Ξεπερνούν τους 1.000 οι νεκροί στο προσκύνημα στη Μέκκα

Ξεπερνούν τους 1.000 οι νεκροί στο προσκήνυμα στη Μέκκα Facebook Twitter
Προσκύνημα στη Μέκκα/ Φωτ.: Getty Images
0

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στη Μέκκα λόγω καύσωνα. Οι περισσότεροι είχαν πάει για να προσκυνήσουν. 

Στους νέους θανάτους που αναφέρθηκαν περιλαμβάνονταν 58 από την Αίγυπτο, σύμφωνα με έναν Άραβα διπλωμάτη. Μάλιστα αποκάλυψε ότι από τους 658 συνολικά νεκρούς από τη χώρα αυτή, οι 630 ήταν μη καταγεγραμμένοι.

Συνολικά, περίπου 10 χώρες έχουν αναφέρει 1.081 θανάτους κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος, ενός από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ, το οποίο όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να ολοκληρώσουν τουλάχιστον μία φορά.

Ο υδράργυρος έφθανε τους 51,8° Κελσίου στη Μέκκα, που χαρακτηρίζεται ο ιερότερος τόπος του Ισλάμ.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν συμβουλεύσει τους πιστούς να χρησιμοποιούν ομπρέλες, να πίνουν πολύ νερό και να αποφεύγουν να εκτίθενται στον ήλιο τις πιο θερμές ώρες της ημέρας. Η συμβουλή έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι πολλές τελετές ήταν προγραμματισμένες τις ώρες της μεγάλης ζέστης.

Περίπου 1,8 εκατ. πιστοί έλαβαν μέρος στο μεγάλο προσκύνημα φέτος, στη μεγάλη πλειονότητά τους (1,6 εκατ.) αλλοδαποί, σύμφωνα με τις αρχές του βασιλείου.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM