Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

WSJ: Η Meta ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις

Meta logo σε κινητό Facebook Twitter
Φωτ: GettyImages
0

Μεγάλης κλίμακας απολύσεις φέρεται να ετοιμάζει η Meta, αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα με γνώση επί του ζητήματος.

Οι πληροφορίες της WSJ αναφέρουν ότι οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν πολλές χιλιάδες υπαλλήλους και η ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει την Τετάρτη.

Υπεύθυνοι στην Meta κάλεσαν τους υπαλλήλους να ακυρώσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια από αυτή την εβδομάδα, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις θα είναι οι πρώτες μειώσεις προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν στην 18χρονη ιστορία της εταιρείας. 

Εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε να σχολιάσει, παραπέμποντας τη Wall Street Journal στην πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι η εταιρεία θα «επικεντρώσει τις επενδύσεις μας σε έναν μικρό αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας».

«Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες ομάδες θα αυξηθούν σημαντικά, αλλά οι περισσότερες άλλες ομάδες θα παραμείνουν αμετάβλητες ή θα συρρικνωθούν το επόμενο έτος», δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου. «Συνολικά, αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το 2023 είτε ως το ίδιο περίπου μέγεθος, είτε ακόμη και ως ένας ελαφρώς μικρότερος οργανισμός από ό,τι είμαστε σήμερα».

Η WSJ ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι η Meta σχεδίαζε να μειώσει τα έξοδα κατά τουλάχιστον 10% τους επόμενους μήνες, εν μέρει μέσω της μείωσης του προσωπικού.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Έλον Μασκ καρατόμησε τους μισούς υπαλλήλους του Twitter, διαλύοντας ομάδες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι επιφορτισμένες με την προστασία από την παραπληροφόρηση.

Διεθνή
0

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Διεθνή / Γαλλία: Σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο της πόλης των swingers και εγγαστρίμυθο μέντιουμ

Προφυλακίστηκαν ο 55χρονος δήμαρχος για διαφθορά και η 44χρονη για απάτη - Δημοτική σύμβουλος από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καλεί τον κεντροδεξιό δήμαρχο να παραιτηθεί
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ