Οι Μπάιντεν δημοσίευσαν τα φορολογικά τους στοιχεία- Λιγότερα τα έσοδα το 2022

Οι Μπάιντεν δημοσίευσαν τα φορολογικά τους στοιχεία- Λιγότερα τα έσοδα το 2022 Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν κέρδισαν 579.514 δολάρια το 2022, ελαφρώς λιγότερα από τα κέρδη του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Οι νέες φορολογικές δηλώσεις των Τζο και Τζιλ Μπάιντεν δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από τον Λευκό Οίκο.

Η δημοσιοποίηση έγινε την ημέρα που έληγε η προθεσμία για τους Αμερικανούς να υποβάλουν τα σχετικά φορολογικά στοιχεία τους στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φορολογικές δηλώσεις που δείχνουν ότι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της Νταγκ Έμχοφ δήλωσαν πέρυσι 456.918 δολάρια, ποσό που αποτελεί μια σημαντική μείωση του εισοδήματός τους από το 2021, όταν πούλησαν μια κατοικία.

Λευκός Οίκος για φορολογικά στοιχεία: «Δέσμευση στη διαφάνεια»

Αναλυτικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν, καθηγήτρια πανεπιστημίου η οποία συνεχίζει τη δραστηριότητά της, είχαν εισοδήματα 579.514 δολαρίων και κατέβαλαν φόρους 169.820 δολαρίων το 2022 –με συντελεστή 23,8%–, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Με τη δημοσιοποίηση αυτή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει θέσει πλέον σε γνώση των πολιτών τις φορολογικές του δηλώσεις για συνολικά 25 χρόνια», τονίζεται στο δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Η ανακοίνωση επιμένει στη «δέσμευση στη διαφάνεια» του δημοκρατικού πολιτικού, 80 ετών, σχόλιο όχι ακριβώς όσο αθώο μοιάζει στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

Ο Τζο Μπάιντεν, που υποσχέθηκε προ ημερών πως θα επισημοποιήσει σύντομα την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του το 2024, είναι πιθανό να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα περίεργα φορολογικά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ 

Ο ρεπουμπλικάνος, που αψήφησε την παράδοση της διαφάνειας στον Λευκό Οίκο ως προς τα φορολογικά ζητήματα, δίνει από την πλευρά του σκληρή μάχη –και στα δικαστήρια– προκειμένου να μη δοθούν στη δημοσιότητα οι δικές του φορολογικές δηλώσεις. Σημειώνεται ωστόσο πως αρμόδια επιτροπή του αμερικανικού κοινοβουλίου ψήφισε τον Δεκέμβριο υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ από το 2015 ως το 2020.

Αυτές αποκάλυψαν πως ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια φόρους το 2017, την πρώτη του χρονιά στον Λευκό Οίκο, κατόπιν περίπου ένα εκατομμύριο το 2018 και το 2019, καθώς και ότι το αποτέλεσμα της φορολογικής του δήλωσης ήταν μηδενικό το 2020, τη χρονιά της ήττας του από τον κ. Μπάιντεν, καθώς δήλωσε ζημία 5 εκατ. δολαρίων.

Δωρεές ζεύγους Μπάιντεν 

Το ζεύγος Μπάιντεν δώρισε το 2022 ποσό 20.180 δολαρίων (χονδρικά το 3,5% των εισοδημάτων του) σε είκοσι φιλανθρωπικές οργανώσεις, ανάμεσά τους μια που συνδέεται με συνδικαλιστικές ενώσεις της αστυνομίας.

Τέλος, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της Νταγκ Έμχοφ δήλωσαν από την πλευρά τους εισοδήματα 456.918 δολαρίων το 2022, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM