ĒRE Athens: Ένα νέο concept store για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Θα το έχετε παρατηρήσει: τελευταία σε αυτή την πόλη εμφανίζεται συνέχεια και από ένα νέο και ενδιαφέρον concept store. Πρόκειται για μαγαζιά που εκτός από το ότι προσφέρουν επιλεγμένα αντικείμενα και προϊόντα που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες τάσεις, συχνά έχουν και παραπάνω από μία λειτουργίες.

Πλέον οι Αθηναίοι βγαίνουν για ποτό και καταλήγουν να κουβαλάνε στην επιστροφή ακόμα ένα φυτό για τα καταπράσινα σπίτια τους, μπαίνουν σε ένα μαγαζί να αγοράσουν κάλτσες και φεύγουν με sex toys στις τσάντες, δίνουν ραντεβού για brunch σε ένα μέρος που τους προτείνει ποδιές από οικολογικό βαμβάκι για εκείνες τις μέρες που μαγειρεύουν σπίτι – αυτή είναι η απόλυτη τάση, τα μέρη που έχουν διπλή, τριπλή, σίγουρα παραπάνω από μια ταυτότητες.

Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους.

Έπειτα από μια δεκαετία παραμονής στην Ολλανδία και εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, η Ντόρα Καλόγηρου συνειδητοποίησε ότι «η ζωή είναι μικρή για να μην υποκύψει κανείς στο πάθος του για εξερεύνηση» και άρχισε να σκέφτεσαι σοβαρά ότι είχε έρθει η στιγμή για εκείνη να σταματήσει να βρίσκεται διαρκώς μπροστά από μια οθόνη στέλνοντας email και ετοιμάζοντας εταιρικές παρουσιάσεις. 

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Και ενώ η Ντόρα έκανε αυτές τις σκέψεις, η Γεωργία Ρωμάνου που έχει περάσει από καφέ και pastry labs της Αγγλίας και της Γερμανίας έψαχνε ήδη χώρο για να ανοίξει το δικό της μικρό ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα.

Τη μέρα που είχε κανονίσει να δει για πρώτη φορά τον χώρο της Ερεχθείου ζήτησε από την Ντόρα να πάει μαζί της για να της πει τη γνώμη της. Στην αρχή το ημιυπόγειο φωτεινό μαγαζί τους φάνηκε πολύ μεγάλο, σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που χρειαζόταν η Γεωργία. Ήταν όμως τόσο-όσο για να συνεργαστούν και να παντρέψουν τα θέλω τους.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στο ĒRE Athens μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο –το interior design του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Μαχαίρας– που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Η συλλογή από lifestyle objects που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει από προϊόντα και αντικείμενα τέχνης από Έλληνες και ξένους artisans μέχρι αναδυόμενα διεθνή brands.

«Με τα αντικείμενα που επιλέγουμε στοχεύουμε να εμπνεύσουμε τη διάθεση για εξερεύνηση», λέει η Ντόρα που προσπαθεί να κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στα εγχώρια και στα ξένα brands, «είναι και η γειτονιά τέτοια που συνδυάζει ντόπιους και τουρίστες. Θέλουμε λοιπόν ό,τι ελληνικό φιλοξενούμε να μπορεί να λειτουργήσει σαν ποιοτικό σουβενίρ για κάποιους, χωρίς απαραίτητα να φωνάζει “I love Greece”».

Η αλήθεια είναι πως ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά.

Από την Ελλάδα λοιπόν φιλοξενούν αυτήν τη στιγμή κεραμικά από το Lava toy και το Naked Summers, τα ξύλινα παιχνίδια Animi wood workshop, το μέλι και τα κεριά Melicera, τα βιολογικά βότανα Daphnis and Chloe, τις μεσογειακές σοκολάτες Esophy, τα προϊόντα περιποίησης Aeolis, τα χειροποίητα και φυσικά σαπούνια Helleo soaps, τα περιοδικά Baptista και Lamda3.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Από το εξωτερικό βρίσκουμε τις εκδόσεις Gestalten, brands όπως το Bongusta και τις πετσέτες του, τα κεριά LEPET, πιάτα και χρωματιστά κηροπήγια του Guayaba studio αλλά και κάποια αντικείμενα από local artisans που η Ντόρα συνάντησε στο πρόσφατο ταξίδι της στο Μαρόκο.

Είναι ακόμα στην αρχή, θα εμπλουτίσουν και άλλο τις προτάσεις τους, σκοπεύουν να επεκταθούν και στο κομμάτι των αξεσουάρ, επιλέγοντας κοσμήματα, μεταξωτά μαντίλια, καπέλα της αισθητικής τους. Και επειδή όλη η ιδέα του ĒRE Athens έχει στηθεί γύρω από την έννοια της ανακάλυψης, τα brands στα ράφια και τους πάγκους τους θα αλλάζουν.

«Για την παρασκευή των γλυκών μας χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά που βρίσκουμε στην αγορά» λέει η Γεωργία. «Ουσιαστικά το μενού που έχουμε φτιάξει, και που θα αλλάζει συχνά, στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για την απόλυτη εμπειρία προτείνουμε να απολαύσετε το γλυκό σας με έναν καφέ και πολλή κουβέντα».

Δουλεύουν με το blend της Samba Coffee Roasters, θέλουν να προσφέρουν ιδιαίτερα ροφήματα όπως αυτά της εγχώριας Yum Tales και μια raspberry kombucha από το Βερολίνο ενώ στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα – σε αυτές τις συνταγές σκοπεύει να πατάει πάντα η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens και να αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φτιάχνει και κάποιες μπουκιές με ταχίνι που μάλλον θα γίνουν το signature γλυκό της.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, Κουκάκι, 2109236622

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Polyamorous: Για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Living / Polyamorous: Ένας νέος χώρος για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ξέρουν πολύ καλά τον χώρο των μπαρ και του ποτού, ενώ το σπίτι τους στα Εξάρχεια μοιάζει με ζούγκλα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο concept store που συνδυάζει τις δυο τους αδυναμίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Όσο εκείνοι θα δένουν την ανθοδέσμη που θα στολίσει το βάζο μας, εμείς μπορούμε να διαλέγουμε όσα μας βοηθάνε να απολαύσουμε περισσότερο το σεξ χωρίς να κρυβόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ