Ξεχύθηκαν στα κομμωτήρια οι Δανοί - Για κούρεμα, βαφή και χτένισμα μετά την καραντίνα

Ξεχύθηκαν στα κομμωτήρια οι Δανοί - Για κούρεμα, βαφή και χτένισμα μετά την καραντίνα Facebook Twitter
0

Οι Δανοί μπορούν πλέον να κόψουν και να βάψουν τα μαλλιά τους σε κομμωτήρια για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, καθώς η σκανδιναβική χώρα προχώρησε στην πρώτη χαλάρωση μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Έχουμε τρελή δουλειά. Εννοώ ότι δεν έχουμε ραντεβού για τις επόμενες δύο εβδομάδες» λέει στο BBC ο Phil Olander, ιδιοκτήτης του Phil's Barber στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

To άνοιγμα των κομμωτηρίων που ανακοινώθηκε την Παρασκευή πυροδότησε ένα μπαράζ αιτημάτων για ραντεβού. Ο Olander αναφέρει ότι το σύστημα κρατήσεων του κατέρρευσε.

Ένας άλλος κομμωτής λέει πως πλέον δεν έχει χρόνο για άλλα ραντεβού τις επόμενες τρεις εβδομάδες και πως θα εργαστούν με υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση. Tα περισσότερα κομμωτήρια λένε πως δεν έχουν ραντεβού για αρκετές μέρες.

Άλλες επιχειρήσεις, όπως κέντρα τατουάζ, αισθητικοί, οδοντίατροι και οπτικοί, επιτρέπεται πλέον να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Ωστόσο, υπάρχουν κανόνες για τα κομμωτήρια, που πρέπει να καθαρίζουν τα πάντα μετά από κάθε κούρεμα. «Πρέπει να καθαρίζουμε σχολαστικά μετά από κάθε πελάτη. Απολυμαίνουμε όλο τον πάγκο, τα εργαλεία, τα πάντα, από το πόμολο της πόρτας έως τον αναγνώστη πιστωτικών καρτών. Είναι πολλή δουλειά».

Επίσης, ο χώρος αναμονής έχει αναδιαταχθεί και δεν υπάρχουν πλέον περιοδικά για ανάγνωση. Τα περισσότερα κομμωτήρια φαίνονταν έτοιμα για την πρώτη τους ημέρα. Κάποιοι φοράνε μάσκες, αν και δεν είναι υποχρεωτικό. Μερικοί επαγγελματίες λένε πως μπορεί η δουλειά που τους περιμένει να είναι αρκετή, αλλά σημειώνουν ότι απουσιάζουν οι ηλικιωμένοι από τα ραντεβού τους, καθώς μάλλον είναι ακόμη διστακτικοί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM