Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: Καμία απόδειξη ότι ο Covid-19 δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Κίνας

Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: Καμία απόδειξη ότι ο Covid-19 δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Κίνας Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαβεβαιώνουν σε έκθεσή τους ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Κίνα, χωρίς να αποφαίνονται για την προέλευση της πανδημίας.

Η Ουάσιγκτον σημειώνει ότι δεν είχε καμία πληροφορία που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό που προέκυψε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίο τρεις επιστήμονες του εργαστηρίου ιολογίας της Γουχάν βρίσκονταν μεταξύ των πρώτων που προσβλήθηκαν από την COVID-19 και θα μπορούσε να έχουν δημιουργήσει τον ιό.

Το γραφείο που συντονίζει το σύνολο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ODNI γράφει στην έκθεση αυτή που αποχαρακτηρίστηκε ότι επιστήμονες του εργαστηρίου έκαναν γενετικά πειράματα σε κορωνοϊούς συγγενείς του Covid-19.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης αυτής που προορίζεται για το Κογκρέσο έρχεται τρεις μήνες αφού κοινοβουλευτικοί ζήτησαν περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτά που γνωρίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για την προέλευση της Covid-19, η οποία εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019.

Το ODNI, αν και αποκλείει την θεωρία της γενετικής μηχανικής, βεβαιώνει ότι οι διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών χωρίζονται ανάμεσα σε δύο θεωρίες, χωρίς να αποφαίνεται σχετικά με κάποια από αυτές: φυσική εμφάνιση της πανδημίας, για παράδειγμα μέσω της μετάδοσης από ζώο, και κατά λάθος διαρροή από εργαστήριο.

Οι κορωνοϊοί που εξετάζονταν στο εργαστήριο της Γουχάν, μαζί με τον κινεζικό στρατό, «ήταν πολύ μακρινοί για να έχουν παίξει ρόλο στη δημιουργία του SARS-CoV-2», επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία απορρίπτεται κατηγορηματικά η υπόθεση ενός βιολογικού όπλου.

Η έκθεση αυτή αντικρούει επίσης τη θεωρία, σύμφωνα με την οποία, τρεις από τους επιστήμονες που εργάζονταν πάνω σε κορωνοϊούς σε αυτό το εργαστήριο προσβλήθηκαν από την Covid-19 μόλις εμφανίστηκε.

Η Ουάσιγκτον σημειώνει ότι κάποιοι ερευνητές αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, ορισμένοι με συμπτώματα της Covid-19, άλλοι όχι. Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών «εξακολουθεί να εκτιμά ότι αυτή η πληροφορία ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει κάποια υπόθεση για την προέλευση της πανδημίας, καθώς τα συμπτώματα των ερευνητών θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από πολλές ασθένειες», επισημαίνεται επίσης στην έκθεση.

Η πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας προτάσσει την υπόθεση μιας μετάδοσης από άγριο ζώο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFΡ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Διεθνή / «Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Ποιος είναι ο 59χρονος Τζορτζ Κουρτς που ξεκίνησε από το Νιου Τζέρσι κι έχασε εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα - Το πάθος του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και η ταραχή του για το μπλακ άουτ
LIFO NEWSROOM