Υεμένη: «Ελεύθερο και ασφαλές» το πλοίο που κατελήφθη από ενόπλους

Υεμένη: «Ελεύθερο και ασφαλές» το πλοίο που κατελήφθη από ενόπλους	Facebook Twitter
Φωτ.: marinetraffic
0

Το πλοίο Central Park που κατελήφθη στα ανοιχτά της Υεμένης είναι πλέον ασφαλές και ελεύθερο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο ανταποκρίθηκε στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών Central Park και φρόντισε να διασφαλίσει ότι θα είναι ασφαλές και ελεύθερο.

Επίσης, η μία απ’ αυτές τις πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι το USS Mason διασφάλισε την ασφάλεια του δεξαμενόπλοιου.

Το πλοίο είχε δεχθεί απειλές από αντάρτες Χούτι

Η κατάληψη του πλοίου Central Park, που συνδέεται με το Ισραήλ, συνέβη στα ανοιχτά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης. Ένα άλλο εμπορικό πλοίο στην περιοχή ανέφερε ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο «πλησίασαν οκτώ άτομα, φορώντας στρατιωτικές στολές, οι οποίο επέβαιναν σε δύο σκάφη», σύμφωνα με την Ambrey.

Η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey τόνισε ότι «το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες».

Πρόσθεσε ότι το πλοίο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ και έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δεχθεί απειλές από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM