Κατάληψη σε πλοίο ισραηλινών συμφερόντων ανοικτά της Υεμένης

Πλοίο ισραηλινών συμφερόντων κατελήφθη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης Facebook Twitter
Φωτ.: Marinetraffic
0

Νέο περιστατικό με κατάληψη πλοίου ισραηλινών συμφερόντων σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης.

Η κατάληψη του πλοίου Central Park, που συνδέεται με το Ισραήλ, συνέβη στα ανοιχτά του λιμανιού της πόλης Άντεν της Υεμένης. Ένα άλλο εμπορικό πλοίο στην περιοχή ανέφερε ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο «πλησίασαν οκτώ άτομα, φορώντας στρατιωτικές στολές, οι οποίο επέβαιναν σε δύο σκάφη», σύμφωνα με την Ambrey.

Η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey τόνισε ότι «το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες».

Πρόσθεσε ότι το πλοίο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ και έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δεχθεί απειλές από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης. Συμπλήρωσε επίσης πως οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις είναι ενήμερες για το περιστατικό. Ωστόσο η εταιρεία δεν διευκρίνισε αν οι αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούν για να βοηθήσουν το πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό ωκεανό, ενώ την περασμένη Κυριακή οι Χούτι συνέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύουν επιθέσεις σε ισραηλινά ή συμμαχικά με το Ισραήλ πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Πολλούς από αυτούς έχουν αναχαιτιστεί από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM