Ο Τζέφρι Έπσταϊν «κρατούσε αιχμάλωτα και κακοποιούσε ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους»

Ο Τζέφρι Έπσταϊν «κρατούσε αιχμάλωτα και κακοποιούσε ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους» Facebook Twitter
Ο Epstein κατείχε δύο νησιά στο αμερικανικό αρχιπέλαγος, συμπεριλαμβανομένου του Little St James (φωτογραφία)
0

O χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν κακοποίησε σεξουαλικά κορίτσια ηλικίας μέχρι και 12 ετών στα ιδιωτικά νησιά του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019 εν αναμονή της δίκης του για υποθέσεις κατάχρησης που χρονολογούνται πίσω στο 2005, φέρεται να εμπλεκόταν επίσης σε trafficking κοριτσιών μέχρι πολύ πρόσφατα, συγκεκριμένα το 2018.

Η αγωγή εναντίον του αναφέρει πως τα κορίτσια «παρασύρονταν και στρατολογούνταν» στο σπίτι του στην Καραϊβική όπου εξαναγκάζονταν να κάνουν σεξ.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν «κρατούσε αιχμάλωτα και κακοποιούσε ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους» Facebook Twitter
Με τον Τραμπ και τις συζύγους τους...

Πρόκειται για την πρώτη αγωγή εναντίον του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους, η οποία στοχεύει σε κατάσχεση μέρους της 577 εκατ. δολαρίων περιουσίας του και τα δυο ιδιωτικά νησιά του, Little Saint James και Great Saint James, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 86 εκατ. δολάρια.

«Ο Έπσταϊν ξεκάθαρα χρησιμοποιούσε τις Παρθένες Νήσους και τις κατοικίες του στα νησιά για να μπορεί να καλύπτει και να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητές του. Μαζί με τον συνεργάτη του, εμπορεύονταν ανήλικα κορίτσια στις Παρθένες Νήσους, τα κρατούσαν αιχμάλωτα και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά, προκαλώντας τους σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό πόνο», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Ιούλιο του 2017 ο Έπσταϊν είχε αρνηθεί να επιτρέψει σε έναν αξιωματούχο την είσοδο στο νησί Little Saint James για έρευνα ρουτίνας. Επιπλέον κατηγορείται πως χρησιμοποιούσε ψεύτικες βίζες για να διακινεί γυναίκες και κορίτσια, πολλά εκ των οποίων ήθελαν να γίνουν μοντέλα, εντός και και εκτός της περιοχής του νησιού, έχοντας ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης για να βλέπει τις κινήσεις τους.

Σε ένα περιστατικό, σύμφωνα με την αγωγή, ένα 15χρονο κορίτσι προσπάθησε να φύγει κολυμπώντας από το νησί του Έπσταϊν όταν την ανάγκασαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις με τον ίδιο και άλλους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η νεαρή γυναίκα αιχμαλωτίστηκε και ο Έπσταϊν κατάσχεσε το διαβατήριό της.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ