Viagra και 70 κουτιά αναψυκτικού- Τι ζητούν από έναν διανομέα στο Σάο Πάολο, εν μέσω καραντίνας

Viagra και 70 κουτιά αναψυκτικού- Τι ζητούν από έναν διανομέα στο Σάο Πάολο, εν μέσω καραντίνας Facebook Twitter
EPA
0

Ελάχιστοι κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους του Σάο Πάολο. Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας είναι σε καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού. Ο Έρικ Τιάγκο όμως, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να κυκλοφορεί.

Ο 22χρονος εργάζεται ως διανομέας, με το ποδήλατό του. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δουλεύει, μέχρι να αρρωστήσει ή να τον αναγκάσει η κυβέρνηση να μείνει στο σπίτι. Από τη φαβέλα στην οποία ζει, ξεκινά με το ποδήλατό του για να παραδώσει φαγώσιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο του ζητούν οι κάτοικοι των πλούσιων γειτονιών. Και η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει αρκετές ασυνήθιστες παραδόσεις.

Στη Βραζιλία έχουν εντοπιστεί περίπου 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού και 77 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαϊχ Μπολσονάρου τάσσεται κατά των αυστηρών μέτρων, υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Βραζιλιάνοι ενδεχομένως έχουν ήδη αναπτύξει τα αντισώματα που βοηθούν να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Σήμερα, σε νέες δηλώσεις, εξέφρασε ξανά την αντίθεσή του για το lockdown που έχουν επιβάλει μεγάλες πόλεις της χώρας. Είπε ότι η πείνα, εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών, θα είναι πιο θανατηφόρα από τον ιό.

Παρόλα αυτά πόλεις όπως το Σάο Πάολο έχουν επιβάλει καραντίνα. Και άνθρωποι όπως ο Τιάγκο- συνήθως φτωχοί νέοι- επιτρέπουν στους άλλους να μείνουν στα σπίτια τους. Ο Τιάγκο εργάζεται για μια εφαρμογή, που παραλαμβάνει γεύματα από εστιατόρια και κάνει τα ψώνια των πελατών. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, από το fast food που του ζητούσαν συνήθως, τώρα από τον 22χρονο οι πελάτες ζητούν αγαθά για να δημιουργήσουν απόθεμα. Για παράδειγμα, ένας του ζήτησε 70 κουτάκια αναψυκτικού.

Την Πέμπτη, ο Τιάγκο παρέδωσε χλωρίνη, λουκάνικα και αντιβακτηριακό σαμπουάν για κατοικίδια μεταξύ άλλων. Κάποιες φορές, οι παραγγελίες ειναι πιο «προσωπικές». Για παράδειγμα, αγόρασε Viagra για κάποιο πελάτη.

Ο 22χρονος εργάζεται χωρίς μάσκα, έχει μόνο ένα μικρό μπουκάλι αντισηπτικού. Λέει ότι θέλει να συνεχίσει να δουλεύει για να βάλει στην άκρη λίγα χρήματα, σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει χειρότερη. Σε μια καλή μέρα βγάζει 100 ρεάλ (20 δολάρια). Πριν από την επιδημία, λέει, κανείς δεν έδινε φιλοδώρημα. Αυτό έχει αλλάξει.

Μερικές φορές κάποιοι στον δρόμο τον ευχαριστούν για τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν όμως και στιγμές που βλέπει πόσο διαφορετικά ζουν άλλοι. Όπως όταν αγόρασε 3 ντομάτες, μια πιπεριά, 2 πατάτες, λίγο μπέικον και ένα πακέτο λουκάνικα από ένα σούπερ μάρκετ. Το σπίτι του πελάτη ήταν μόλις 30 μέτρα μακριά από το κατάστημα. Ήταν κάποιος που είπε στον Τιάγκο ότι μένει μέσα για να μείνει ασφαλής. «Δεν είμαι θυμωμένος, είναι ένα προνόμιο που έχει. Θα ήθελα να μείνω στο σπίτι, σε καραντίνα, αλλά...», λέει στο Reuters.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM