Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter
0

Gypsy Jungle

Ελληνικό σούσι και εξωτικά signature cocktails στο νέο talk of the town.

Ένας υπέροχος χώρος που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1870 είναι η νέα πρωτοποριακή πρόταση για να ξεκουραστούμε μετά από ένα δύσκολο οκτάωρο ή ένα εξοντωτικό shopping therapy στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για το all-day bar-restaurant Gypsy Jungle στο απόλυτο meeting point της αθηναϊκής διασκέδασης, την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Μια πραγματική ζούγκλα ζωγραφισμένη στο χέρι, με εντυπωσιακούς παπαγάλους, κοκοφοίνικες, πουλιά παραδεισένια, ελέφαντες ακροβάτες, νωχελικές τίγρεις, παγόνια και ιπτάμενες μαϊμούδες!


Η ψυχή του concept, o επιχειρηματίας Αλέξανδρος Συρόπουλος, γνωστός για τα επιτυχημένα concepts στον χώρο της εστίασης, έρχεται να εμπλουτίσει μοναδικά τις γαστρονομικές προτάσεις μιας πόλης που πλέον τα έχει όλα, προτείνοντας κάτι διαφορετικό και μοναδικό: το ελληνικό σούσι!


Όσοι αρέσκονται σε νέες γεύσεις και τολμηρούς συνδυασμούς αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν. Σκεφτείτε όλα τα καλούδια της πλούσιας ελληνικής γης σε μορφή και λογική σούσι. Σκεφτείτε, πάλι, ότι αυτό είναι κάτι που θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο σε αυτή την ιδιαίτερη τσιγγάνικη ζούγκλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που πρέπει να την επισκεφτείτε.


Βολτάροντας στην πλακόστρωτη Αιόλου, με φόντο τον μαγευτικό Παρθενώνα, εκεί όπου βρίσκεται αυτός ο μοναδικός προορισμός που μεταμορφώνεται καθημερινά σε ένα street style stage διασκέδασης, θα ανακαλύψετε και πολλά άλλα που θα σας γαργαλίσουν τον ουρανίσκο, όπως περίεργα tropical signature cocktails που σερβίρονται όλη μέρα, αλλά και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις.


Το Gypsy Jungle, όμως, έχει κι άλλους άσους στο μανίκι του, τα περίεργα εξωτικά signature cocktails που σερβίρονται όλη μέρα, μεταμορφώνοντας τον πεζόδρομο της Αιόλου σε ένα street style stage διασκέδασης με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αυτή η fusion κατάσταση, με όλο το hype που τη χαρακτηρίζει, έρχεται να... ταράξει και τις νύχτες μας. DJs, special nights με live μουσικούς, street parties και όρεξη να υπάρχει να λιώσουμε τα dancing shoes που αδημονούν να βγουν βόλτα.

Gypsy Jungle, Αιόλου 27Α, Μοναστηράκι, 210 3252335 & 6987 454777, Δευτ.-Κυρ. 9:00 - μέχρι αργά. Facebook, Instagram

Peking Duck

Η πάπια Πεκίνου σε εκδοχή street food.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Αν, περνώντας από Αμπελόκηπους, νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποια γειτονιά της Chinatown, τότε βρίσκεσαι έξω από το Peking Duck. Τα κόκκινα φανάρια της ασιατικής κουλτούρας θα σε τραβήξουν σε ένα σημείο όπου το street food αποκτά κάτι από την αυτοκρατορική κουζίνα της Κίνας. Με βάση την κλασική συνταγή της πάπιας Πεκίνου, το Peking Duck θα σου προτείνει εξαιρετικά μπέργκερ, bao και νουντλς, αλλά και μια σειρά από γεύσεις φτιαγμένες με αυθεντικά ασιατικά υλικά. Εκτός από την επιλογή του take away, εδώ μπορείς να απολαύσεις το «αυτοκρατορικό γεύμα» σου σε έναν χώρο αντίστοιχο της γαστρονομικής φιλοσοφίας με κυρίαρχο το στοιχείο του μπαμπού. Το Peking Duck και οι συνταγές του θα σε κάνουν να γνωρίσεις απ' την αρχή την κατηγορία asian food.

Peking Duck, Πανόρμου 105, Αθήνα, 210 6921344, www.pekingduck.gr, FB: pekingduckstreetfood, Instagram: pekingduckstreetfood

V1935 Mediterranean Tastes

Η παλιά Αθήνα αναβιώνει μέσα από τις γεύσεις και την ατμόσφαιρά του.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Τη δεκαετία του '40, στη Βουλής 29 υπήρχε το πρώτο delicatessen της εποχής, το παλιό μπακάλικο των αδελφών Βασιλόπουλου, ως μέρος μιας εικόνας ρομαντικής με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας. Η Αθήνα εκείνη δεν υπάρχει πια, αλλά το V1935 Mediterranean Tastes δημιουργήθηκε στο ίδιο σημείο για να θυμίζει κάτι από εκείνες τις εποχές που το «εκλεκτόν» ήταν ζητούμενο της καθημερινής γεύσης.


Κι επειδή αυτό είναι το ζητούμενο όσα χρόνια κι αν περάσουν, στο V1935 Mediterranean Tastes θα βρεις ένα ιδιαίτερο μενού που βασίζεται στην ελληνική κουζίνα και στις δημιουργικές παρεμβάσεις του πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Στον μικρό, αλλά ουσιαστικό κατάλογο θα βρεις τον αυθεντικό μουσακά, που θα σε κάνει να θυμηθείς γιατί έχει παραμείνει σήμα κατατεθέν της ελληνικής γαστρονομίας, χωριάτικη σαλάτα με τηγανητή φέτα αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με πουρέ σελινόριζας. Τα γλυκά, επίσης εκλεκτά και ολόφρεσκα, θα ολοκληρώσουν το γεύμα ή θα συνοδεύσουν τον καφέ σου, ενώ η οινική λίστα αποτελείται από κρασιά που έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να ταιριάζουν με τις γευστικές επιλογές.


Στο V1935 Mediterranean Tastes οι πρώτες ύλες καταφθάνουν ολόφρεσκες από μικρούς παραγωγούς για να αναδειχθούν μέσα από τις σύγχρονες τεχνικές, διατηρώντας πάντα τη μοναδικότητα της υψηλής τους ποιότητας. Εξαιρετικό και το πρωινό με βιολογικά προϊόντα που προσφέρεται σε μπουφέ καθημερινά από τις 8 έως τις 11, που θα σου δώσει την ενέργεια αλλά και τη διάθεση να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο.


Οι γεύσεις φιγουράρουν στη βιτρίνα του εστιατορίου, η οποία ανακαινίστηκε για να αποκτήσει την αρχική της μορφή, επαναφέροντας τη ρομαντική διάθεση της παλιάς ιστορικής Αθήνας. Ο χώρος με στοιχεία art deco σε καλωσορίζει σε ένα περιβάλλον όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να ζήσεις μια εμπειρία γεύσης με την αυθεντικότητα του παρελθόντος, μακριά από τους ρυθμούς της πόλης, ενώ ο πριβέ χώρος είναι σχεδιασμένος ιδανικά για επαγγελματικές συναντήσεις. Όλο το concept του V1935 Mediterranean Tastes είναι μια αναφορά στην belle époque και σε αγγίζει τόσο βαθιά, που νιώθεις πως μπαίνοντας σε αυτό θα ανταλλάξεις καλημέρες και κουβέντες με τους διπλανούς σου.

V1935 Mediterranean Tastes, Βουλής 29Α, 210 4100603, www.v1935-mediterranean-tastes.gr, FΒ: V1935 Mediterranean Tastes, Instagram: v1935_mediterranean_tastes

Sakura

Εκεί όπου η Ιαπωνία συναντάει την Αργεντινή.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Όταν ακούς ότι σε ένα μαγαζί σερβίρεται αυθεντικό και παραδοσιακό σούσι από τη μια και Βlack Αngus steaks από επιλεγμένες φάρμες της Αργεντινής από την άλλη, σου φαίνεται περίεργο. Αλλά αυτό το πρότζεκτ έχει πετύχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε Μύκονο και Σαντορίνη, επιλέγοντας φέτος για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνας σε έναν πολύ όμορφο χώρο του 1927.


Ο λόγος για το Sakura, που φέρει την υπογραφή του μάστερ του είδους Γιάννη Κοντοτάσιου, που κάποιοι θα τον γνωρίζουν και ως την ψυχή του Sushi Academy. Ο πολυταξιδεμένος σεφ, με σπουδές στις ακαδημίες σούσι της Ιαπωνίας, θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Δοκιμάσαμε το καταπληκτικό Red Dragon με χέλι, τα υπέροχα maki με σολοµό και αβοκάντο, γευτήκαμε αυθεντικά sashimi τόνου και σολοµού, gunkan με χαβιάρι αλλά και γλυκιά και ψητή γαρίδα, όπως και καλαμάρι. Όλα αυτά συνοδεία σάκε, αφήνοντας την ενημερωμένη λίστα κρασιών και τις γιαπωνέζικες μπίρες για την επόμενη φορά.


Το Sakura χρησιμοποιεί τη λεπτεπίλεπτη τεχνική edomae και kaizeki, προσφέροντας nigiri τέτοιας ποιότητας και παρουσίασης, που θα κάνει τη βραδιά σας μια άριστη value for money επιλογή. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο σεφ, «το σούσι δεν συγχωρεί λάθη» και αυτό φαίνεται. Θέλει πολύ καλά υλικά και άψογη τεχνική. Αν επιλέξετε τον πάγκο για το δείπνο σας, θα μπορέσετε να απολαύσετε και τον Γιάννη επί το έργον.


Όσο για τους λάτρεις του καλού κρέατος, στον κατάλογο θα βρείτε μια χορταστική επιλογή «meet the grill». Περισσότερα εδώ.

Sakura, Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι, 211 0131680, 211 0131681, sakurasushi.gr, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM