4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter
0

42 Barstronomy.Athens

Η elegant εκδοχή της αθηναϊκής cocktail σκηνής

Τι σημαίνει η λέξη «εμβληματικό»; Αν χρειάζεσαι κάποιο παράδειγμα για να αντιληφθείς αυτή την έννοια, μπορείς να σκεφτείς τι σημαίνει το 42 για την αθηναϊκή σκηνή των κοκτέιλ: ένα όνομα (ή μάλλον ένας αριθμός) στο οποίο τα τελευταία χρόνια προστέθηκε ο όρος barstronomy, για να σηματοδοτήσει μια εμπειρία γεύσεων που πρέπει να ζήσεις στο ιστορικό αυτό all-day spot. Και όταν λέμε all-day, εννοούμε μια διαδοχή από προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι οποίες έχουν μία και μόνο κοινή βάση (που αποτελεί απαράβατη αξία), την υψηλή ποιότητα.

Από τον εκλεκτό καφέ που θα συνοδεύσεις με εξαιρετικές προτάσεις πρωινού και εμπνευσμένες επιλογές brunch μέχρι τη λίστα lunch ή dinner και, φυσικά, την κάρτα των κοκτέιλ που έχει καθιερώσει το 42 Barstronomy.Athens, αναδεικνύοντας την αυθεντική έννοια του classy! Το εργαστήριο του μπαρ είναι ένας χώρος ξεχωριστός από την κουζίνα, ώστε οι bartenders να κάνουν τη δική τους έρευνα και πειραματισμούς για να καταλήξουν στις μείξεις που θα προτείνουν. Ωστόσο, ο bar manager και ο σεφ βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία, για να μπορείς να απολαύσεις τη μαγεία του pairing, που απογειώνει τον γαστρονομικό χαρακτήρα του 42 Barstronomy.Athens.

Μαγειρικές τεχνικές και χειροποίητες παρασκευές, φρέσκα φρούτα, βότανα και μπαχαρικά συνδυάζονται αριστοτεχνικά για τη δημιουργία μιας σειράς κλασικών κοκτέιλ που διαθέτουν εκείνο το διακριτικό twist που κάνει όλη τη διαφορά. Η στοά Μπολάνη είναι ο εξωτερικός χώρος που συμφωνεί απόλυτα με την elegant αισθητική του 42 Barstronomy.Athens και ορίζει τις καλοκαιρινές στιγμές στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα κατάλαβες τι θα πει εμβληματικό;

Tip: Kάθε Πέμπτη πάρτι με τους πιο γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς της πόλης.

Κολοκοτρώνη 3, 213 0052153
Facebook, Instagram

Tiki Bar

Ένα όνομα που σημαίνει «exotica cocktail bar».

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter

Κάποια brands δίνουν το όνομά τους σε μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων. Έτσι και το Tiki έχει συνδέσει το όνομά του με καλοκαιρινά κοκτέιλ σε ένα τροπικό περιβάλλον όπου όλη η ατμόσφαιρα μοιάζει να έχει προσγειωθεί από μακρινά μέρη στο κέντρο της Αθήνας. Το αγαπημένο μπαράκι με τον πολυμορφικό χαρακτήρα είναι μια κρυμμένη έκπληξη που έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν, μάλιστα, θεωρείς τον εαυτό σου λάτρη των κοκτέιλ, επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη λίστα που προτείνει.

Στα must, το Painkiller και το Zombie, που, όπως όλες οι προτάσεις, θα σε εντυπωσιάσουν όχι μόνο με τη γεύση αλλά και με την παρουσίασή τους, που δεν θυμίζει τίποτε απ' όσα έχεις δει... Συνοδευτικά των μείξεων, τα πιάτα του Tiki έρχονται να ολοκληρώσουν μια εμπειρία που προκαλεί συνεχώς τις αισθήσεις σου, με γεύσεις που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του αγαπημένου exotica cocktail bar: λαχταριστά μπέργκερ, εμπνευσμένα τάκος, δροσερές σαλάτες αλλά και πίτσες σε διαφορετικές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις – και πρέπει να τις δοκιμάσεις όλες! Μην παραλείψεις τη Sicily με φιστίκι, σάλτσα ντομάτας και ελαιόλαδο, ούτε την Ταρτούφο, με τρούφα, μοτσαρέλα μπουράτα και ρόκα.

Στα new-entries, από εκείνα που παρουσιάζει κάθε τόσο το Tiki και σε κάνει να χαμογελάς, είναι το delivery μέσω efood και Wolt, που παραδίδει τις γεύσεις και τα κοκτέιλ στον χώρο σου. Η τροπική ατμόσφαιρα της οδού Φαλήρου ξεδιπλώνεται στο μπαλκόνι σου, φέρνοντας όλες τις αγαπημένες σου επιλογές στην πόρτα σου. Κι αυτό είναι που λατρεύεις στο Tiki, ότι εδώ και χρόνια είναι η σταθερή αξία που δεν αφήνει καμία επιθυμία σου ανικανοποίητη.

Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 210 9236908,

Facebook, Instagram

Mosaiko Cocktail Bar

Το στέκι της Γλυφάδας είναι ο καλός φίλος που ξέρει τις συνήθειές σου.

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter

Είναι κάτι στέκια που τα νιώθεις σαν έναν καλό φίλο, εκείνον τον κολλητό που σε γνωρίζει καλά, ξέρει τι πίνεις, ποια μουσική σου αρέσει και σε υποδέχεται πάντα για να σου φτιάξει τη διάθεση, ακόμα και τις μέρες «που δεν το έχεις και πολύ». Το Mosaiko είναι το μπαράκι που αγαπάς, εκεί που θα πας αυθόρμητα, χωρίς να το σκεφτείς, γιατί μπορείς απλά να νιώσεις άνετα. Μετά το πρόσφατο lockdown το στέκι της Γλυφάδας επανήλθε και σε περιμένει σε ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, αλλά με μια φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα και στον κατάλογό του.

Το καλοκαιρινό μενού περιλαμβάνει άκρως δροσιστικά κοκτέιλ που θα κάνουν τις βραδιές πιο χρωματιστές. Στα must-try το Water Skin με μαστίχα Skinos, φρέσκο χυμό καρπούζι, σιρόπι βανίλιας, φρέσκο lime και φύλλα μέντας, το OG Loc, με Bulleit bourbon, Αperol, φρέσκο lime, σιρόπι κανέλας, φλοίδες τσίλι και πορτοκάλι bitters, αλλά και το Gizmo, με rum blend, φρέσκο πεπόνι, σιρόπι μπαχαρικών, φρέσκο lime και Αlbumin. Στα new-entries, οι πίτσες που θα συνοδεύσουν το ποτό σου είναι δύο: πίτσα Μαργαρίτα με λάδι βασιλικού και πίτσα πεπερόνι.

Το περιβάλλον αγαπημένο, σαν το σπίτι του καλύτερού σου φίλου, στο οποίο ξέρεις τα κατατόπια και η μουσική, όπως πάντα, είναι επιλεγμένη από τους καλύτερους και πιο γνωστούς DJs του κέντρου, οι οποίοι εναλλάσσονται καθημερινά στα decks. Οι στιγμές στο Mosaiko Cocktail Bar είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: ένας συνδυασμός στοιχείων που καταλήγουν στην απόλυτη οικειότητα. Μείξεις, γεύσεις και μουσικές που σου προσφέρει απλόχερα ένας γνώριμος φίλος.

Λαοδίκης 30, 210 8983208,

Facebook, Instagram

Contrabando

Κοκτέιλ με άφρο-λάτιν αποικιακή αισθητική.

4 μπαρ της Αθήνας που ξέρουν την τέχνη του κοκτέιλ Facebook Twitter

Η λέξη «Contrabando» κρύβει μέσα της μια ατιμώρητη ηδονοθηρία, μια συγκατάθεση για απολαύσεις που αξίζουν αμαρτία. Aυτά τα συναισθήματα ανασύρονται στο cocktail bar του κέντρου που απεικονίζει ένα κουβανέζικο σκηνικό, όπου το πολυτελές συναντάει το πρωτόγονο. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με μια με άφρο-λάτιν αποικιακή αισθητική, η οποία υπογραμμίζεται από έντονο κοντράστ χρωμάτων και διακοσμητικών τάσεων.

Η κλασική ζωγραφική και οι περίτεχνες ξύλινες επενδύσεις έρχονται σε αντίθεση με αραβικά μοτίβα και πολύχρωμα βιτρό. Τo Contrabando έχει σκοπό να σε ταξιδέψει στο «Παρίσι της Καραϊβικής» και το καταφέρνει πολύ καλά! Σε αυτήν τη λατινοαμερικάνικη όαση μπορεί κανείς να απολαύσει κοκτέιλ με πρωτόγνωρες γεύσεις. Κλασικές συνταγές που νόμιζες πως γνωρίζεις καλά έχουν μετατραπεί σε κοκτέιλ με λατινοαμερικάνικες πινελιές. Το βασικό απόσταγμα που χρησιμοποιείται στις μείξεις είναι το ρούμι, χωρίς να παραμελούνται οι υπόλοιπες επιλογές που έρχονται να συμπληρώσουν αρμονικά τη θεματολογία του Contrabando.

Η εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα είναι ικανή να ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες που έχουν εκπαιδεύσει τη γεύση τους στην κατηγορία του κοκτέιλ, με ποικιλία εκλεκτών αποσταγμάτων από διάφορα μέρη του κόσμου. Στη λίστα που υπογράφει ο Χρήστος Μπαλταγιάννης θα βρεις επιλογές που σε εντυπωσιάζουν όχι μόνο με τη γεύση αλλά και με την εικόνα τους, η οποία ταιριάζει απόλυτα στην tropical-colonial ατμόσφαιρα. Οι μείξεις συνδυάζονται με πιάτα για όλες τις ώρες της ημέρας και το Contrabando γίνεται εκείνο το σημείο στην καρδιά της Αθήνας που καταφέρνει να σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεται έξω από την πόρτα του

Τάκη 12, Ψυρρή, 6946 138702
Facebook, Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ