Το YouTube δεν θα επιτρέπει στο Sky News Australia να ανεβάζει νέο περιεχόμενο στην πλατφόρμα για μία εβδομάδα, λόγω παραβίασης των κανονισμών για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό. 

 

Αυτή είναι η πρώτη «προειδοποίηση» για το συγκεκριμένο μέσο, ενώ το YouTube αφαιρεί τον λογαριασμό σε περίπτωση τρίτης παράβασης.  

 

Το Sky News Australia ανήκει σε θυγατρική του News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ και έχει 1,85 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στο YouTube. 

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η πλατφόρμα δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα βίντεο, αλλά επεσήμανε την αντίθεση του YouTube σε υλικό που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στον πραγματικό κόσμο». 

 

Η πλατφόρμα υπογράμμισε ότι έχει «σαφείς πολιτικές» σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό, με βάση τις οδηγίες των τοπικών και παγκόσμιων υγειονομικών αρχών.  

 

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε στον Guardian ότι η πλατφόρμα «δεν επιτρέπει περιεχόμενο που αρνείται την ύπαρξη της Covid-19», ή που ενθαρρύνει τον κόσμο «να χρησιμοποιεί υδροξυχλωροκίνη ή ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία ή την αποτροπή της μόλυνσης». 

 

 Στην Αυστραλία- όπου εκατομμύρια πολίτες είναι αυτή τη στιγμή σε lockdown- προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση για τα σχόλια που έκανε πρόσφατα ο παρουσιαστής του Sky, Άλαν Τζόουνς. Μαζί με τον βουλευτή Κρεγκ Κέλι υποστήριξαν ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο το αρχικό στέλεχος, όπως και ότι τα εμβόλια δεν βοηθούν. Έπειτα από αυτό, το Sky News ζήτησε συγγνώμη με ανακοίνωση. 

 

Με πληροφορίες από BBC