Πριγκόζιν για Wagner: Αναστρέφουμε τα στρατεύματά μας

Πριγκόζιν για Wagner: Αναστρέφουμε τα στρατεύματά μας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μεγάλα διεθνή μέσα επιβεβαιώνουν ότι ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σταματά την προέλαση των μισθοφόρων της ρωσικής ομάδας μετά την διαμεσολάβηση Λουκασένκο

Σε ηχητικό μήνυμα, που επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι σταματά την προέλαση των στρατευμάτων της μισθοφορικής ομάδας της Wagner για να αποφύγει «ρωσική αιματοχυσία», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Τώρα ήρθε εκείνη η στιγμή, που μπορεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό τον λόγο, συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για αυτό, ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία πλευρά, αναστρέφουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση στα στρατόπεδα του πεδίου σύμφωνα με το σχέδιο», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Αναλυτικότερα η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν όλη την ημέρα».

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την στρατιωτική ομάδα Wagner. Οι αρχηγοί των δύο κρατών συμφώνησαν σε κοινές ενέργειες. Ως συνέχεια των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του διαύλων, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας πραγματοποίησε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η παεραιτέρω μετακίνηση των ενόπλων της ομάδας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται μάλιστα πως η συμφωνία είναι «μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM