Viagra και 70 κουτιά αναψυκτικού- Τι ζητούν από έναν διανομέα στο Σάο Πάολο, εν μέσω καραντίνας

Viagra και 70 κουτιά αναψυκτικού- Τι ζητούν από έναν διανομέα στο Σάο Πάολο, εν μέσω καραντίνας Facebook Twitter
EPA
0

Ελάχιστοι κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους του Σάο Πάολο. Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας είναι σε καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού. Ο Έρικ Τιάγκο όμως, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να κυκλοφορεί.

Ο 22χρονος εργάζεται ως διανομέας, με το ποδήλατό του. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δουλεύει, μέχρι να αρρωστήσει ή να τον αναγκάσει η κυβέρνηση να μείνει στο σπίτι. Από τη φαβέλα στην οποία ζει, ξεκινά με το ποδήλατό του για να παραδώσει φαγώσιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο του ζητούν οι κάτοικοι των πλούσιων γειτονιών. Και η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει αρκετές ασυνήθιστες παραδόσεις.

Στη Βραζιλία έχουν εντοπιστεί περίπου 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού και 77 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαϊχ Μπολσονάρου τάσσεται κατά των αυστηρών μέτρων, υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Βραζιλιάνοι ενδεχομένως έχουν ήδη αναπτύξει τα αντισώματα που βοηθούν να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Σήμερα, σε νέες δηλώσεις, εξέφρασε ξανά την αντίθεσή του για το lockdown που έχουν επιβάλει μεγάλες πόλεις της χώρας. Είπε ότι η πείνα, εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών, θα είναι πιο θανατηφόρα από τον ιό.

Παρόλα αυτά πόλεις όπως το Σάο Πάολο έχουν επιβάλει καραντίνα. Και άνθρωποι όπως ο Τιάγκο- συνήθως φτωχοί νέοι- επιτρέπουν στους άλλους να μείνουν στα σπίτια τους. Ο Τιάγκο εργάζεται για μια εφαρμογή, που παραλαμβάνει γεύματα από εστιατόρια και κάνει τα ψώνια των πελατών. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, από το fast food που του ζητούσαν συνήθως, τώρα από τον 22χρονο οι πελάτες ζητούν αγαθά για να δημιουργήσουν απόθεμα. Για παράδειγμα, ένας του ζήτησε 70 κουτάκια αναψυκτικού.

Την Πέμπτη, ο Τιάγκο παρέδωσε χλωρίνη, λουκάνικα και αντιβακτηριακό σαμπουάν για κατοικίδια μεταξύ άλλων. Κάποιες φορές, οι παραγγελίες ειναι πιο «προσωπικές». Για παράδειγμα, αγόρασε Viagra για κάποιο πελάτη.

Ο 22χρονος εργάζεται χωρίς μάσκα, έχει μόνο ένα μικρό μπουκάλι αντισηπτικού. Λέει ότι θέλει να συνεχίσει να δουλεύει για να βάλει στην άκρη λίγα χρήματα, σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει χειρότερη. Σε μια καλή μέρα βγάζει 100 ρεάλ (20 δολάρια). Πριν από την επιδημία, λέει, κανείς δεν έδινε φιλοδώρημα. Αυτό έχει αλλάξει.

Μερικές φορές κάποιοι στον δρόμο τον ευχαριστούν για τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν όμως και στιγμές που βλέπει πόσο διαφορετικά ζουν άλλοι. Όπως όταν αγόρασε 3 ντομάτες, μια πιπεριά, 2 πατάτες, λίγο μπέικον και ένα πακέτο λουκάνικα από ένα σούπερ μάρκετ. Το σπίτι του πελάτη ήταν μόλις 30 μέτρα μακριά από το κατάστημα. Ήταν κάποιος που είπε στον Τιάγκο ότι μένει μέσα για να μείνει ασφαλής. «Δεν είμαι θυμωμένος, είναι ένα προνόμιο που έχει. Θα ήθελα να μείνω στο σπίτι, σε καραντίνα, αλλά...», λέει στο Reuters.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM