Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινική δίωξη σε βάρος του για βιασμό

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινική δίωξη σε βάρος του για βιασμό Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ποινική δίωξη για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις» εναντίον του πασίγνωστου Γάλλου ηθοποιού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, άσκησαν οι γαλλικές αρχές, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Ο ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που φέρεται ότι διαπράχθηκε το 2018, με θύμα ηθοποιό, στην ηλικία των 22 ετών. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή με γνώση της υπόθεσης, την οποία επιβεβαίωσε και μια δικαστική πηγή, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες.

Η ενάγουσα είχε κατήγγειλε στην αστυνομία στα τέλη Αυγούστου του 2018 ότι βιάστηκε δύο φορές στο σπίτι του ηθοποιού στο Παρίσι. Το καλοκαίρι του 2020 η έρευνα, η οποία στην αρχή είχε τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω έλλειψης στοιχείων, ανατέθηκε σε έναν ανακριτή.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού Ερβέ Τεμίμ, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, «εξέφρασε τη λύπη του που αυτές οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας».

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, «αμφισβητεί πλήρως τα γεγονότα που του προσάπτονται», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Η νεαρή ηθοποιός, ηλικίας περίπου 20 ετών, είχε αρχικά καταθέσει μήνυση στα τέλη Αυγούστου του 2018.

 

Κατηγορούσε τον ηθοποιό για δύο βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίοι διαπράχθηκαν στην οικία του Ντεπαρντιέ στο Παρίσι, στο 6ο διαμέρισμα, στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, ο ηθοποιός είναι φίλος της οικογένειας του φερόμενου θύματος. «Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα το επαγγελματικό εκεί», αναφέρει η πηγή αυτή, την ώρα που γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται σε πρόβες για ένα θεατρικό έργο.

Στις 4 Ιουνίου του 2019, η εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την προκαταρκτική έρευνα, διάρκειας 9 μηνών, εξηγώντας πως «πολλές έρευνες που διεξήχθησαν» δεν «επέτρεψαν να χαρακτηριστούν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις με όλα τα στοιχεία της υπόστασής τους».

Μια κατ' αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ του ηθοποιού, που έχει επίσης τη ρωσική υπηκοότητα από το 2013, και της νεαρής ηθοποιού, υπήρξε στα κεντρικά της δικαστικής αστυνομίας στο Παρίσι, έγινε γνωστό από μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη συνέχεια η ενάγουσα κατάφερε στα μέσα Αυγούστου του 2020 την επανέναρξη της έρευνας, καταθέτοντας μήνυση με παράσταση πολιτικής αγωγής, μια προσφυγή που επιτρέπει τον σχεδόν αυτόματο ορισμό ενός δικαστή για να ξεκινήσουν ξανά οι έρευνες.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η δικηγόρος της ενάγουσας Ελοντί Τουεγιόν-Ιμπόν ζήτησε «την προστασία της ιδιωτικότητας και της προσωπικής ζωής της πελάτισσάς της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM