Ζούκερμπεργκ - Διάσκεψη του Μονάχου: «Πήραμε το μάθημά μας από τις αμερικανικές εκλογές»

Ζούκερμπεργκ - Διάσκεψη του Μονάχου: «Πήραμε το μάθημά μας από τις αμερικανικές εκλογές» Facebook Twitter
EPA
0

«Πήραμε το μάθημά μας», δήλωσε αναφερόμενος στον κίνδυνο πολιτικών παρεμβάσεων ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο δημιουργός του Facebook εμφανίστηκε ανοιχτός ακόμη και σε κάποιο βαθμό ρύθμισης, με ένα σύστημα «κάπου ανάμεσα στους υπάρχοντες κανόνες που εφαρμόζονται για τις τηλεπικοινωνίες και σε αυτούς για τα ΜΜΕ» και τόνισε ότι κάποιοι όροι θα πρέπει να τεθούν και στην λειτουργία άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι το Facebook έχει βελτιώσει σημαντικά την καταπολέμηση φαινομένων όπως οι διαδικτυακές εκλογικές παρεμβάσεις.

«Πήραμε το μάθημά μας», είπε χαρακτηριστικά, με το βλέμμα στην προεκλογική περίοδο του 2016, όταν μέλη της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησαν το κενό ασφάλειας του Facebook, προκειμένου να εντοπίσουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους στα λεγόμενα «swing states» και να τους επηρεάσουν με λασπολογία κατά της αντιπάλου του υποψηφίου τους, Χίλαρι Κλίντον.

Ο ίδιος τόνισε επιπλέον ότι η εταιρία του καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και απενεργοποίησης ψεύτικων λογαριασμών και σε αυτό το πλαίσιο αναστέλλει την λειτουργία περίπου ενός εκατομμυρίου λογαριασμών την ημέρα.

Απασχολεί δε περισσότερα από 35.000 άτομα και οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί γίνονται πλέον αντιληπτοί εντός λίγων λεπτών από την δημιουργία τους. Ο ίδιος ανάφερε μάλιστα ότι μόνο το 2016 η Facebook αναγνώρισε συνολικά 50 εκστρατείες παραπληροφόρησης, μεταξύ των οποίων μία ιρανική και μια ρωσική απόπειρα παρέμβασης στις αμερικανικές και τις ουκρανικές εκλογές αντίστοιχα. «Ο σημερινός μας προϋπολογισμός είναι μεγαλύτερος από τα συνολικά έσοδα της εταιρίας κατά την είσοδό της στο Χρηματιστήριο το 2012», επισήμανε και δήλωσε «υπερήφανος για τα αποτελέσματα», παραδεχόμενος ωστόσο ότι θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση.

Αν και δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις κυρίως σε σχέση με τον αλγόριθμο και την ασφάλεια του Facebook, το οποίο αριθμεί σήμερα περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ αναμφισβήτητα ο «σταρ» της Διάσκεψης. Οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες ζήτησαν να τον συναντήσουν, όπως γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό Der Spiegel, ενώ τα εισιτήρια για το δείπνο προς τιμήν του εξαντλήθηκαν αμέσως. Το εάν ωστόσο η «εκστρατεία γοητείας» που επιχειρεί από το Μόναχο αλλά και από τις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί στην συνέχεια, είναι ακόμη άγνωστο, επισημαίνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM