊκό στοιχείο με τις πολιτικές του ισραηλινού κράτους και του πανίσχυρου σιωνιστικού λόμπι που τάχα κυβερνά τον κόσμο. Άλλα λήμματα στις πρώτες θέσεις αφορούν αθλητικά κυρίως γεγονότα, ενώ πρέπει να ανασκάψεις αρκετά για να εντοπίσεις ένα «θετικό» όπως ότι π.χ. οι Ισραηλινοί τουρίστες προτιμούν ολοένα περισσότερο την Ελλάδα (την πρωτoγενή έρευνα για τα λήμματα "Έλληνες Εβραίοι" και "Ισραήλ" έκανε ο διαχειριστής του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων του ΕΠΣΕ Βασίλης Τσάρνας).


Αλβανοί: Δεν «μονοπωλούν» πια όπως παλιότερα τα ρατσιστικά συναισθήματα ημών των γηγενών, ωστόσο ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα φιγουράρουν αφενός ανθελληνικές «προσβολές» («Πρωτοφανής πρόκληση: τραγούδησαν για τη Μεγάλη Αλβανία σε εκδρομή στην Κέρκυρα» ωρύεται το Star, «πυροβολούν και καίνε την ελληνική σημαία στα Καλάβρυτα» κατά το newsbeast), αφετέρου παράνομες πράξεις που φέρονται να τέλεσαν («έδειραν με ρόπαλα Έλληνες στην Καλαμάτα!» εξίσταται το protothema, «λήστευε ακόμα και επώνυμους η εγκληματική αλβανική συμμορία» παραθέτει η iefimerida ) ενώ στην κορφή της λίστας φιγουράρει επίσης «το μυστήριο της καταγωγής τους» που είναι... ασιατική (από το εθνικιστικό-συνωμοσιολογικό hellinon.net). Ευχάριστη έκπληξη ότι πάνω-πάνω βρίσκεις και το (θετικό, εννοείται) ρεπορτάζ της Lifo για τους Αλβανούς στην Ελλάδα σήμερα.

Στην αναζήτηση Τούρκοι κυριαρχούν λήμματα όπως αυτό που τους παρουσιάζει σαν έναν λαό «που μόνο από επιμιξία θα μπορούσε να υπάρξει», που δεν έχουν «ούτε ιερό ούτε όσιο» αφού «επιχείρησαν να υψώσουν την τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο» (που είναι υπόψη μνημείο οθωμανικό - όταν Έλληνες έκαναν αντίστοιχη κίνηση στην αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου όπου εκτίθενται τα Ελγίνεια χειροκροτήθηκαν, εννοείται, από τα εγχώρια «πατριωτικά» ΜΜΕ).


Σκοπιανοί: Στις πρώτες θέσεις της αναζήτησης κυριαρχούν ειδήσεις που προβάλλουν εδαφικές διεκδικήσεις των γειτόνων όπως το σύνθημα «η Θεσσαλονίκη είναι δικιά μας» που φέρονται να φώναζαν  εθνικιστές της «ακατονόμαστης» χώρας σε συγκέντρωση στα Σκόπια (voria) ή το «Θεσσαλονίκη, ερχόμαστε!», που κραύγαζαν, λέει, φίλαθλοι ομάδας χάντμπολ της ΠΓΔΜ που κέρδισε το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος στη Γερμανία τραγουδώντας ταυτόχρονα ναζιστικά τραγούδια κατά το crashonline. Άλλες «πρώτες» ειδήσεις είναι εκείνες που είτε αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το όνομα είτε «ικανοποιούν» το εγχώριο πατριωτικό αίσθημα όπως η πρόθεση του νέου πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να ρίξει τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την πρωτεύουσα της γείτονος ή η παραδοχή του ότι «δεν είμαστε αρχαίος λαός» (tribune).

Τούρκοι: Στη σχετική αναζήτηση κυριαρχούν λήμματα όπως αυτό που τους παρουσιάζει σαν έναν λαό «που μόνο από επιμιξία θα μπορούσε να υπάρξει», που δεν έχουν «ούτε ιερό ούτε όσιο» αφού «επιχείρησαν να υψώσουν την τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο» (που είναι υπόψη μνημείο οθωμανικό - όταν Έλληνες έκαναν αντίστοιχη κίνηση στην αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου όπου εκτίθενται τα Ελγίνεια χειροκροτήθηκαν, εννοείται, από τα εγχώρια «πατριωτικά» ΜΜΕ). Επίσης αν βάλεις το λήμμα «Τουρκία», ως δεύτερη ενδεικτική λέξη αμέσως μετά από τα «νέα» ακολουθεί το «προκλήσεις», ενώ στο «Τούρκοι» η αντίστοιχη είναι το υποτιμητικό «Μογγόλοι».


Πακιστανοί: Στον «πάτο» κι ακόμα παρακάτω. Τα πρώτα αποτελέσματα τους εμφανίζουν να «τρώνε σκυλιά» (Star), να βιάζουν ζευγάρι (Makeleio), να «σκοτώνονται για ένα κινητό» (iefimerida). «Πακιστανοί έσφαξαν αρχιμανδρίτη» (Espresso), εκβιάζουν ομοεθνείς τους αλλά και «ζήτησαν να κατέβουν εικόνες της Παναγίας» (ψέμα του Star). Κανένα εξ αυτών δεν αφορά τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινότητας που δεν παραβατεί, στα αιτήματά της, τις προκαταλήψεις, τα πολλά περιστατικά εργασιακής εκμετάλλευσης και τη ρατσιστική βία εναντίον της που παρά το «ξεδόντιασμα» της ΧΑ δεν έχει εκλείψει (έπρεπε να ψάξω πολύ για να βρω δημοσίευμα που να αναφέρει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Πακιστανών εργατών στον Ασπρόπυργο).


«Γύφτοι»: Το «ακόμα παρακάτω» του πάτου που λέγαμε, όπως επιβεβαιώνεται από την προσωπική αλλά και την επαγγελματική μου εμπειρία – έχω υπερασπιστεί πρόσφυγες, μετανάστες, μουσουλμάνους, χρήστες ουσιών, γκέι, τρανς κ.ά., η μεγαλύτερη ωστόσο επίθεση που δέχτηκα (στα σχόλια του κειμένου) συνέβη όταν τόλμησα να επικρίνω το όργιο ρητορικής μίσους και απόδοσης συλλογικής ευθύνης που ακολούθησε τη δολοφονία του άτυχου εκείνου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα τον Ιούνιο στο Μενίδι. Για «την καταγωγή, τους προστάτες και την αποστολή τους (!)» μας πληροφορεί ο alfeiospotamos του Σώρρα, «πυροβολούν, κλέβουν και θα κάνουν και... καριέρα στην αστυνομία» σκούζει ο veteranos, « χωρίς εξετάσεις οι ΓΥΦΤΟΙ (έτσι, με κεφαλαία) θα μπαίνουν στα Πανεπιστήμια» εξίσταται το makeleio, «τρώνε νεκρούς»(!) αποκαλύπτει δήθεν ο ksipnistere. Οι πιο «ουδέτερες» από τις πρώτες αναζητήσεις είναι κάποιες που αφορούν την καταγωγή τους – όπως και στην περίπτωση των Πακιστανών, έτσι κι εδώ ούτε μία δεν αναφέρεται σε προβλήματα, αιτήματα ή εναντίον τους επιθέσεις παρά μόνο αν έτσι πρόκειται να στοχοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Υπόψη ότι τα αποτελέσματα στο λήμμα «Τσιγγάνος» είναι πιο ουδέτερα και ιστορικού κυρίως χαρακτήρα ή αναφορικά με τα ήθη και τα έθιμα της φυλής, το ίδιο και στο πολιτικά ορθότερο λήμμα «Ρομά», όμως σημασία έχει τι προκύπτει ως μέσος όρος από την κυρίαρχη λαϊκή τους ονομασία.

Μετανάστες:«Μετατρέπουν τη Κω σε αηδιαστική κόλαση», ουρλιάζει το newsbeast, «Νέο Καλέ από εκατοντάδες μετανάστες στο κέντρο των Βρυξελλών» που δεν διστάζουν μάλιστα οι ... άθλιοι να «καταλάβουν βαγόνια τρένων και άλλα σημεία προκειμένου να κοιμηθούν», καθώς σιγοντάρει το protothema. Για «απόδραση μεταναστών από την Αμυγδαλέζα» κάνουν επίσης λόγο αρκετά μέσα ωσάν να επρόκειτο για το... Αλκατράζ με ό,τι συνειρμούς μπορεί να μεταφέρει μια τέτοια είδηση στον ανυποψίαστο αποδέκτη της που το πιθανότερο είναι να αγνοεί πως η Αμυγδαλέζα έχει μεν κάποιους περιορισμούς όμως σε καμια περίπτωση δεν είναι φυλακή, άρα ούτε και εκείνοι που πρόσφατα «απέδρασαν» εγκληματίες. Τα πράγματα φυσικά χειροτερεύουν αν αναζητήσεις «λαθρομετανάστες», όρο που προτιμούν εθνικιστικοί και γενικότερα ξενοφοβικοί ιστότοποι οπότε μαθαίνεις ότι «αλωνίζουν στην Ελλάδα» (newsbeast), ότι «υπάρχει σχέδιο να πλημμυρίσει λαθρομετανάστες η χώρα» (hellasforce), ότι είναι πράγματι «πιο τυχεροί από μας» όπως είχε ισχυριστεί ο Σπαλιάρας του τηλεοπτικού Survivor αφού «μας δουλεύουν και παρασιτούν σε βάρος μας», ότι βεβαίως «υποθάλπτουν τζιχαντιστές» και ότι «συντελείται εποικισμός» μέσω του προγράμματος ενοικίασης σπιτιών για πρόσφυγες (elkosmos) καθώς και να φέρονται ότι «βίασαν μέχρι θανάτου – και μάλιστα παρά φύση - μια Ελληνίδα» (στις πρώτες αναζητήσεις, παρουσιαζόμενο από τους εν λόγω ιστότοπους σαν κάτι που διέπραξαν συλλογικά), πράξη στην οποία μάλιστα το «σκυλολόι» αυτό υποτίθεται - γιατί αποδείχτηκε hoax - ότι προέβη ύστερα από αντιρατσιστική πορεία (επιχειρώντας έτσι με έναν σμπάρο να «πετύχουν» δύο τρυγόνια, και τους μετανάστες αλλά και τους αλληλέγγυους).

Μουσουλμάνοι: Εδώ «παραδόξως» τα πρώτα αποτελέσματα της google αναζήτησης είναι γενικά ουδέτερα ή απλώς πληροφοριακά, ίσως επειδή στην επικαιρότητα κυριάρχησαν αυτές τις μέρες οι εορτασμοί του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Ούτε όμως για τυχόν διακρίσεις, εχθρότητες ή για το «στοιχειωμένο» τζαμί του Βοτανικού βρίσκεις κάτι στην οροφή της λίστας. Το πράγμα χειροτερεύει όταν η αναζήτηση γίνει «μουσουλμάνοι Θράκης» που είτε είναι «υποχείρια της Τουρκίας» (antibaro, militaire) που χρησιμοποιούνται ύπουλα ως «Δούρειος ίππος» (national-pride) ώστε να ολοκληρωθεί το «έγκλημα» της αυτονόμησης της Θράκης (filopatria) είτε πρόκειται για ντε και καλά «εξισλαμισμένους Έλληνες» (tribune). Παρουσιάζονται μάλιστα να «κράζουν» τους ομόθρησκούς τους κυβερνητικούς βουλευτές επειδή παραβρέθηκαν σε εκδήλωση για τους Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες (protothema). Προβλήματα, αιτήματα, παράπονα της μειονότητας, καταγγελίες για διακρίσεις κ.λπ. είναι απλώς ανύπαρκτα στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων με εξαίρεση ένα άρθρο για τη σαρία που εξακολουθεί να ισχύει στη Θράκη, ενώ έχει καταργηθεί στην Τουρκία ήδη από τον Κεμάλ (efsyn).

Γκέι: Δεν ξέρω αν έχει γίνει αρκετή δουλειά στη σωστή κατεύθυνση, πάντως ευθέως αρνητικά δημοσιεύματα στις πρώτες αναζητήσεις δεν απαντώνται με εξαίρεση κάτι σκανδαλοθηρικά τύπου «πάρτι gay οργίων στον Άλιμο» (iapopsi) ή «στα μαχαίρια γνωστοί gay παρουσιαστές» (Espresso). Χρειάζεται να φτάσεις στην 3η σελίδα του google search για να βρεις κάτι φοβικό όπως το «πού οδηγεί το παγκόσμιο κίνημα των γκέι» (nikosxeiladakis). Στην αντίστοιχη αναζήτηση για το «ομοφυλόφιλος» η πρώτη δεύτερη λέξη που βγάζει είναι το... περούκα («ομοφυλόφιλος με περούκα»), κατά τα άλλα όμως οι πρώτες ειδήσεις αφορούν είτε δικαιωματικά ζητήματα είτε "come out" ή "outing" επωνύμων, ανάμεσά τους του αστυνομικού που «αποκαλύφθηκε» στη Lifo. Τα ίδια ισχύουν γενικά για τους όρους «λεσβία» και «τρανς», ακόμα και για τον λαϊκότερο «πούστης». Αν ωστόσο επιλέξεις «ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα» πρωτοστατούν δημοσιεύματα εθνικιστικών-ακροδεξιών ιστότοπων που θέλουν τον «μύθο» αυτό να «καταρρέει» παραθέτοντας σε περίοπτη θέση τις σχετικές απόψεις του σημερινού αντιπροέδρου της ΝΔ Αδώνιδος Γεωργιάδη.

TV & Media
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Human Project: 10.000 άνθρωποι υπό παρακολούθηση μέσω κινητού επί 20 χρόνια. Για καλό σκοπό. Ή μήπως όχι;

Διεθνή / Human Project: 10.000 άνθρωποι υπό παρακολούθηση μέσω κινητού επί 20 χρόνια. Για καλό σκοπό. Ή μήπως όχι;

Στόχος -σύμφωνα και με τον επικεφαλής του πρότζεκτ- είναι η βελτίωση της ανθρώπινης ζωής σε διάφορους τομείς, όμως δεν παύει να πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης...
THE LIFO TEAM
Πώς οι μπάντες του μίσους προσπάθησαν να κατακτήσουν το ίντερνετ

Μουσική / Πώς οι μπάντες του μίσους προσπάθησαν να κατακτήσουν το ίντερνετ

Το Spotify, έπρεπε να περιμένει τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ για να αφαιρέσει από τις λίστες του συγκροτήματα που στη δημοφιλή μελωδία τους ακούς φασιστικές απειλές και το ρυθμικό βηματισμό της χήνας.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Η LIFO στο γκέτο της Αθήνας όπου ακόμα και τα σκουπιδιάρικα πάνε με συνοδεία της αστυνομίας

Ελλάδα / Η LIFO στο γκέτο της Αθήνας όπου ακόμα και τα σκουπιδιάρικα πάνε με συνοδεία της αστυνομίας

Για τους κατοίκους της Νέας Ζωής Ασπροπύργου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα καμμένα πλαστικά είναι μια ιστορία απελπισίας χωρίς τέλος.
ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Ελαφρώς άσχετο, αλλά με έκπληξη άκουσα μία κυρία στο Εβραϊκό μουσείο της Αθήνας η οποία έχει κάποια σημαντική θέση στο μουσείο -και είναι φυσικά Εβραία- να λέει κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης οτι το σαπούνι είναι όντως μύθος. Πράγμα περίεργο βέβαια γιατί είναι τόσο ταιριαστό με την Ναζιστική κτηνωδία που αν είναι μύθος, απορείς πως δεν το σκέφτηκαν να το κάνουν.
Κύριε Αντωνόπουλε, έχοντας διαβάσει πολλά άρθρα σας κι εδώ αλλά και στην έντυπη LIFO, έχω να σας πω ότι είναι τιμή για το δημοσιογραφικό επάγγελμα να σας έχει. Η ευαισθησία σας είναι παροιμιώδης, επιχειρείτε να ευαισθητοποιήσετε τους αναγνώστες, είστε αιχμηρός όπου πρέπει (όπως σε εκείνο το αριστουργηματικό άρθρο σας για τη Βουλή των Εφήβων) και μπράβο και στη LIFO που σας δίνει βήμα για να εκφράζεστε.Όσον αφορά το θέμα που θίγετε στο άρθρο σας, δυστυχώς έτσι είναι. Μην ξεχνάμε ότι έτσι είναι επειδή έτσι το θέλουν οι πολίτες, όχι όλοι αλλά ένα αρκετά μεγάλο μέρος τους.Αν ήθελαν οι πολίτες να μην υπάρχουν ''ελεύθερες ώρες'', ''μακελειά'' κι ανάλογα κατασκευάσματα δεν θα υπήρχαν. Αλλά δυστυχώς ακόμα και στο ίντερνετ αρκετοί προτιμούν να ενημερώνονται από τέτοια sites που είναι φιλοχουντικά και ακραίων απόψεων γι' αυτό μετά εμφανίζονται τα εν λόγω αποτελέσματα στα google search. Επειδή ο ''σοφός λαός'' από αυτά προτιμάει να ενημερώνεται και σε αυτά δίνει αναγνωρισιμότητα και αναγνωσιμότητα. Το ακόμα τραγικότερο είναι ότι δεν φτάνει που τα διαβάζει, τα πιστεύει κιόλας.
Η μόνη ομοιότητα που έχουν τα ελγίνεια με τη Λευκό Πύργο είναι ότι και στις δύο σαν Ελληνισμός την φάγαμε. Στη μια περίπτωση οι τούρκοι μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο για 500 χρόνια και στην άλλοι οι Άγγλοι βρήκαν την ευκαιρία (ελέω τούρκων πάλι) να σηκώσουν ότι οικοσκευή τους γυάλιζε.Τώρα εγώ σαν μακεδόνας θα πρέπει να ευχαριστώ τους τούρκους που μου έχτισαν ένα μνημείο (βασανιστηρίων) ενώ με κατείχαν παράνομα για αιώνες;Είναι δηλαδή το ίδιο η διαμαρτυρία Ελλήνων στο Βρετανικό για παράνομη αρπαγή αρχαιοτήτων με την τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά τούρκων που κατεβάζουν εθνικό σύμβολο για να ανεβάσουν το δικό τους. (Θυμίζω ατνίστοιχη συμπεριφορά τούρκων στα κατεχόμενα, με δύο νεκρούς ελληνοκύπριους). Αυτή η ισοπέδωση είναι που μας έχει κυριολεκτικά διαλύσει.
επιχείρησαν να υψώσουν την τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο» (που είναι υπόψη μνημείο οθωμανικό - όταν Έλληνες έκαναν αντίστοιχη κίνηση στην αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου όπου εκτίθενται τα Ελγίνεια χειροκροτήθηκαν, εννοείται, από τα εγχώρια «πατριωτικά» ΜΜΕ). Πηγή: www.lifo.grΟι Τούρκοι σκαρφάλωσαν και πήγαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τον ιστό και να κρεμάσουν την τούρκικη.Στο βρετανικό μουσείο αντίστοιχα Έλληνες μαθητές (15χρονα) φωτογραφήθηκαν με την ελληνική στα χέρια τους μπροστά από τα κλεμμένα μάρμαρα του παρθενώνα.
Ευκαιρία λοιπόν όσοι θίγονται να επιδιώξουν να αποβάλουν την κακή εντύπωση που έχουν για αυτούς, όχι βέβαια εμείς να προσαρμοστούμε σε αυτούς. Όποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, εξάλλου δεν είναι εδώ με πρόσκληση.
Τι καλός που είστε και πάνω απ όλα Ανθρωπιστής, ποιος ξέρει ίσως τα επόμενα χρόνια σας δοθεί η ευκαιρία να τους "δείξετε" εσείς ο ίδιος αυτούς τους παλιό απρόσκλητους. Εδώ κοντεύει να γίνει ο Άδωνις πρωθυπουργός.
Θα χε πραγματικο ενδιαφερον να γινοταν μια παρομοια ερευνα για το πως νοιωθουν ολες αυτες οι μειονοτητες για μας ( πχ οι εβραιοι ΠΡΙΝ το 2010, οταν τα χαλασανε με τους Τουρκους και "αποφασισαν" να γινουν φιλοι μας ). Εγω προσωπικα θε θεωρω καποιον φιλο οταν συμπεριφερεται ετσι και ενω τις προηγουμενες δεκαετιες επαιρνε σταση εναντιον της Ελλαδας, αν οχι καθετα εχθρικη απεναντι της. Θυμηθειτε τι εκανε πχ το Ισραηλ με τον Οτσαλαν και τους κουρδους το 99, εναν λαο αρχαιο οσο αυτοι, ξεφτυλιζοντας την Ελλαδα παγκοσμιως οταν τον πιασανε στο Να'ι'ρομπι της Κενυα και τον παραδωσανε στους τουρκους. Μαλιστα πρωθυπουργος της χωρας τοτε ηταν ο ιδιος που ειναι σημερα, ο Νιτανιαχου ! Οι αμερικανοι εβραιοι σε βαθος δεκαετιων ποτε δε στηριξαν την Ελλαδα. Οταν το 99 γιναν οι διπλοι σεισμοι σε Ελλαδα και Τουρκια, διαφημισεις εβραιων γινανε στους ΝΥ Ταιμς μονο για την Τουρκια, οχι για την Ελλαδα. Ηταν την εποχη της περιβοητης "σεισμικης διπλωματιας" του ανοιγματος φιλιας μεταξυ των δυο χωρων ομως ενοιωθε κανεις οτι ενοιωθε για δεκαετιες για τους εβραιους : ¨οτι δε θελαν σε καμια περιπτωση ειρηνη μεταξυ Τουρκιας και Ελλαδας. Τωρα ξαφνικα που τα χαλασαν με τους τουρκους, κανανε 180 στροφη. Οι αμερικανοι εβραιοι εχουν τεραστια επιρροη στα αμερικανικα μηντια και στην αμερικανικη πολιτικη. Αυτο δε το λεω εγω, οι ιδιοι το λενε. Οταν πεθανε ο ισραηλινος πρωθυπουργος Ραμπιν το 95, το CNN και τα αλλα μηντια καναν συνεχη αφιερωματα λες και ειχε πεθανει αμερικανος προεδρος. Εαν θελουν να παρουσιασουν κατι υπο μια συγκεκριμενη σκοπια εχουν την δυναμη να το κανουν. Για δεκαετιες δε βοηθησαν ποτε την Ελλαδα. Πχ κοιταξτε στην πιο κατω αναρτηση μου στο λινκ τα "επικοινωνιακα πατερνς" για τις memes περι Θεσσαλονικης "φαντασματα" και "Σαλονικη" σε βαθος 20ετιας καθως και εναν διαλογο μου με δημοσιογραφο των Νιου Γιορκ Ταιμς, Λιζ Αλντερμαν, στο συγκεκριμενο ζητημα : http://www.lifo.gr/articles/guest_editors/158137Τα ιδια ισχυουν για το Αρμενικο. Συμφωνα με βιβλιο-συνεντευξη του Νοαμ Τσομσκι ( του 1992 ), ειχε γινει ενα συμποσιο στη χωρα του Ισραηλ το 1982 με ζητημα τη γενοκτονια. Το οργανωνε ενας παιδικος φιλος του Νοαμ Τσομσκι και επιτιμος προεδρος του συμποσιου θα ηταν ο νομπελιστας και πασιγνωστος συγγραφεας του Ολοκαυτωματος, Ελι Βιζελ. Θα μιλουσαν για ολες τις γενοκτονιες. Οταν το Ισραηλ ομως καταλαβε οτι ο Βιζελ θα μιλουσε για τη γενοκτονια των αρμενιων, του ζητησε να ακυρωσει την επισκεψη του, οπως και εγινε ! Μαλιστα, οπως λεει ο Τσομσκι στο βιβλιο, ο Βιζελ ειχε παρει τηλεφωνο απο τη Νεα Υορκη οπου ζουσε, εναν αλλο γνωστο ιστορικο του Ολοκαυτωματος τον Γεχουντα Μπαουερ και τον ειχε παρακαλεσει να μη παει κι αυτος. Ετσι και εγινε και κανεις δε μιλησε για τη γενοκτονια των αρμενιων. Δε θελαν να αναφερθουν γιατι η Τουρκια ηταν φιλαρακι τους. Την στιγμη ομως που τα χαλασανε με τους τουρκους το 2010, αρχισαν τα αμερικανικα μηντια να μιλανε για το ζητημα ! Ετσι στις 7 Μαη του 2015, η αμερικανικη εκδοση των ΝΥ Ταιμς δημοσιευσε διαφημιση - μιση σελιδα σε μεγεθος - η οποια ζητουσε την αναγνωριση της γενοκτονιας των αρμενιων απο τις δυτικες δημοκρατιες. Την αιτηση ειχαν κανει 126 ιστορικοι του Ολοκαυτωματος, οι περισσοτεροι - αν οχι ολοι - εβραιοι. Μεταξυ τους ηταν και ο Ελι Βιζελ...( Πηγες : για το βιβλιο : Ντειβιντ Μπαρσαμιαν / 1992 : σελ 290 για την εφημεριδα ΝΥ Ταιμς - 7 Μαη 2015 - σελ Α17 ).Τα ιδια ισχυουν και για τον διασημο εβραιο αμερικανο ιστορικο της Τουρκιας Μπερναρντ Λιους, ( που ο γιος του ειναι υψηλοβαθμο στελεχος στο πανισχυρο ισραηλινο λομπι στην αμερικη το περιβοητο Α"Ι"ΠΑΚ ). Συμφωνα με τον Τσομσκι, ο ιδιαιτερα δημοφιλης και εγκριτος αυτος ιστορικος της Τουρκιας, ειναι ζητημα αν εχει "μια φραση για το ζητημα, μια " evasive" προταση οπως αναφερει ο καθηγητης απο το ΜΙΤ, Νοαμ Τσομσκι.Το ζητημα του αντισημιτισμου ειναι πολυπλοκο. Υπαρχουν βιβλιοθηκες και βιβλιοθηκες στο ζητημα σε οτι αφορα βια 'η και προπαγανδα εναντιον εβραιων. Ο Σαρτρ και η Αρεντ, Κατζ και Τρακτενμπεργκ, η βιβλιοθηκη του Ολοκαυτωματος, ο αναρχικος Λαζαρε, ο Λεβι και ο Βιζελ, ο Νοβικ και ο Γκολτχαγκεν, το περιστατικο Ντρε'ι'φους τοσα και τοσοι αλλοι.Ομως αντισημιτισμος, επιστημονικος 'η οχι, δε μπορει να εφαρμοζεται μοναχα εναντια στους εβραιους γιατι τα τελευταια 60 χρονια η πλειοψηφια των σεμιτων που ειναι πληθυσμιακα οι αραβες υποφερουν πολυ ( και οι αραβες ειναι σεμιτες γιατι ειναι κι αυτοι οπως και οι εβραιοι παιδια του Σεμ, ενος εκ των τριων παιδιων του Νωα και επειδη - συμφωνα με τον γλωσσολογικο ορισμο - ομιλουν μια σεμιτικη γλωσσα ). Ποσοι λοιπον γνωριζουν οτι πριν καποιες δεκαετιες, πριν 27 ακριβως χρονια, μια απο τις ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ειχε δημοσιευσει εντιτοριαλ, καταδικαζοντας αμερικανους εβραιους ως αντισημιτες !!!! επειδη εξασκουσαν βια σε αμερικανους αραβες ;;; Ειμαι σιγουρος κανεις...Ειναι σημαντικο να ειπωθουν αυτα τα πραγματα. Και αλλα. Γιατι οι καλοι λογαριασμοι κανουν και τους καλους φιλους, οχι οι τουριστες και τα τελευταια μηντιακα καραγκιοζιλικια περι λατρειας του Ισραηλ για την Ελλαδα ! Το Ισραηλ δε συμπαθει την Ελλαδα, ουτε οι ισραηλινοι τους ελληνες. Μας βλεπουν γονατισμενους και μας εκμεταλευονται. Αλλα ποτε δε μας εχουν βοηθησει. Γιατι βοηθεια δεν ειναι τα πυροσβεστικα που στελνει η Ελλαδα οποτε γινονται φωτιες κατω στο Ισραηλ. Βοηθεια δεν ειναι οι "πληροφοριες" που εδωσε το Ισραηλ στην Ελλαδα στην Ολυμπιαδα το 2004. Ουτε αγαπη ειναι οι παιδικοι ερωτες του κακομοιρη του Παπουλια στα Γιαννενα, οπως ανεφερε οταν πηγε με κατεβασμενα τα σωβρακα στο Τελ Αβιβ να ζητησει συμπαρασταση.Βοηθεια, αυθεντικη βοηθεια, εμπεριεχει το στοιχειο του σεβασμου. Ο τελευταιος εμπεριεχει το στοιχειο της κατανοησης. Μπορει λοιπον εμεις να ειμαστε αντισεμιτες ( γραφικου τυπου ) γιατι ειμαστε ενας απιστευτα αμορφωτος και δειλος λαος ( απλα κυτταξτε τη συμπεριφορα και το επιπεδο των πανεπιστημιακων μας σε συγκριση με τους εβραιους - τους οποιους γλυφουν φυσικα εκει που τους φτηνουν σφαζοντας την ιδια την χωρα καταγωγης τους, την οποια καταδικαζουν αφ υψηλου πολλες φορες διχως να τη βοηθανε να αναβαθμιστει πολιτισμιακα και φυσικα διχως ποτε να την υπερασπιζονται ακομη κι αν αυτο σημαινει οτι θα ριψοκινδυνευσουν την ακαδημαικη τους θεσουλα ), αλλα οι εβραιοι, που ειναι ενας πιο πολιτισμενος λαος απο μας, και ιδιαιτερα ισχυρος αν οχι πανισχυρος σε οτι αφορα τη διεθνη πολιτικη αρενα - αυτη καθαυτη αλλα και σε επικοινωνιακο επιπεδο - δε μας σεβαστηκαν ποτε. Κλασσικη περιπτωση η ντροπιαστικη ομιλια Μαζαουερ στο Ντιρι, που ειχε το θρασος να συμφηφισει των εβραιο του μεσοπολεμικου Βερολινου με τον σημερινο πολεμικο προσφυγα απο τη Συρια ή το Αφγανισταν. Αντι να σηκωθουν οι ρωμιοι εβρα'ικης 'η οχι καταγωγης και να τον πεταξουν κλωτσηδον απο την αιθουσα, οχι μονο δε διαμαρτυρηθηκαν, αλλα τον χειροκροτουσαν κι απο πανω ! Αυτοι ειναι οι φιλοι μας οι εβραιοι...Ευχομαι να διαβασετε το πιο πανω λινκ για τη Θεσσαλονικη στα αμερικανικα μηντια και τον διαλογο που ειχα με τους Νιου Γιορκ Τα"ι"μς και την Λιζα την Αλντερμαν.
Δεν ξέρω γιατί χρειάστηκε να γράψεις όλα αυτά, προκειμένου να αποδείξεις κάτι το αυταπόδεικτο.Δεν υπάρχουν φίλοι λαοί/κράτη. Μπορεί κάποιοι λαοί να τα πάνε μεταξύ τους καλύτερα σε σχέση με άλλους, αλλά όταν θα έλθει η ώρα του συμφέροντος όλοι θα κοιτάξουν το συμφέρον τους και όχι τις "φιλίες" (ας γυρίσουν οι Γάλλοι εναντίον μας στην Ε.Ε. και θα δούμε που θα πάει το παραδοσιακό "Ελλάς - Γαλλία συμμαχία).Αντίθετα με τις προσωπικές σχέσεις (που ακόμα και εκεί ελέγχεται το ζήτημα της αληθινής φιλίας) τις σχέσεις μεταξύ λαών/κρατών τις καθορίζουν κατά κύριο λόγο οι ηγεσίες τους, που λειτουργούν με ωφελιμιστικά κριτήρια και όχι συναισθηματικά (ωφελιμιστικά για το όφελος των λαών τους στην καλύτερη περίπτωση ή για προσωπικό όφελος στην χειρότερη, πάντως ωφελιμιστικά) .Πριν μερικά χρόνια ήμασταν φιλαράκια με του Ρώσους και φουλ αντιαμερικανοί. Σήμερα ήμαστε πιο πολύ με τον αμερικάνο και οι Ρώσοι συνδέονται με την Τουρκία. Αύριο θα είμαστε με κάποιον άλλο και αντίστοιχα κάποιος άλλος θα είναι με εμάς ή εναντίον μας.Για ποιον λόγο λοιπόν τέτοια ανάλυση ειδικά για το Ισραήλ; Θα κάνουν ό,τι τους συμφέρει να κάνουν... Αν τους συμφέρει Κύπρος και Ελλάδα θα φοράνε την "γαλανόλευκη", αν όχι θα προσπαθούν να μας θάψουν.\ Και αν, αύριο μεθαύριο, αλλάξουν τα πράγματα, οι Τούρκοι θα γίνουν τα αδέλφια μας και θα ξαναθυμηθούμε (όλοι, όχι μόνο οι κολλημένοι) ότι οι Εβραίοι ήταν αυτοί που "σταύρωσαν τον Χριστό μας" (εκτός αν τα' χουν και αυτοί καλά με τους Τούρκους, οπότε αλλάζει το πράγμα και αυτά είναι γραφικότητες)
Το ιντερνετ είναι ευχή και κατάρα. Όπου εχω συζητήσει ακόμα και με μετριοπαθείς ανθρώπους για την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα, μου παραθέτουν copy paste τα "επιχειρήματα" κυρίως του Άδωνι. Όλοι τους. Τους παρουσιάζει αποσπασματικές φρασεις από αρχαία κείμενα που εχουν σωθεί, βγάζοντας και τα συμπεράσματα που θέλει, όντας σίγουρος πως κανείς απ αυτούς που τον διαβάζουν δε θα κανει καν τον κόπο να ελέγξει, μεσω ολοκληρων πχ των εργων που επικαλείται, από μια απλή μετάφραση που είναι ευκολο να βρεις, είτε διαδικτυακά είτε σε βιβλία μεταφράσεις. Πχ κίναιδοι στην αρχαιότητα ονομάζονταν συνηθως οι εκδιδόμενοι και θηλυπρεπείς άντρες ακόμα και γυναίκες εκδιδόμενες. Μεσω των εκκλησιαστικών κειμένων η λέξη απλώθηκε σε όλους τους ομοφυλόφιλους. Ή πχ ότι οι ομοφυλόφιλοι απαγορευόταν να κατεχουν δημόσια αξιώματα!!!!! Παραθέτει τον λόγο του Αισχίνη κατα Τιμάρχου, οπου ζητείται να του αφαιρεθούν τα αξιώματα επειδή (κατά Έλληνες θρησκοφασίστες) είχε σχέσεις με άντρες. Φυσικά αν διαβασεις το κείμενο, ο Αισχίνης ζηταει την τιμωρία επειδή εκπορνεύθηκε ο Τίμαρχος κι όχι επειδή είχες σχεσεις με άντρες. Μάλιστα παραθετει στο δικαστήριο (που αποτελείται απ τον μέσο Αθηναίο) ο Αισχίνης τις δικές του έντιμες ερωτικές σχέσεις με άντρες και επίσης αναφερει τους σεβαςτούς τυραννοκτόνους Αρμόδιο και Αριστογείτονα ως ζευγάρι.Και ξερουμε οτι ΚΕΡΔΙΣΕ τη δίκη. Βεβαια αυτά τα τελευταία δεν τα αναφερουν οσοι θέλουν να κρύψουν την αλήθεια για την αρχαιότητα. Και ετσι ορδές ελλήνων στο ιντερνετ μενουν με τη λαθος γνώση που οι Αδώνιδες φροντίζουν συστηματικά να διαδίδουν. Ευκολα και γρήγορα. Χωρίς ψάξιμο...