Ζαΐχ Μπολσονάρου: Η κρίση του κορωνοϊού είναι κόλπο των ΜΜΕ

Ζαΐχ Μπολσονάρου: Η κρίση του κορωνοϊού είναι κόλπο των ΜΜΕ Facebook Twitter
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επιτέθηκε σε ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους
0

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα ΜΜΕ ότι «εξαπατούν» εσκεμμένα τους πολίτες σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του κορωνοϊού.

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι περίπου 15.000 και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής προετοιμάζονται για αύξηση των θανάτων. Ήδη πολλές κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα σύνορα, ενώ σε μεγάλες πόλεις έχει επιβληθεί καραντίνα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί το πλήγμα.

Παρ' όλα αυτά, ο Μπολσονάρου αντιστέκεται στην επιβολή δραστικών μέτρων, κάνοντας λόγο για «υστερία» των ΜΜΕ για τον κορωνοϊό και για «μικρή γρίπη». Αυτήν τη φορά, σε τηλεοπτική συνέντευξη, επιχείρησε ξανά να υποβαθμίσει τους κινδύνους της πανδημίας. Και επιτέθηκε σε τοπικούς κυβερνήτες, όπως αυτοί του του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο, που κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, επιβάλλοντας καραντίνα.

«Ο κόσμος σύντομα θα δει ότι ξεγελάστηκε από αυτούς τους κυβερνήτες και από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό» υποστήριξε ο Μπολσονάρου, παρότι στη Βραζιλία ήδη 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 1.546.

Για έκτη συνεχόμενη νύχτα, πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια χτυπώντας κατσαρόλες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Ο Μπολσονάρου όμως έκανε λόγο για «συνωμοσία» για την ανατροπή του, με τη στήριξη των ΜΜΕ.

«Είναι μια ξεδιάντροπη καμπάνια, μια κολοσσιαία και παράλογη καμπάνια ενάντια στον αρχηγό του κράτους. Θέλουν να με αναγκάσουν να φύγω με όποιον τρόπο είναι δυνατό» υποστήριξε ο Πρόεδρος της χώρας.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες

Πάντως, δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα καταγράφουν μεγάλη δυσαρέσκεια για τη στάση του Ζαΐχ Μπολσονάρου απέναντι στον κορωνοϊό. Το 48% των ερωτηθέντων στο Σάο Πάολο θεωρούν τη διακυβέρνησή του κακή ή φρικτή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ibope.

Επιπλέον, το 51% των ευκατάστατων Βραζιλιάνων και το 46% εκείνων με πανεπιστημιακή μόρφωση δεν είναι ικανοποιημένοι με τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από τον Μπολσονάρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha.

Η Ελιάνε Καντανιέντε, αρθρογράφος της εφημερίδας «Estado de Sao Paulo», αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί υποστηρικτές του Προέδρου, άλλοι όμως βλέπουν πιο ξεκάθαρα την κατάσταση.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί bolsonaristas. Άλλοι όμως, που τον ψήφισαν, αλλά δεν είναι φανατικοί υποστηρικτές του, αρχίζουν να βλέπουν ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι ο Πρόεδρος ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι αν σήμερα γίνονταν προεδρικές εκλογές (είναι προγραμματισμένες για το 2022), τότε θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ηττηθεί ο Πρόεδρος.

Με πληροφορίες από τον Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM