Υπόθεση Έπσταϊν: Η Μάξγουελ αρνείται ότι είδε ακατάλληλες δραστηριότητες με ανήλικες

Υπόθεση Έπσταϊν: Η Μάξγουελ αρνείται ότι είδε ακατάλληλες δραστηριότητες με ανήλικες Facebook Twitter
Υπόθεση Έπσταϊν: Η Μάξγουελ αρνείται ότι είδε ακατάλληλες δραστηριότητες με ανήλικες- Η κατάθεσή της
0

Η πρώην φίλη του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, επιμένει ότι ποτέ δεν είδε «ακατάλληλες δραστηριότητες με ανήλικες», όπως αναφέρει σε αντίγραφα κατάθεσής της από το 2016.

Η μαρτυρία της δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα μετά από αγωγή για αστική δυσφήμιση, που ασκήθηκε από μία από τις καταγγέλλουσες στην υπόθεση Έπσταϊν, της Βιρτζίνια Τζιούφρε.

Η Μάξγουελ από την άλλη κρατούσε εδώ και καιρό μυστική την κατάθεση αυτή, που μετρά 465 σελίδες. Ωστόσο, τον επόμενο χρόνο να βρεθεί σε δίκη αντιμετωπίζοντας ποινικές κατηγορίες, στις οποίες απαντά ωστόσο, πως είναι αθώα.

Η Μάξγουελ κατηγορείται ότι βοήθησε τον δισεκατομμυριούχο για να προβεί σε εμπόριο και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών. Κατηγορείται ακόμα για ψευδορκία σε ό,τι αφορά στην υπόθεση.

Η 58χρονη κρατείται από την ημέρα της σύλληψής της τον περασμένο Ιούλιο. Εάν καταδικαστεί, η ποινή της θα μπορούσε να είναι έως και 35 χρόνια φυλάκιση.

Η κ. Τζιούφρε (πρώην Ρόμπερτς) μήνυσε την Μάξγουελ το 2015. Τώρα, τα αντίγραφα της κατάθεσής της από το  2016, δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα με εντολή δικαστικής αρχής των ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ υποστήριξαν ότι η κυκλοφορία των εγγράφων θα παραβίαζε συνταγματικά της δικαιώματα και θα μπορούσε να εμποδίσει το δικαίωμά της σε δίκαιη δίκη το επόμενο έτος. Είπαν επίσης, ότι πίστευε ότι η κατάθεση θα παραμείνει εμπιστευτική.

Στο έγγραφο των 465 σελίδων, η Μάξγουελ αρνείται επανειλημμένα και απορρίπτει πολλούς ισχυρισμούς που της αποδίδονται. Επιμένει, δε, ότι δεν είδε ποτέ τον Έπσταϊν να κάνει σεξ με κανέναν.

«Δεν είδα ποτέ ακατάλληλες δραστηριότητες με ανήλικες και τον Τζέφρι», είπε.

Ερωτηθείσα, δε, εάν γνώριζε τυχόν συναινετικές σεξουαλικές πράξεις μεταξύ του Έπσταϊν και της μασέζ (Τζιούφρε), απάντησε: «Όση ώρα βρισκόμουν στο σπίτι δεν είδα ποτέ τίποτα, ούτε έχω ακούσει τίποτα, ούτε υπήρξα μάρτυρας σε κάτι. Ούτε μου είχε [αναφέρει] οποιεσδήποτε δραστηριότητες έλαβαν χώρα, που να υπονοούν ότι κάποιοι άνθρωποι βρισκόταν σε κίνδυνο. Ούτε το προσωπικό ούτε κανείς άλλος ανέφερε κάτι».

Είπε επίσης ότι δεν προσέλαβε κανέναν κάτω των 18 ετών για να εργαστεί στα σπίτια του Έπσταϊν και δεν συμμετείχε ποτέ σε σεξουαλικές δραστηριότητες μαζί τους.

Ερωτηθείσα αν πίστευε ότι η Έπσταϊν είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικες, ανέφερε πως μπορεί να καταθέσει μόνο όσα ξέρει. «Ξέρω ότι η Βιρτζίνια είναι ψεύτρα», πρόσθεσε. Τη χαρακτήρισε δε «απαίσια φαντασιόπληκτη».

Η Τζιούφρε από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι η Μάξγουελ την προσέλαβε ως μασέζ για τον Έπσταϊν ενώ ήταν ανήλικη. Σημειώνει δε πως εκείνος την κράτησε ως «σκλάβα του σεξ» με τη βοήθεια της Μάξγουελ.

«Είχε μια ανατροφή και ήξερε πώς να διευθύνει ένα σπίτι και πώς να διασκεδάζει», ανέφερε ένας γνωστός της Μάξγουελ στην Daily Telegraph. «Είναι κάτι που δεν αγοράζεται αυτό. Όπως δεν αγοράζεται και η πρόσβαση σε αυτούς τους κύκλους».

Σε κείμενο από το Vanity Fair που δημοσιεύθηκε το 2003, ο Έπσταϊν είχε πει ότι η Μάξγουελ δεν ήταν αμειβόμενη υπάλληλος αλλά περισσότερο η «καλύτερή του φίλη».

Στα έγγραφα του δικαστηρίου, πρώην υπάλληλοι που εργάζονταν στο αρχοντικό του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς την περιγράφουν ως υπεύθυνη του σπιτιού, που επέβλεπε το προσωπικό, χειριζόταν τα οικονομικά και λειτουργούσε ως συντονίστρια για τα κοινωνικά δρώμενα.

Ποινές και κατηγορίες

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι μεταξύ του 1994 και του 1997, η Μάξγουελ βοήθησε τον Έπσταϊν να βρεθεί με κορίτσια από την ηλικία των 14 ετών. Έχουν πει ότι περιμένουν «ένα ή περισσότερα θύματα» να καταθέσουν.

Τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Μάξγουελ σχετίζονται με τα έτη 1994-97, όταν ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ των στενότερων συνεργατών του Έπσταϊν και επίσης διατηρούσε «στενή σχέση» μαζί του. Οι άλλες δύο κατηγορίες είναι καταγγελίες για ψευδορκία το 2016.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Μάξγουελ  «βοήθησε, διευκόλυνε και συνέβαλε στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον Έπσταϊν, μεταξύ άλλων, βοηθώντας τον να τις στρατολογεί, να τις καλλωπίζει και τελικά να τις κακοποιεί (ο Έπσταϊν), γνωρίζοντας και η Μάξγουελ και ο ίδιος ότι ήταν κάτω των 18 ετών».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM
Γαλλία: Υποψήφιος βουλευτής 18χρονος μαθητής που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Υποψήφιος βουλευτής 18χρονος μαθητής που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς

Ο 18χρονος Νολάν Λοράν είναι ο νεότερος υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές - Ίδρυσε δικό του κόμμα και εργάστηκε για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ιστορικό κτίριο στην Ιταλία καταστράφηκε από τουρίστες που έκαναν παρκούρ

Διεθνή / Ιστορικό κτίριο στην Ιταλία καταστράφηκε από τουρίστες που έκαναν παρκούρ

Το βίντεο δείχνει τον freerunner να πηδά από ένα κτίριο και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια πέτρινη προεξοχή για να τον βοηθήσει να φτάσει στο απέναντι κτίριο. Όμως η προεξοχή δεν άντεξε τη δύναμή του και έσπασε
NEWSROOM
Γαλλία: Αποτροπιασμός για τον βιασμό 12χρονης - Συζήτηση στα σχολεία για τον αντισημιτισμό, ζήτησε ο Μακρόν

Διεθνή / Γαλλία: Αποτροπιασμός για τον βιασμό 12χρονης - Συζήτηση στα σχολεία για τον αντισημιτισμό, ζήτησε ο Μακρόν

Το Σάββατο 15 Ιουνίου τρεις έφηβοι 12 - 13 ετών βίασαν 12χρονη εβραϊκής καταγωγής σε προάστιο του Παρισιού, γιατί έκρυψε πως είναι Εβραία, σύμφωνα με πληροφορίες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το Σουδάν αντιμετωπίζει τον πιο θανατηφόρο λιμό στον κόσμο: «Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει»

Διεθνή / Το Σουδάν αντιμετωπίζει τον πιο θανατηφόρο λιμό στον κόσμο: «Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει»

Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό συνθήκες ακραίας πείνας, καθώς εν μέσω εμφυλίου πολέμου, οι δύο αντίπαλες παρατάξεις κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν την πρόσβαση σε τρόφιμα ως όπλο
NEWSROOM