Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Toν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΜIA NEA AΦΙΞΗ πάντοτε είναι καλά νέα, πόσο μάλλον μέσα στο γεμάτο εκπλήξεις 2020. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι λόγοι που κάνουν την άφιξη του Blind Beggar ξεχωριστή.


Ένας είναι το location: ανάμεσα σε τρεις στοές όπου βρίσκονται ιστορικά θέατρα της Αθήνας, με τρεις διαφορετικές εισόδους και χωροταξία που προσφέρει το προνόμιο της αίσθησης ότι βρίσκεσαι σε πλατεία, κάτω από έναν κλειστό, καταπράσινο από φυτά θόλο! Έπειτα, είναι η ιστορία και ο χώρος. Πήρε το όνομά του από ένα από τα πιο παλιά και σίγουρα εμβληματικά μπαρ του Λονδίνου*, ενώ τoν χώρο συνθέτουν αρμονικές αντιθέσεις '50s αισθητικής.


Ιθύνων νους, ένας από τους πιο ταλαντούχους mixologists, τα κοκτέιλ του οποίου έχουν απολαύσει οι φίλοι των φίνων και σπάνιων αποσταγμάτων σε Αθήνα, Λονδίνο και Βερολίνο. Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα.

Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!


Με σεβασμό στα κλασικά κοκτέιλ, εξέλιξε σε ανώτατο βαθμό τις γεύσεις για τα δικά του, signature cocktails, χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας spirits και πρώτες ύλες που παρασκευάζονται κάθε μέρα με χειρουργική τελειότητα στο εργαστήριο του Blind Beggar.


Το νέο all-day cocktail bar υποδέχεται τους καλεσμένους του από το πρωί με εξαιρετικό specialty coffee, ενώ προσφέρει συνοδευτικό fingerfood και έξυπνα σνακ για την αυστηρά επιλεγμένη λίστα κρασιών του.

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Η μακρόχρονη πορεία του Σταύρου Τιτάκη στο bartending μετρά δεκάδες διακρίσεις και παρουσίες σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Αθήνα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


*Το Blind Beggar (Τυφλός Ζητιάνος) πήρε το όνομά του από υπαρκτό πρόσωπο, έναν ευγενή Λονδρέζο στα τέλη του 18ου αιώνα, ο οποίος πολέμησε το κατεστημένο των βαρόνων και σε μια μάχη έχασε την όρασή του. Μετά από λίγο απώλεσε όλη του την περιουσία και ζητιάνευε για να ζήσει σε μια γωνία, τη γωνία του «Τυφλού Ζητιάνου», όπως την αποκαλούσαν όλοι. Εκεί δημιουργήθηκε το 1894 το θρυλικό μπαρ, το οποίο, προς τιμήν του, πήρε το παρατσούκλι του.


Ο θρύλος του Λονδρέζου και του μπαρ που έζησε μεγάλες δόξες μέχρι την «γκαγκστερική» δεκαετία του '60 πέρασε και στην αργκό του ανατολικού Λονδίνου: Όταν ψάχνεις ένα μπαρ για να αποφύγεις τα αδιάκριτα βλέμματα, λένε ότι «είσαι Blind Beggar»!

Blind Beggar: Ένα νέο all-day bar με εξαιρετικά signature cocktails Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα, 210 3639242, Facebook: BLIND Beggar, Instagram: blindbeggarathens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ