Viagra και 70 κουτιά αναψυκτικού- Τι ζητούν από έναν διανομέα στο Σάο Πάολο, εν μέσω καραντίνας

Viagra και 70 κουτιά αναψυκτικού- Τι ζητούν από έναν διανομέα στο Σάο Πάολο, εν μέσω καραντίνας Facebook Twitter
EPA
0

Ελάχιστοι κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους του Σάο Πάολο. Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας είναι σε καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού. Ο Έρικ Τιάγκο όμως, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να κυκλοφορεί.

Ο 22χρονος εργάζεται ως διανομέας, με το ποδήλατό του. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δουλεύει, μέχρι να αρρωστήσει ή να τον αναγκάσει η κυβέρνηση να μείνει στο σπίτι. Από τη φαβέλα στην οποία ζει, ξεκινά με το ποδήλατό του για να παραδώσει φαγώσιμα, φάρμακα και ό,τι άλλο του ζητούν οι κάτοικοι των πλούσιων γειτονιών. Και η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει αρκετές ασυνήθιστες παραδόσεις.

Στη Βραζιλία έχουν εντοπιστεί περίπου 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού και 77 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαϊχ Μπολσονάρου τάσσεται κατά των αυστηρών μέτρων, υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Βραζιλιάνοι ενδεχομένως έχουν ήδη αναπτύξει τα αντισώματα που βοηθούν να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. Σήμερα, σε νέες δηλώσεις, εξέφρασε ξανά την αντίθεσή του για το lockdown που έχουν επιβάλει μεγάλες πόλεις της χώρας. Είπε ότι η πείνα, εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών, θα είναι πιο θανατηφόρα από τον ιό.

Παρόλα αυτά πόλεις όπως το Σάο Πάολο έχουν επιβάλει καραντίνα. Και άνθρωποι όπως ο Τιάγκο- συνήθως φτωχοί νέοι- επιτρέπουν στους άλλους να μείνουν στα σπίτια τους. Ο Τιάγκο εργάζεται για μια εφαρμογή, που παραλαμβάνει γεύματα από εστιατόρια και κάνει τα ψώνια των πελατών. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, από το fast food που του ζητούσαν συνήθως, τώρα από τον 22χρονο οι πελάτες ζητούν αγαθά για να δημιουργήσουν απόθεμα. Για παράδειγμα, ένας του ζήτησε 70 κουτάκια αναψυκτικού.

Την Πέμπτη, ο Τιάγκο παρέδωσε χλωρίνη, λουκάνικα και αντιβακτηριακό σαμπουάν για κατοικίδια μεταξύ άλλων. Κάποιες φορές, οι παραγγελίες ειναι πιο «προσωπικές». Για παράδειγμα, αγόρασε Viagra για κάποιο πελάτη.

Ο 22χρονος εργάζεται χωρίς μάσκα, έχει μόνο ένα μικρό μπουκάλι αντισηπτικού. Λέει ότι θέλει να συνεχίσει να δουλεύει για να βάλει στην άκρη λίγα χρήματα, σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει χειρότερη. Σε μια καλή μέρα βγάζει 100 ρεάλ (20 δολάρια). Πριν από την επιδημία, λέει, κανείς δεν έδινε φιλοδώρημα. Αυτό έχει αλλάξει.

Μερικές φορές κάποιοι στον δρόμο τον ευχαριστούν για τις υπηρεσίες του. Υπάρχουν όμως και στιγμές που βλέπει πόσο διαφορετικά ζουν άλλοι. Όπως όταν αγόρασε 3 ντομάτες, μια πιπεριά, 2 πατάτες, λίγο μπέικον και ένα πακέτο λουκάνικα από ένα σούπερ μάρκετ. Το σπίτι του πελάτη ήταν μόλις 30 μέτρα μακριά από το κατάστημα. Ήταν κάποιος που είπε στον Τιάγκο ότι μένει μέσα για να μείνει ασφαλής. «Δεν είμαι θυμωμένος, είναι ένα προνόμιο που έχει. Θα ήθελα να μείνω στο σπίτι, σε καραντίνα, αλλά...», λέει στο Reuters.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM