Η Google απέλυσε εργαζόμενο που έκανε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες

Η Google απέλυσε εργαζόμενο που έκανε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες Facebook Twitter
11

Ένας υπάλληλος της Google πλήρωσε με την ίδια τη δουλειά του τα σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει για τις γυναίκες, καθώς η εταιρεία τον απέλυσε μετά το θόρυβο που ξέσπασε διεθνώς.

Πολλοί εργαζόμενοι της Google εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την απόλυση του συναδέλφου τους, σύμφωνα με την υπεύθυνη αντιπρόεδρο της εταιρείας για θέματα ισότητας των δύο φύλων Ντανιέλ Μπράουν. Το θέμα της αναλογικά μικρότερης παρουσίας των γυναικών, σε σχέση με τους άνδρες, στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ αποτελεί «καυτό» θέμα συζήτησης και διαμάχης στη Σίλικον Βάλεϊ και πέρα από αυτήν.


Ο εν λόγω εργαζόμενος είχε γράψει ένα «μανιφέστο» στο ανέφερε ότι στη Google εργάζονται λιγότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες λόγω των βιολογικών διαφορών τους. Το υπηρεσιακό σημείωμα με τις επίμαχες αναφορές αντιβαίνει στον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.


Ο συγγραφέας του Τζέιμς Ντέιμορ, ο οποίος επιβεβαίωσε την απόλυσή του και έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να αποζημιωθεί,  υποστήριζε ότι «οι ικανότητες ανδρών και γυναικών διαφέρουν εν μέρει λόγω βιολογικών αιτιών και αυτές οι διαφορές μπορεί να εξηγήσουν γιατί δεν βλέπουμε ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην τεχνολογία και στις ηγετικές θέσεις. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι οι διαφορές των δύο φύλων υποδηλώνουν σεξισμό».


Aυτή η αντίληψη «προωθεί επιβλαβή στερεότυπα για το φύλο στο εργασιακό περιβάλλον μας». Τόνισε ότι η Google προστατεύει την ελευθερία του λόγου στο εσωτερικό της και πρόσθεσε ότι «πολλά από αυτά που περιέχει το υπηρεσιακό σημείωμα, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, άσχετα από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων μας διαφωνούν με αυτά».


Επεσήμανε όμως ότι «το να λες πως οι συνάδελφοί μας έχουν χαρακτηριστικά που τους κάνουν βιολογικά λιγότερο κατάλληλους για τη δουλειά τους, αυτό είναι προσβλητικό. Είναι αντίθετο στις κεντρικές αξίες μας και στον κώδικα συμπεριφοράς μας, ο οποίος περιμένει από κάθε εργαζόμενο στη Google να κάνει το παν, ώστε να δημιουργήσει μια εργασιακή κουλτούρα, που θα είναι ελεύθερη από παρενόχληση, εκφοβισμό, προκατάληψη και παράνομες διακρίσεις».



Διεθνή
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετέχει στην πρώτη του επίσημη εκδήλωση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ως μονάρχης, αποτίοντας φόρο τιμής στα μέλη της ένοπλης δύναμης που υπέστησαν διακρίσεις λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας
LIFO NEWSROOM