Το Eλληνικό fish & chips

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
0
Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
To sardeles.bbq συνδυάζει το περιβάλλον της παραδοσιακής ψαροταβέρνας με περισσότερο νεανικές πινελιές...

Είναι καιρός τώρα που και στην Ελλάδα το casual food φλερτάρει επίμονα με το ψάρι, φιλοδοξώντας να πάρει λίγη από τη δόξα του αγγλικού fish and chips ή άλλων εθνικών προσεγγίσεων στις οποίες τα προϊόντα της θάλασσας έχουν τον πρώτο λόγο ακόμη και σε street food προσεγγίσεις. Το ερώτημα δεν είναι γιατί συμβαίνει αυτό αλλά γιατί άργησε να γίνει στην Ελλάδα, μια χώρα με τεράστια ακτογραμμή και πλούσια παράδοση στο ψάρεμα. Στον δρόμο που ανοίγει αυτή η τάση βρίσκεται μια καλή και φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία, με αφετηρία το Νέο Ψυχικό, όπου στήθηκε το πρώτο μαγαζί, έχει ως στόχο της να δημιουργήσει αλυσίδα. Ο λόγος για το sardeles.bbq, οι εμπνευστές του οποίου θεώρησαν ότι ανάμεσα στα ψαροεστιατόρια, τις ψαροταβέρνες, τα ουζερί και τα τσιπουράδικα υπάρχει χώρος για ένα μαγαζί που με χαλαρή διάθεση θα προσπαθεί να συνδυάσει το περιβάλλον της παραδοσιακής ψαροταβέρνας με περισσότερο νεανικές πινελιές. Πρόκειται για έναν χώρο όπου το φαγητό που θα βρεις σε ένα κλασικό ελληνικό θαλασσινό εστιατόριο συνυπάρχει και συμβιώνει με τυπικές made in USA προσεγγίσεις, όπως το μπέργκερ, που για τις ανάγκες της... θάλασσας γίνεται ψαρο-μπέργκερ.

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Burger γαρίδας

Το αποτέλεσμα δικαιώνει σε ικανό βαθμό τις προθέσεις των δημιουργών του, με τη βοήθεια του άνετου περιβάλλοντος και του μενού με τα γνώριμα πιάτα. Οι σαρδέλες bbq, φιλεταρισμένες με σάλτσα λαδολέμονο (€7,50), ήταν ζουμερές, τα χόρτα ημέρας (€4,50) –ζοχοί στην περίπτωσή μας– ήταν σωστά βρασμένα και φρέσκα, το μπέργκερ με ψίχα αστακού και σάλτσα horseradish (€15) επιτελούσε τον σκοπό του, με τις χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες που το συνόδευαν να κλέβουν τις εντυπώσεις, και στο κριθαρότο γαρίδας (€9,50) η φρέσκια ντομάτα έκανε τη διαφορά. Οι φιλεταρισμένες, crispy σαρδέλες, με τη συνοδεία της καλοφτιαγμένης τηγανητής πατάτας, θα μπορούσαν να είναι μια καλή εκδοχή του ελληνικού fish and chips. Στο μενού υπάρχουν πολλά πιάτα, όπως μπέργκερ με πέρκα (€8), γαρίδες (€10) ή καβούρι (€12), γαριδάκι τηγανητό (€8), χταποδάκι (€11), ταλιατέλες με θαλασσινά (€12), αστακομακαρονάδα (€50 για 2 άτομα), φιλέτο σφυρίδας (€24), ξιφίας (€11), ψάρι ημέρας (€30-70). Το sardeles.bbq είναι μια καλή πρόταση για καθημερινό και προσιτό φαγητό με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

 

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Crispy σαρδέλες με country πατάτες και σως ταρτάρ.

 

Το Eλληνικό fish & chips Facebook Twitter
Κριθαρότο γαρίδας

 

☛ sardeles.bbq, Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, 211 7807620

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ