Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Toν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΜIA NEA AΦΙΞΗ πάντοτε είναι καλά νέα, πόσο μάλλον μέσα στο γεμάτο εκπλήξεις 2020. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι λόγοι που κάνουν την άφιξη του Blind Beggar ξεχωριστή.


Ένας είναι το location: ανάμεσα σε τρεις στοές όπου βρίσκονται ιστορικά θέατρα της Αθήνας, με τρεις διαφορετικές εισόδους και χωροταξία που προσφέρει το προνόμιο της αίσθησης ότι βρίσκεσαι σε πλατεία, κάτω από έναν κλειστό, καταπράσινο από φυτά θόλο! Έπειτα, είναι η ιστορία και ο χώρος. Πήρε το όνομά του από ένα από τα πιο παλιά και σίγουρα εμβληματικά μπαρ του Λονδίνου*, ενώ τoν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής.


Ιθύνων νους, ένας από τους πιο ταλαντούχους mixologists, τα κοκτέιλ του οποίου έχουν απολαύσει οι φίλοι των φίνων και σπάνιων αποσταγμάτων σε Αθήνα, Λονδίνο και Βερολίνο. Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα.

Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!


Με σεβασμό στα κλασικά κοκτέιλ, εξέλιξε σε ανώτατο βαθμό τις γεύσεις για τα δικά του, signature cocktails, χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας spirits και πρώτες ύλες που παρασκευάζονται κάθε μέρα με χειρουργική τελειότητα στο εργαστήριο του Blind Beggar.


Το νέο all-day cocktail bar υποδέχεται τους καλεσμένους του από το πρωί με εξαιρετικό specialty coffee, ενώ προσφέρει συνοδευτικό fingerfood και έξυπνα σνακ για την αυστηρά επιλεγμένη λίστα κρασιών του.

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


*Το Blind Beggar (Τυφλός Ζητιάνος) πήρε το όνομά του από υπαρκτό πρόσωπο, έναν ευγενή Λονδρέζο στα τέλη του 18ου αιώνα, ο οποίος πολέμησε το κατεστημένο των βαρόνων και σε μια μάχη έχασε την όρασή του. Μετά από λίγο απώλεσε όλη του την περιουσία και ζητιάνευε για να ζήσει σε μια γωνία, τη γωνία του «Τυφλού Ζητιάνου», όπως την αποκαλούσαν όλοι. Εκεί δημιουργήθηκε το 1894 το θρυλικό μπαρ, το οποίο, προς τιμήν του, πήρε το παρατσούκλι του.


Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα, 210 3639242, Facebook: BLIND Beggar, Instagram: blindbeggarathens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM