Πράσινα άλογα - και καλοκαίρια

Πράσινα άλογα - και καλοκαίρια Facebook Twitter
0

» Οιστορικός του μέλλοντος, αυτός οαμερόληπτος και τρομερά διαβασμένοςτύπος που αυτήν τη στιγμή κλαίει κάπουστην κούνια του, θα έχει αρκετή δουλειάσε καμιά 50αριά χρόνια. Και θα καταριέταιτους άξεστους προγόνους του όταν θακληθεί να γράψει σελίδες για το κεφάλαιοΕλλάδα 2008. Θα γράφει μισογελώντας με τησιγουριά του μέλλοντος μπροστά στοανυπέρβλητα σύγχρονο laptop του γιασκάνδαλα, πολιτική χαβούζα και εγκληματικάυποβαθμισμένες πυρκαγιές και προφανώςδεν θα δώσει δεκάρα από τα μελλοντικάκαλογυαλισμένα λεφτά του για την ταπεινήαθλητική επικαιρότητα. Αδικία. Μπορείςνα διδαχτείς πολλά βλέποντας αθλητικά.

» Μπορείςνα διδαχτείς από την περίπτωση τουφετινού Παναθηναϊκού. Την ιστορία μιαςάρρωστης ομάδας που έφτασε κοντά στονπάτο της, κατάφερε να σηκώσει από τιςκαφετέριες 20.000 τύπους για να ταρακουνήσειτο σύστημα. Για το ασφαλιστικό ήτανλιγότεροι. Για τις φωτιές, ούτε το 1/20.Για την ακρίβεια, ουδείς. Για τονΠαναθηναϊκό 20.000. Σημεία των καιρών, πουλένε και οι μορφωμένοι, οι οποίοι, μέσαστη μόνιμη ζαλάδα της άρνησής τους,ξεχνούν πως όλα από κάπου πρέπει νααρχίσουν.

» Τοόμορφο καλοκαίρι είναι μια υποκειμενικήυπόθεση. Μπορεί να έχει θάλασσες, σκηνές,beach bar, συζητήσεις μέχρι το πρωί και μιαφέτα από καρπούζι στο ένα χέρι. Και απότην άλλη, λιγότερο ειδυλλιακά, περισσότεροποδοσφαιρικά, μπορεί να έχει καμιάδεκαριά μεταγραφές, κάποια δισεκατομμύριαευρώ και την προσδοκία του μέλλοντος.Όπως το φετινό, πράσινο καλοκαίρι.

» Κάπου,σε κάποια μαρίνα κοντά στον Πειραιάυπάρχει ένα κότερο. Λίγοι το έχουν δειαπό κοντά, λιγότεροι έχουν μπει μέσα.Είναι το κότερο-πρωταγωνιστής τουαθλητικού καλοκαιριού. Ένα μυθικό μέροςόπου μπαίνουν ημίφτωχοι ποδοσφαιριστέςκαι βγαίνουν υπερκοστολογημένεςμεταγραφές, ένα πλεούμενο όπου ο αρχηγόςτης Εθνικής Βραζιλίας, όπως ο εργατικόςκύριος Ζιλμπέρτο Σίλβα, μπαίνει κάτοικοςΛονδίνου και βγαίνει πολίτης Κηφισιάς.Είναι το κότερο του νέου προέδρου τουΠαναθηναϊκού Νίκου Πατέρα, η επιτομήτης νέας (καλοκαιρινής) πράσινης εποχής.

» Οιόμορφες ιστορίες δεν πρέπει να χαλάνεστις λεπτομέρειες. Και ακόμα και αν τοχειμώνα όλα αυτά διαβάζονται χλευαστικάτην ώρα που το γήπεδο λέει τη δική τουπραγματικότητα, η ουσία δεν αλλάζει. Τοποδόσφαιρο παίζεται και όταν δενπαίζεται. Το αποδεικνύουν οι αυξήσειςστις κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων,που κόντρα στη χλευαστικά γελοία πολιτικήμιζέρια έχουν να αντιπαρατάξουναυθεντική, ατόφια, στιβαρή και θελκτικήελπίδα. Αξία εξόχως σημαντική, που οκύριος ιστορικός καλά θα κάνει νααναλογιστεί. Ακόμακαι αν δεν έχει ακόμα γεννηθεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM
Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM