Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO
0

Η άνοιξη έφτασε, οι συνδρομές στα γυμναστήρια ανανεώνονται και η σαλάτα, ως κυρίως γεύμα, έχει αρχίσει να φαντάζει σαν την τέλεια λύση όταν θέλουμε να χάσουμε τα κιλά του χειμώνα. Προτού γκρινιάξεις, όπως έκανα κι εγώ, σκέψου ότι υπάρχουν πάντα νόστιμες λύσεις. Μπορείς, μάλιστα, να τις παραγγείλεις και στο γραφείο.

Διανύουμε την εποχή που θυμόμαστε όλοι ότι καλό θα ήταν να πηγαίνουμε στο γραφείο με το φαγητό που έχουμε φτιάξει μόνοι μας, έτσι ώστε να είναι υγιεινό, ελαφρύ και μετρημένο στις θερμίδες του. Τα τάπερ εμφανίζονται στα κουζινάκια των εταιρειών και τα ψητά, άνοστα κοτόπουλα συναγωνίζονται τις «χάρτινες» σαλάτες με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο. Η κατάσταση αποπνέει λίγη απόγνωση, χωρίς καθόλου γεύση, και πολύ εκνευρισμό και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση για όλους τους πεινασμένους της χώρας είναι επιτακτική.

Σε μια τέτοια στιγμή της ζωής μου περνούσα έξω από το Salad Up στο Κολωνάκι και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Κρατούσα μικρό καλάθι, βέβαια. Άλλωστε, πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια σαλάτα και πόσο θα μπορούσε να με «κρατήσει» μια εργάσιμη μέρα;

Στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μου διαλύθηκαν με το που βρέθηκα μπροστά στο μεγάλο ψυγείο όπου βρισκόντουσαν καθαρά και τακτοποιημένα όλα τα υλικά. Με την πρώτη ματιά κατάλαβα ότι οι άνθρωποι εδώ έχουν πάρει τη σαλάτα πολύ σοβαρά.


Συγκεκριμένα, στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Για να μπορέσω να αποκτήσω σωστή άποψη αλλά και να ξέρω αν το Salad Up θα αναλάμβανε μέρος της καθημερινής μου διατροφής, δοκίμασα τρεις διαφορετικές σαλάτες. Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φρέσκα, κρατσανιστά λαχανικά, ζουμερό κοτόπουλο και ώριμο, εύγεστο αβοκάντο συνέθεταν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO

Συνέχισα με την Blackened Chicken, που η βάση της έχει κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Αν και ορκισμένη εχθρός της κινόα, αυτή η σαλάτα κατάφερε να με κερδίσει. Όχι μόνο ήταν νόστιμη αλλά ήταν τόσο πλούσια και γενναιόδωρη στα υλικά της, που με έκανε να πιστέψω ότι μαζί της μπορώ να περάσω πολλές ώρες, χωρίς καν να σκεφτώ κάποιο σνακ ή γλυκό.

Για τελευταία άφησα τη σαλάτα με τις λίγες θερμίδες. Την έβαλα μπροστά μου και αποφάσισα να είμαι σκληρή μαζί της. Τελικά, η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι πρόκειται για μια σαλάτα που προτείνεται σε κάποιον που κάνει μαζεμένη διατροφή.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Blackened Chicken έχει ως βάση της την κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Στο μενού του Salad Up βρίσκεις ακόμα ζεστά ζυμαρικά, πεντανόστιμα κρύα ή ζεστά wraps, μπέιγκελ, αυγά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, healthy pancakes, φρουτοσαλάτες με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κρέμες τσία και βρόμης και τονωτικά smoothies. Με απλά λόγια, το Salad Up έχει όλα εκείνα που θα ήθελες να έχει το ταπεράκι που φτιάχνεις κάθε πρωί στο σπίτι σου και ελπίζεις να μη σε προδώσει μέχρι το τέλος της ημέρας.


Στα καταστήματα του Salad Up μπορείς να κάτσεις άνετα και ωραία από το πρωί έως στις 11 το βράδυ. Αν, πάλι, το πρόγραμμά σου είναι δύσκολο, μπορείς να παραγγείλεις το φαγητό σου και να το απολαύσεις στο γραφείο ή στο σπίτι. Είδες που υπάρχει λύση για όλα;

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Salad Up – www.saladup.gr

Λουκιανού 12, Κολωνάκι, 210 7296486

Κ. Βάρναλη 2-4, Χαλάνδρι, 210 6894008

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 210 8941362

Facebook, instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Σήμερα δοκιμάζουμε / Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Ένα νέο vegan εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα και ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε μια γεύση από την κουζίνα του. Δημιουργημένο για να παρασύρει στα τραπέζια του ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς των ζωικών εδεσμάτων, το Winners φαίνεται να έχει κάνει focus στην τέλεια γεύση και στις παραπλανητικές της ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ