Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Ποτέ μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα»

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Ποτέ μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Για πρώτη φορά ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ πήρε θέση για τις καταγγελίες εις βάρος του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Μέσω επιστολής του, ο Γάλλος ηθοποιός τόνισε ότι «ποτέ μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα», ενώ έκανε λόγο για λιντσάρισμα από το «δικαστήριο» των ΜΜΕ. Ειδικότερα, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην επιστολή προς τη Le Figaro αναφέρεται στις καταγγελίες της 22χρονης ηθοποιού, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι υπέστη βιασμό στο σπίτι του. Ο Γάλλος ηθοποιός τόνισε πως οποιαδήποτε συνάντηση με την εν λόγω γυναίκα ήταν συναινετική. Συμπλήρωσε πως «ανέβηκε πρόθυμα στην κρεβατοκάμαρά μου, ενώ σήμερα ισχυρίζεται ότι υπέστη βιασμό. Δεν υπήρξε ποτέ βία μεταξύ μας».

Η δικηγόρος της γυναίκας απάντησε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό France TV Info, ότι αμφισβήτησε την εκδοχή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για το πώς έγιναν τα πράγματα. Υποστήριξε ότι η νεαρή ηθοποιός είχε πάει στο σπίτι του Ζεράρ Ντεπαρντιέ επειδή τον ήξερε. Ήταν κόρη ενός μακροχρόνιου φίλου του και ο ηθοποιός «την κρατούσε στο γόνατό του όταν ήταν μωρό, οπότε υπήρχε ένας πατρικός δεσμός εμπιστοσύνης μαζί του. Την κάλεσε στο σπίτι του για να μάθει πώς ήταν και, υπό αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν περίμενε ότι έπειτα από 10 λεπτά, ο ηθοποιός θα προχωρούσε σε σεξουαλικές πράξεις».

Οι κατηγορίες κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2020 ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορήθηκε για φερόμενο βιασμό και σεξουαλική επίθεση, αφού μία ηθοποιός υποστήριξε ότι της επιτέθηκε δύο φορές στο σπίτι του στο Παρίσι το 2018, όταν εκείνη ήταν 22 ετών και εκείνος 70. Μέσω του δικηγόρου του, ο ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ωστόσο, ύστερα από προσπάθεια των δικηγόρων του Ζεράρ Ντεπαρντιέ να αποσυρθεί η υπόθεση, ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού είπε ότι υπάρχουν «σοβαρά και επιβεβαιωμένα στοιχεία» που δικαιολογούν τη διατήρηση των κατηγοριών. Η εν λόγω έρευνα συνεχίζεται.

Παράλληλα, τον Απρίλιο, ο ιστότοπος Mediapart δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική βία εναντίον του ηθοποιού από περισσότερες από 12 γυναίκες. Κάποιες καταγγελίες μάλιστα αφορούσαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ομοίως ο ηθοποιός, μέσω των δικηγορών του αρνήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά.

-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω,  τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM