Τζο Μπάιντεν: Ξεσπά σε κλάματα, ακούγοντας νοσηλεύτρια να περιγράφει τη μάχη της με τον κορωνοϊό

Τζο Μπάιντεν: Ξεσπά σε κλάματα, ακούγοντας νοσηλεύτρια να περιγράφει τη μάχη της με τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Είναι η στιγμή που ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ξεσπά σε κλάματα. Ο λόγος; Λίγα λεπτά πριν άκουγε αναστατωμένος τη μαρτυρία της Προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών της Μινεσότα, στο πλαίσιο της οποίας περιέγραφε αυτά που έχει ζήσει η ίδια και οι συνάδελφοι της στο πλευρό θυμάτων του κορωνοϊού και πολλές φορές χωρίς να διαθέτουν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μη μολυνθούν οι ίδιοι. 

"Έχω κρατήσει το χέρι ασθενών που πέθαιναν κλαίγοντας, χωρίς να μπορούν να έχουν κοντά τους τα μέλη της οικογένειας τους. Έχω κρατήσει το χέρι συναδέλφων μου που μολύνθηκαν από τον ιό προσφέροντας τη βοήθειά τους σε αμέτρητους ασθενείς με Covid-19. Έχει χρειαστεί να δουλέψω με παλιές μάσκες που έπεφταν από το πρόσωπό μου και γνώριζα ότι μέχρι το τέλος της βάρδιας, θα ήταν απολύτως απίθανο να μην έχω μολυνθεί και εγώ", ανέφερε μεταξύ άλλων η Mary Turner, νοσηλεύτρια από τη Μινεσότα, κάνοντας τον Μπάιντεν να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

 

 Όλο αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια βιντεο-ενημέρωσης του νεοεκλεγμένου Προέδρου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία των πολιτειών από τον Μάρτιο και μετά. Ο ίδιος δεν δίστασε να εκφράσει την κατάπληξή του, όταν η νοσηλεύτρια τον ενημέρωσε ότι αν και εργάζεται στην πρώτη γραμμή, δεν έχει ελεγχθεί η ίδια για κορωνοϊό από τον Φεβρουάριο. Είναι το σημείο που ο Μπάιντεν ακούγεται να λέει: "μου κάνετε πλάκα;!".

Ας σημειωθεί ότι από την πρώτη μέρα της εκλογής του ο Μπάιντεν βρίσκεται σε επαφή με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό απ' όλες τις πολιτείες της Αμερικής και προκειμένου ο ίδιος και οι συνεργάτες του να συντονίσουν τις προσπάθειες για τη διανομή νοσοκομειακού υλικού απαραίτητου εν μέσω πανδημίας, αλλά και προκειμένου να δοθεί χείρα βοηθείας σε χιλιάδες νοσηλευτές και γιατρούς που κατά την προηγούμενη περίοδο, εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες της πανδημίας είχαν να αντιμετωπίσουν και μία κυβέρνηση σε άρνηση αναφορικά με τις συνέπειες του ιού. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM