WSJ: Η Meta ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας απολύσεις

Meta logo σε κινητό Facebook Twitter
Φωτ: GettyImages
0

Μεγάλης κλίμακας απολύσεις φέρεται να ετοιμάζει η Meta, αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα με γνώση επί του ζητήματος.

Οι πληροφορίες της WSJ αναφέρουν ότι οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν πολλές χιλιάδες υπαλλήλους και η ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει την Τετάρτη.

Υπεύθυνοι στην Meta κάλεσαν τους υπαλλήλους να ακυρώσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια από αυτή την εβδομάδα, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις θα είναι οι πρώτες μειώσεις προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν στην 18χρονη ιστορία της εταιρείας. 

Εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε να σχολιάσει, παραπέμποντας τη Wall Street Journal στην πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι η εταιρεία θα «επικεντρώσει τις επενδύσεις μας σε έναν μικρό αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας».

«Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες ομάδες θα αυξηθούν σημαντικά, αλλά οι περισσότερες άλλες ομάδες θα παραμείνουν αμετάβλητες ή θα συρρικνωθούν το επόμενο έτος», δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου. «Συνολικά, αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το 2023 είτε ως το ίδιο περίπου μέγεθος, είτε ακόμη και ως ένας ελαφρώς μικρότερος οργανισμός από ό,τι είμαστε σήμερα».

Η WSJ ανέφερε τον Σεπτέμβριο ότι η Meta σχεδίαζε να μειώσει τα έξοδα κατά τουλάχιστον 10% τους επόμενους μήνες, εν μέρει μέσω της μείωσης του προσωπικού.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Έλον Μασκ καρατόμησε τους μισούς υπαλλήλους του Twitter, διαλύοντας ομάδες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι επιφορτισμένες με την προστασία από την παραπληροφόρηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM