Εδώ θα βρεις μόνο τυλιχτά

Εδώ θα βρεις μόνο τυλιχτά Facebook Twitter
0

Εδώ θα βρεις μόνο τυλιχτά Facebook Twitter
Aυτό που θα φας είναι τόσο απλό ώστε να το φας κυριολεκτικά στο πόδι αλλά και τόσο σύνθετο και εύγευστο ώστε να μιλήσει αληθινά στην καρδιά σου.

Το Αθηναϊκό street food οργανώνεται και περνά στην επίθεση. Αυτό το μήνυμα παίρνεις όταν δοκιμάσεις το slow food served fast του Tortuga που μόλις άναψε τις φωτιές του στο Παγκράτι. Εδώ το φαγητό του δρόμου ανεβαίνει επίπεδο. Όχι λόγω μεγέθους ή εξεζητημένης προσέγγισης. Αλλά γιατί αυτό που θα φας είναι τόσο απλό ώστε να το φας κυριολεκτικά στο πόδι αλλά και τόσο σύνθετο και εύγευστο ώστε να μιλήσει αληθινά στην καρδιά σου. Αν είσαι λάτρης του τυλιχτού- οποιουδήποτε ή και όλων των τυλιχτών που κυκλοφορούν στις κουζίνες και στους δρόμους του κόσμου- δεν μπορείς παρά να «προσκυνήσεις» την κουζίνα του Tortuga. Από τα αραβικά φαλάφελ ως τα ελληνικά σουβλάκια, από τις μεξικάνικες τορτίγιες ως τα ινδικά ντόσα και τα ιταλοαμερικάνικα στρόμπολι, τα τυλιχτά παίρνουν θέση στην κορυφή της πυραμίδας των φαγητών του δρόμου. Οπαδός αυτή της άποψης είναι και ο άνθρωπός που έφτιαξε το μικρό μαγαζί του Παγκρατίου. Ο Κωστής Γρυμάνης, βιολόγος, περιβαλλοντικός ακτιβιστής και λάτρης της υγιεινής διατροφής μέσα από τα ταξίδια του γνώρισε το φαγητό του δρόμου και αποφάσισε με το μαγαζί του να μας δώσει την δική του άποψη. Την σύνθεση και την επιμέλεια του μενού ανέλαβε ο σεφ Μάρκο Ρόσι ενώ στην ανοιχτή κουζίνα δουλεύουν τρία άτομα.

Εδώ θα βρεις μόνο τυλιχτά Facebook Twitter
Η ποιότητα του φαγητού στο Tortuga είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος του. Είναι από τα μαγαζιά που θα ήθελες να τα επισκέπτεσαι καθημερινά και λυπάσαι που δεν είναι δίπλα στο σπίτι σου.

Εδώ θα βρεις μόνο, ή σχεδόν μόνο, τυλιχτά. Το μυστικό βρίσκεται στην χειροποίητη τορτίγια που φτιάχνεται την στιγμή που θα την ζητήσεις. Είναι ίσως από τις καλύτερες που έχεις δοκιμάσει, ταυτόχρονα τραγανή και αφράτη. Όμως η ελκυστικότητα του φαγητού δεν περιορίζεται στο τύλιγμα. Το περιεχόμενο είναι φρέσκο, πλούσιο και γευστικό. Δοκιμάσαμε τις απαλές μπάλες γιαουρτιού με πέστο δυόσμου τυλιγμένες με ψητές μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές, πράσινη σαλάτα, φρέσκα φύλλα δυόσμου και γλάσο από μπαλσάμικο (4,5€). Κάθε μπουκιά ήταν μια έκρηξη δροσιάς και ευωδιάς στον ουρανίσκο. Οι μανιταροκεφτέδες (4,5€) φτιαγμένοι με τρία είδη μανιταριών μαγειρεμένα σε κρασί με άφθονα μυρωδικά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πράσινη σαλάτα και ντοματίνια αποκάλυπταν βελούδινη υφή και μεστή γήινη γεύση. Δεν ήθελες να τελειώσουν. Το tagine μοσχάρι (5,6€) ψιλοκομμένο ήρθε μαγειρεμένο με μαροκινά μπαχαρικά και τζίντζερ με πράσινη σαλάτα που δρόσιζε την κάθε μπουκιά και με πικάντικη επίγευση. Ένα ταξίδι στην κουζίνα της βόρειας Αφρικής. Πληθωρική ήταν και η πανσέτα (5,20€) μαριναρισμένη σε μπαλσάμικο, σόγια, μέλι και τζίντζερ που συνοδευόταν από stir-fry λαχανικά, μαγιονέζα από στρείδια, κάσιους, σουσάμι και πινελιές από φρέσκο κόλιανδρο. Θα βρείς ακόμη τυλιχτά με κεμπάπ με αρνί- μοσχάρι και κοτόπουλο με curry. Όλα ήρθαν αριστοτεχνικά τυλιγμένα στην χειροποίητη τορτίγια. Εκτός τυλιχτού υπάρχουν οι τηγανητές κυδωνάτες πατάτες με την φλούδα τους σερβιρισμένες σε λευκή χάρτινη σακούλα παρέα με γλυκοκατευρή σάλτσα και σούπα ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα χειροποίητα τσιπς από τορτίγια (1,2€) ενισχυμένα με μπαχαρικά και συνοδεία σάλτσες που φτιάχνουν μόνοι τους. Η ποιότητα του φαγητού στο Tortuga είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος του. Είναι από τα μαγαζιά που θα ήθελες να τα επισκέπτεσαι καθημερινά και λυπάσαι που δεν είναι δίπλα στο σπίτι σου.

☛ Tortuga, Αρχιμήδους 1, Παγκράτι, 2130307620.

 

Εδώ θα βρεις μόνο τυλιχτά Facebook Twitter
Δοκιμάσαμε τις απαλές μπάλες γιαουρτιού με πέστο δυόσμου τυλιγμένες με ψητές μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές, πράσινη σαλάτα, φρέσκα φύλλα δυόσμου και γλάσο από μπαλσάμικο...

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καφές πάει με όλα

Γεύση / Ο καφές πάει με όλα

Η Αθήνα έχει να προσφέρει καλύτερο καφέ από ποτέ, όχι μόνο στα μέρη που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν αλλά και σε αυτά oπου μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία και κεραμικά, φυτά και ρούχα, να γνωρίσουμε τις δουλειές Ελλήνων και ξένων artisans, να βρούμε γλυκά και ποπκόρν κατάλληλα για σκύλους και να υιοθετήσουμε μια γάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
47’ λεπτά με τη Μαρίνα Χρονά

Γεύση / Μαρίνα Χρονά: «Με ενδιαφέρει το προσιτό φαγητό, γιατί θέλω να έχω επαφή με τον κόσμο»

Έξω από πιάτσες, δίπλα στο Μουσείο, η νεαρή σεφ άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ένα new age μπιστρό που τα κάνει όλα απλά και κατανοητά, που συζητιέται όχι μόνο γιατί είναι νόστιμο αλλά και γιατί με τις τιμές του μπορεί να γίνει εύκολα στέκι, σαν να είναι η ταβέρνα της γενιάς μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αυτές είναι οι νέες αγαπημένες μας τυρόπιτες στην Αθήνα

Γεύση / Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Σίγουρα τιμούμε τις πιο ιστορικές του είδους και δύσκολα τις αλλάζουμε, από το Μαμ και το  Άριστον έχουμε φάει τόνους ζύμη κουρού. Όμως υπάρχουν και οι πιο νέοι, που έχουν μπει στο παιχνίδι αυτού του κλασικού πρωινού και μας το προσφέρουν άψογο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπέτσες

Γεύση / On the Verandah: Σεπτέμβριος στις Σπέτσες με ψάρι και εποχική κουζίνα

Στο ξενοδοχείο-τοπόσημο του νησιού, το Poseidonion Grand Hotel, και στην κομψή βεράντα του με φόντο τον Αργοσαρωνικό Kόλπο, ο Θεολόγος Αμηράς ποντάρει στο φρέσκο ψάρι και σε όσα του δίνει το μποστάνι του. Και αν ψάχνετε έναν καλό λόγο για μια σύντομη απόδραση προς τα εκεί, έρχεται και η Αρμάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Γεύση / Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Είναι πολλές οι νέες και πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις φέτος το καλοκαίρι στα μέρη που θα ταξιδέψουμε, αφού οι μάγειρες από τα πιο hip γαστρονομικά project της Αθήνας δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός πόλης, ενώ άλλοι επιστρέφουν στον τόπο τους για να δουλέψουν με την κορυφαία του πρώτη ύλη και να την αναδείξουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Γεύση / Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Αν και είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουμε το εθνικό μας ντιπ, τα επισκιάζει διαχρονικά η ντομάτα, ακόμα και η φέτα όταν μπαίνουν μαζί στη σαλάτα ενώ λίγοι είναι οι μάγειρες της Αθήνας που τους έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή. Κάποιες ποικιλίες τους όμως θα σας πείσουν ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι, ρίξτε τους μόνο χοντρό αλάτι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Γεύση / Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Το νέο ενδιαφέρον μπαρ της πόλης λειτουργεί ψηλά, είναι χαλαρό και στημένο σαν spritzeria με θέα στο πυκνό αστικό τοπίο του εμπορικού τριγώνου. Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι ταράτσες της πόλης απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες της, αυτή θα σας αλλάξει γνώμη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Καμία δίαιτα, παίζουν καινούργιες διευθύνσεις για φοβερά burgers στην Αθήνα

Γεύση / Καμία δίαιτα, έχουμε μερικά νέα φοβερά burgers στην Αθήνα

Kαι εκεί που νομίζαμε ότι αυτή η πόλη τα έχει δώσει όλα όσον αφορά τα burgers, έχουν εμφανιστεί νέα και διαφορετικά μεταξύ τους concepts που τα προσφέρουν ποιοτικά και ζουμερά. Μάλιστα, για να τα απολαύσουμε χρειάζεται να βολτάρουμε και εκτός κέντρου, μπορεί να ανακαλύψετε λοιπόν μια νέα περιοχή ενώ βάζετε τις διευθύνσεις τους στο Google Maps για να τα βρείτε και να τα δοκιμάσετε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στην Αθήνα, στη γειτονιά του Κεραμεικού

Γεύση / Σεράμικο: Το σαλονικιώτικο Σέμπρικο μόλις κατέβηκε και στον Κεραμεικό

Τρώμε πολύ Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τελευταία και σε αυτήν τη νέα άφιξη με τη value for money φιλοσοφία, όπου βρίσκουμε πολλά πιάτα-σουξέ του πρώτου εστιατορίου, μπορούμε να στήσουμε τραπέζι με γεύσεις του Βορρά και όχι μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ