Ξεκίνησε η απομάκρυνση των ανταρτών με λεωφορεία από το ανατολικό Χαλέπι

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των ανταρτών με λεωφορεία από το ανατολικό Χαλέπι Facebook Twitter
0

Περισσότερα από 20 πράσινα λεωφορεία ξεκίνησαν από τμήματα του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης προς τον θύλακα των ανταρτών στη συριακή πόλη για να απομακρύνουν τους αντάρτες, στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

 

Μια μακρά φάλαγγα λεωφορείων πέρασε στον ανταρτοκρατούμενο τομέα, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

 

Η απομάκρυνση 5.000 σύρων ανταρτών και των μελών των οικογενειών τους από το ανατολικό Χαλέπι έχει ξεκινήσει, μετέδωσε, εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως οι αντάρτες και οι οικογένειές τους θα απομακρυνθούν μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου μήκους 22 χιλιομέτρων.

 

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της ανταρτικής οργάνωσης Τζάμπχα Σαμίγια δήλωσε στο Reuters πως ασθενοφόρα της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου συμμετέχουν στην εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου ανατολικού Χαλεπίου.

 

Η πληροφορία δεν κατέστη προς το παρόν δυνατό να επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφερε το πρακτορείο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM