Τζορτζ Σόρος: Η Ευρώπη διατρέχει υπαρξιακό κίνδυνο

Τζορτζ Σόρος: Η Ευρώπη διατρέχει υπαρξιακό κίνδυνο Facebook Twitter
EPA
4

Την ανησυχία του για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Το διευρυνόμενο «ρήγμα» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σε συνδυασμό με την άνοδο του λαϊκισμού και την προσφυγική κρίση συνιστούν «υπαρξιακή απειλή» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Σόρος. 


«Αντιμετωπίζουμε τον τερματισμό της συμφωνίας με το Ιράν για τα πυρηνικά όπλα και την καταστροφή της διατλαντικής συμμαχίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος, σε ομιλία του στο Παρίσι.


Κατά τον ίδιο, αυτές οι εξελίξεις θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, θεωρώντας «προειδοποιητικές ενδείξεις» την ισχύ του δολαρίου και τη «φυγή» από τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών.


«Ενδεχομένως κατευθυνόμαστε προς μία ακόμα μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση», εκτίμησε ο Σόρος λέγοντας πως η ΕΕ θα πρέπει να εγκαινιάσει για την Αφρική ένα Σχέδιο Μάρσαλ 30 δισεκατομμυρίων τον χρόνο, ώστε να μετριάσει την πίεση που δέχεται από τις μεταναστευτικές ροές.


«Δεν είναι πλέον σχήμα λόγου ότι η Ευρώπη διατρέχει υπαρξιακό κίνδυνο· είναι η σκληρή πραγματικότητα».

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μα είναι δυνατόν να μην έχει άποψη ο μάγειρας για το φαγητό;;;Αυτός, σε αντίθεση με εμάς που θα το φάμε, ξέρει και τι έχει μέσα και πως μαγειρευτηκε...