Ζούκερμπεργκ - Διάσκεψη του Μονάχου: «Πήραμε το μάθημά μας από τις αμερικανικές εκλογές»

Ζούκερμπεργκ - Διάσκεψη του Μονάχου: «Πήραμε το μάθημά μας από τις αμερικανικές εκλογές» Facebook Twitter
EPA
0

«Πήραμε το μάθημά μας», δήλωσε αναφερόμενος στον κίνδυνο πολιτικών παρεμβάσεων ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο δημιουργός του Facebook εμφανίστηκε ανοιχτός ακόμη και σε κάποιο βαθμό ρύθμισης, με ένα σύστημα «κάπου ανάμεσα στους υπάρχοντες κανόνες που εφαρμόζονται για τις τηλεπικοινωνίες και σε αυτούς για τα ΜΜΕ» και τόνισε ότι κάποιοι όροι θα πρέπει να τεθούν και στην λειτουργία άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι το Facebook έχει βελτιώσει σημαντικά την καταπολέμηση φαινομένων όπως οι διαδικτυακές εκλογικές παρεμβάσεις.

«Πήραμε το μάθημά μας», είπε χαρακτηριστικά, με το βλέμμα στην προεκλογική περίοδο του 2016, όταν μέλη της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησαν το κενό ασφάλειας του Facebook, προκειμένου να εντοπίσουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους στα λεγόμενα «swing states» και να τους επηρεάσουν με λασπολογία κατά της αντιπάλου του υποψηφίου τους, Χίλαρι Κλίντον.

Ο ίδιος τόνισε επιπλέον ότι η εταιρία του καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και απενεργοποίησης ψεύτικων λογαριασμών και σε αυτό το πλαίσιο αναστέλλει την λειτουργία περίπου ενός εκατομμυρίου λογαριασμών την ημέρα.

Απασχολεί δε περισσότερα από 35.000 άτομα και οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί γίνονται πλέον αντιληπτοί εντός λίγων λεπτών από την δημιουργία τους. Ο ίδιος ανάφερε μάλιστα ότι μόνο το 2016 η Facebook αναγνώρισε συνολικά 50 εκστρατείες παραπληροφόρησης, μεταξύ των οποίων μία ιρανική και μια ρωσική απόπειρα παρέμβασης στις αμερικανικές και τις ουκρανικές εκλογές αντίστοιχα. «Ο σημερινός μας προϋπολογισμός είναι μεγαλύτερος από τα συνολικά έσοδα της εταιρίας κατά την είσοδό της στο Χρηματιστήριο το 2012», επισήμανε και δήλωσε «υπερήφανος για τα αποτελέσματα», παραδεχόμενος ωστόσο ότι θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση.

Αν και δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις κυρίως σε σχέση με τον αλγόριθμο και την ασφάλεια του Facebook, το οποίο αριθμεί σήμερα περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ αναμφισβήτητα ο «σταρ» της Διάσκεψης. Οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες ζήτησαν να τον συναντήσουν, όπως γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό Der Spiegel, ενώ τα εισιτήρια για το δείπνο προς τιμήν του εξαντλήθηκαν αμέσως. Το εάν ωστόσο η «εκστρατεία γοητείας» που επιχειρεί από το Μόναχο αλλά και από τις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί στην συνέχεια, είναι ακόμη άγνωστο, επισημαίνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM