Ντόναλντ Τραμπ: Στο Μανχάταν για να καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης

Ντόναλντ Τραμπ: Στο Μανχάταν για να καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έφθασε στο Μανχάταν για να καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς. 

Η Λετίσια Τζέιμς είχε καταθέσει αγωγή κατά του Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο για απάτη. Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε ότι τόσο αυτός όσο και τα τρία ενήλικα παιδιά του, παραποίησαν αξίες ακινήτων για να πετύχει ευνοϊκότερα δάνεια και φορολογικά οφέλη. 

Τον Μάρτιο, ο Τραμπ ζήτησε από το δικαστήριο να καθυστερήσει για έξι μήνες την υπόθεση, επειδή ήθελε να πάρει τον απαραίτητο χρόνο για να διαβάσει τις εκατομμύρια σελίδες εγγράφων για την υπόθεση, αλλά και να θέσει ερωτήματα σε δεκάδες μάρτυρες.

«Θα μπορέσω επιτέλους να δείξω πόσο σπουδαία, επικερδής και πολύτιμη εταιρεία οικοδόμησα, στην πραγματικότητα μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες ακινήτων σε όλο τον κόσμο», έγραψε σήμερα ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για 34 κακουργήματα παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων σχετικά με κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε πληρωμές σε δύο γυναίκες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 για να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των σεξουαλικών συνευρέσεών του μαζί τους.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM