Υπολογιστές και tablet στα δημοτικά σχολεία μόνο για δύο ώρες την εβδομάδα, λέει η Μαδρίτη

Υπολογιστές και tablet στα δημοτικά σχολεία μόνο για δύο ώρες την εβδομάδα, λέει η Μαδρίτη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Freepik.com
0

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης αποκάλυψε σχέδια για περιορισμό της χρήσης της οθόνης υπολογιστών και tablet στα δημοτικά σχολεία σε δύο ώρες το πολύ την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει «τους κινδύνους που συνδέονται με την πρώιμη, εντατική και ακατάλληλη χρήση της τεχνολογίας της πληροφορίας».

Σύμφωνα με τις διατάξεις, που θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, θα απαγορεύεται επίσης στους εκπαιδευτικούς να ορίζουν εργασίες για το σπίτι που περιλαμβάνουν χρήση οθόνης.

Τα μέτρα χαρακτηρίζονται ως τα πρώτα του είδους τους στην Ισπανία και θα ισχύουν για περίπου 500.000 παιδιά σε 2.000 κρατικά σχολεία μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα. «Πρόκειται να επιστρέψουμε στην ουσία της εκπαίδευσης, αλλά να την προσαρμόσουμε στη σημερινή εποχή και να κάνουμε βιβλία, υπαγορεύσεις και χειρόγραφα συμβατά με την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων», είπε ένας εκπρόσωπος της συντηρητικής περιφερειακής κυβέρνησης.

Οι νέοι κανονισμοί ορίζουν ότι τα νήπια και οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται μεμονωμένα με ψηφιακές συσκευές και ότι οι δάσκαλοί τους δεν θα μπορούν να ορίζουν εργασίες για το σπίτι ή άλλες ακαδημαϊκές εργασίες που περιλαμβάνουν τη χρήση tablet, υπολογιστών, κινητών ή παρόμοιων συσκευών εκτός του σχολικού προγράμματος».

Τα σχέδια, ωστόσο, επιτρέπουν σε ορισμένους μαθητές έναν μικρό χρόνο παρακολούθησης οθόνης κάθε εβδομάδα. Τα μωρά και τα νήπια από τη γέννηση έως τα τριών ετών θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν οθόνες, ενώ σε μαθητές νηπίων ηλικίας τριών έως έξι ετών θα επιτρέπεται υπό επίβλεψη μία ώρα χρήσης υπολογιστή την εβδομάδα. Στους μαθητές τρίτης και τετάρτης του ισπανικού δημοτικού σχολείου θα επιτραπέται το πολύ 90 λεπτά την εβδομάδα, που αυξάνονται σε δύο ώρες για εκείνους της πέμπτης και της έκτης. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να θέτουν τα δικά τους όρια και τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα εξαιρούνται από τους νέους κανόνες.

Στην Ισπανία, όπως και αλλού, αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση της οθόνης μεταξύ παιδιών και νέων.

Η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας υπό την ηγεσία των σοσιαλιστών ετοιμάζει νομοθεσία που θα αυξήσει την ηλικία για το άνοιγμα λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα 14 στα 16 και καλεί τις εταιρείες τεχνολογίας να εγκαταστήσουν συστήματα επαλήθευσης ηλικίας.

Προτείνει επίσης να εγκατασταθεί ο γονικός έλεγχος από προεπιλογή στα smartphone και να ξεκινήσει μια εθνική εκπαιδευτική εκστρατεία για να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να πλοηγηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και ορισμένες ισπανικές περιφέρειες έχουν ήδη θεσπίσει κανόνες για τη χρήση τηλεφώνου στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας προτείνει «μηδενική χρήση» τηλεφώνων στα νηπιακά και δημοτικά σχολεία και περιορίζει τη χρήση τηλεφώνου στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των δασκάλων.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM