Washington Post: To FBI βρήκε έγγραφο για τα πυρηνικά άλλης χώρας, στο σπίτι του Τραμπ

Washington Post: To FBI βρήκε έγγραφο για τα πυρηνικά άλλης χώρας, στο σπίτι του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ένα έγγραφο, που περιγράφει την άμυνα μιας ξένης χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών δυνατοτήτων της, βρήκε το FBI στην οικία του Ντόναλντ Τραμπ, το Μαρ-α-Λάγκο, σύμφωνα με την Washington Post. 

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος, αλλά δεν αποκαλύπτει ποια χώρα αφορούσε το έγγραφο, ούτε εάν πρόκειται για κράτος φιλικό ή εχθρικό προς τις ΗΠΑ. 

Το FBI κατάσχεσε πάνω από 11.000 κυβερνητικά έγγραφα και φωτογραφίες στην έρευνα που έκανε στο Μαρ-α-Λάγκο, στις 8 Φεβρουαρίου. Κάποια από αυτά τα έγγραφα περιγράφουν άκρως απόρρητες αμερικανικές επιχειρήσεις, για τα οποία απαιτείται ειδική διαπίστευση ασφαλείας προκειμένου να τα δει κάποιος και όχι απλά εκείνη του άκρως απορρήτου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post. 

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ακόμη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν έχουν εξουσιοδότηση να εξετάσουν κάποια από αυτά τα έγγραφα. Επιπλέον, αρχεία που αφορούν τέτοια προγράμματα συνήθως φυλάσσονται διαρκώς, σε εγκατάσταση ασφαλείας. Όμως, στην προκειμένου περίπτωση, έμειναν στο Μαρ-α-Λάγκο, σε αμφισβητούμενες συνθήκες ασφαλείας, για τουλάχιστον 18 μήνες μετά την αναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. 

Στις 8 Ιανουαρίου πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν έρευνα στο ακίνητο του πρώην προέδρου στη Φλόριντα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα για τον Τραμπ, σχετικά με την αφαίρεση κυβερνητικών εγγράφων από τον Λευκό Οίκο και τη μεταφορά τους στο Μαρ-α-Λάγκο. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM