«Ζητείται μοναχογιός που να μην πέρδεται, με καλή επιχείρηση»: Η αγγελία γάμου που έγινε viral στην Ινδία

Η αγγελία γάμου που έγινε viral στην Ινδία Facebook Twitter
0

Μία έντυπη αγγελία γάμου στην πιο ευπώλητη εφημερίδα της Ινδίας κατάφερε να περάσει στο διαδίκτυο και να γίνει ψηφιακό viral, προκαλώντας αντιδράσεις στα social media της χώρας που επικρατούν σε μεγάλο βαθμό συντηρητικές θέσεις για τον γάμο.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα, την αγγελία είχε αποστείλει προς δημοσίευση «μία φεμινίστρια με δυναμικές απόψεις, άνω των τριάντα ετών, με piercing, που δουλεύει στον δημόσιο τομέα και είναι κατά του καπιταλισμού.»

Για ταίρι ζητείται «όμορφος και καλογυμνασμένος άνδρας, αυστηρά 25 έως 28 ετών, μοναχογιός, με καλά εδραιωμένη επιχείρηση, μπάνγκαλοου και φάρμα έκτασης τουλάχιστον 20 εκταριών. Θα πρέπει να γνωρίζει να μαγειρεύει» ενώ απορρίπτονται, διά ροπάλου, όσοι πέρδονται ή ρεύονται.

Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να στείλουν «βιογραφικό» στη διεύθυνση [email protected] που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται σε «χαλιναγώγησε την πατριαρχία σου». Η διεύθυνση του email έκανε αρκετούς να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητά της αγγελίας με τους περισσότερους να υποθέτουν πως πρόκειται για μία «φάρσα» με σοβαρά έμμεσα μηνύματα. 

Όπως σχολιάζει το BBC, σε μία χώρα όπου το 90% των γάμων κανονίζονται με συνοικέσιο, κάποιοι αντέδρασαν με οργή, χαρακτηρίζοντας την δημοσίευση ακόμα και τοξική. Δεν έλειψαν μάλιστα και ακόμα πιο επιθετικοί που, εκδηλώνοντας μισογυνισμό, αποκάλεσαν τις γυναίκες που αγωνίζονται για τον φεμινισμό «ανόητες». 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε παλιότερη έρευνα του ιδρύματος Thompson Reuters Foundation, το 2018, η Ινδία είχε αξιολογηθεί ως η πιο επικίνδυνη χώρα παγκοσμίως για να ζει μια γυναίκα, όπως είχαν αποφανθεί 550 ειδικοί με κριτήρια τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τις εν γένει ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ