Twitter: «Γεια σας, απολύεστε», «Γεια, είστε ασφαλής»: Τα mail που έλαβαν οι εργαζόμενοι- Καρατόμησε τους μισούς ο Μασκ

«Γεια σας, απολύεστε»- «Γεια, είστε ασφαλής»: Τα δύο mail που έλαβαν οι εργαζόμενοι του Twitter -Καρατόμησε την μισή εταιρεία ο Μασκ Facebook Twitter
Φωτ: AaronP/Bauer-Griffin/GC Images
0

Από την πρώτη στιγμή που ο Έλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία του Twitter έδειξε ότι θα έρθουν τα πάνω-κάτω.

Και αυτό έγινε.

Ο δισεκατομμυριούχος καρατόμησε περίπου το ήμισυ των 7.500 υπαλλήλων του Twitter, διαλύοντας ομάδες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι επιφορτισμένες με την προστασία από την παραπληροφόρηση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, όπως πληροφορήθηκε το The Verge.

Ο Yoel Roth, επικεφαλής ασφάλειας του Twitter, φάνηκε να επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι το 50% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας έχει απολυθεί.

Ορισμένοι υπάλληλοι ξύπνησαν την Παρασκευή και διαπίστωσαν ότι είχαν κλειδωθεί έξω από τους φορητούς υπολογιστές τους και η πρόσβασή τους σε Gmail και Slack είχε ανακληθεί.

«Φαίνεται ότι είμαι άνεργος. Αφαιρέθηκα από το Slack. #OneTeam για πάντα. Σας αγαπούσα όλους τόσο πολύ. Τόσο λυπηρό που έπρεπε να τελειώσει έτσι», έγραψε στο Twitter ένας πρώην υπάλληλος του Twitter.

Οι απολύσεις έχουν ήδη προκαλέσει νομικές ενέργειες στις ΗΠΑ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι επικεφαλής των συνδικάτων κάλεσαν την κυβέρνηση να δράσει.

Ο Μάικ Κλάνσι, γενικός γραμματέας της Prospect, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας, δήλωσε: «Το Twitter μεταχειρίζεται τους ανθρώπους του με αποκρουστικό τρόπο. Η κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές στους νέους ιδιοκτήτες του Twitter ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων βαρόνων της τεχνολογίας».

Ο Μασκ έχει ήδη απολύσει τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO Parag Agrawal. Καρατόμησε, επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και όρισε εαυτόν ως μοναδικό του μέλος.

Ο Simon Balmain, πρώην ανώτερος διευθυντής της κοινότητας στο Twitter, είπε στον Guardian ότι ήταν «σοκαρισμένος, αλλά όχι έκπληκτος» με τις ξαφνικές περικοπές θέσεων εργασίας. Ο Balmain, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία για ένα χρόνο, ανέφερε: «Είχα τελειώσει τη δουλειά μου, αλλά είχα ακόμα ανοιχτό το laptop μου και λάβαμε όλοι ένα email από την εταιρεία σχετικά με τη μείωση του αριθμού του προσωπικού. Μια ώρα μετά το laptop μου άρχισε να αναβοσβήνει και δεν είχα πλέον πρόσβαση στις εφαρμογές μου».

Όπως είπε ότι η ξαφνική απομάκρυνση ενός τόσο μεγάλου τμήματος του εργατικού δυναμικού εν μία νυχτί δεν προκάλεσε τεράστιο σοκ, καθώς είχε ακούσει «αξιόπιστες φήμες» ότι επρόκειτο να περικοπούν θέσεις εργασίας και ότι το προσωπικό ήταν «προετοιμασμένο».

Τo mail απόλυσης που έλαβαν οι εργαζόμενοι στο Twitter

Με ένα email, 159 λέξεων, το Twitter γνωστοποίησε σε υπαλλήλους τους ότι απολύονται, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της εταιρείας.

«Γεια σας,

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού για να βελτιώσει την κατάσταση της εταιρείας. 

Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί. 

Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα εργασίας στην εταιρεία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι του Twitter και θα λάβετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023», σημειώνει μεταξύ άλλων το mail.

«Γεια σας, απολύεστε»- «Γεια, είστε ασφαλής»: Τα δύο mail που έλαβαν οι εργαζόμενοι του Twitter -Καρατόμησε την μισή εταιρεία ο Μασκ Facebook Twitter

Ολόκληρο το μήνυμα

Γεια σας,

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού με σκοπό να φτιαχτεί μια εταιρεία πιο υγιής.

Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη σας ενημερώσουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί. Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα στην εταιρεία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι στο Twitter και θα λαμβάνετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, θα βρίσκεστε σε περίοδο άδειας και η πρόσβασή σας στα συστήματα του Twitter θα απενεργοποιηθεί.

Παρόλο που δεν αναμένεται να εργαστείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου αδείας, εξακολουθείτε να υποχρεούστε να συμμορφώνεστε με όλες τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του εγχειριδίου για τους εργαζόμενους και του κώδικα συμπεριφοράς.

Εντός μίας εβδομάδας, θα λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά αποζημίωσης και τους οικονομικούς πόρους που επεκτείνονται πέραν της περιόδου αδείας.

Τότε, θα λάβετε επίσης μια συμφωνία αποχώρησης και αποδέσμευσης από αξιώσεις και άλλα στοιχεία για την αποχώρηση από την εργασία».

«Είσαι ασφαλής»: Το μήνυμα σε όσους παρέμειναν στη θέση του

Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους, έλαβαν ένα τελείως διαφορετικό email. 

«Γεια σας, Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης και για την αφοσίωσή σας στο σημαντικό έργο που επιτελείτε στο Twitter. Σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα για να επιβεβαιώσουμε ότι η απασχόλησή σας δεν επηρεάζεται από τη σημερινή μείωση του εργατικού δυναμικού», έγραφε.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για το συναρπαστικό μέλλον του Twitter», πρόσθετε μεταξύ άλλων.

«Γεια σας, απολύεστε»- «Γεια, είστε ασφαλής»: Τα δύο mail που έλαβαν οι εργαζόμενοι του Twitter -Καρατόμησε την μισή εταιρεία ο Μασκ Facebook Twitter

Ολόκληρο το μήνυμα

«Γεια σας,

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης και για την αφοσίωσή σας στο σημαντικό έργο που επιτελείτε στο Twitter. Σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επιβεβαιώσουμε ότι η απασχόλησή σας δεν επηρεάζεται από τη σημερινή μείωση του εργατικού δυναμικού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ο Ελον Μασκ πέρασε χρόνο με διάφορους υπαλλήλους, πελάτες, συνεργάτες, φορείς χάραξης πολιτικής και χρήστες του Twitter. Ανυπομονεί να επικοινωνήσει σύντομα με όλους για το όραμά του για την εταιρεία. Γνωρίζουμε ότι πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες να μοιραστούμε την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σημειώστε ότι μέχρι τη Δευτέρα, το Birdhouse είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, τα κτίρια των γραφείων μας είναι προσωρινά κλειστά και η πρόσβαση με κάρτες έχει ανασταλεί προσωρινά. Τα γραφεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να επιδεικνύετε σεβασμό στους συναδέλφους που επηρεάζονται καθώς γίνονται αυτές τις αλλαγές. Ως υπενθύμιση, αναμένουμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με τον κώδικα της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή αλλού.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για το συναρπαστικό μέλλον του Twitter».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Διεθνή / Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Παιχνίδια πολέμου ανάμεσα σε Λονδίνο, Μόσχα και Βερολίνο - Η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για το σύστημα Taurus - Το χτύπημα στην γέφυρα Κερτς και η οργή των Βρετανών για τους Γερμανούς
NEWSROOM