Τζέιμς Μποντ: Τα ακριβά γούστα του 007 - Πόσα κέρδιζε και πόσα ξόδευε στα γαλλικά εστιατόρια

Τζέιμς Μποντ: Τα ακριβά γούστα του 007 - Πόσα κέρδιζε και πόσα ξόδευε στα γαλλικά εστιατόρια Facebook Twitter
Twitter/007 Bond
0

Χλιδάτη ζωή, γεμάτη ένταση, ηρωισμούς, γρήγορα αυτοκίνητα, εντυπωσιακές γυναίκες και ακριβά γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια. Ο Τζέιμς Μποντ έχει ακριβά γούστα και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Πράγματι, γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή του πράκτορα 007 και κυρίως, για τη δράση του ως κατασκόπου. Έχετε ωστόσο, αναρωτηθεί ποτέ, πόσα χρήματα θα ξόδευε κάποιος σαν τον Μποντ στην καθημερινότητά του;

Την απάντηση αυτή έρχεται να δώσουν τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκαν από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, οικονομολόγοι και ερευνητές δημιούργησαν δεδομένα για τον εκτιμώμενο μισθό του Βρετανού μυστικού πράκτορα και για τα χρήματα που ξόδευε για να δειπνήσει σε ακριβά γαλλικά εστιατόρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κεντρικός χαρακτήρας των μυθιστορημάτων του Άγγλου συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ «γευμάτιζε πολύ καλά σε ακριβά γαλλικά εστιατόρια και μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν πως ο Τζέιμς Μποντ στην αρχή της καριέρας του, δηλαδή στη δεκαετία του 1950 και του 1960, προκειμένου να απολαύσει μία φορά την εβδομάδα ένα δείπνο με κρασί για δύο άτομα σε ένα γαλλικό εστιατόριο, θα έπρεπε να ξοδέψει περίπου το 18% του  μισθού του.

Το ποσοστό αυτό άλλαξε μετά τη «γέννηση» του ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 26% κατά μέσο όρο. Μέχρι το 2019 περίπου, ο Τζέιμς Μποντ «θα χρειαζόταν το ένα τρίτο του μισθού του για να γευματίζει τακτικά και καλά στη Γαλλία» σύμφωνα με την έκθεση.

Προκειμένου οι ερευνητές να λάβουν τις απαντήσεις που αναζητούσαν, ανέτρεξαν στα βιβλία του μυστικού πράκτορα. Εκεί ανακάλυψαν τα εστιατόρια που του άρεσε να συχνάζει.

Πρόκειται για 23 εστιατόρια που βρίσκονταν στη Γαλλία, τα οποία εκτός από δύο, διέθεταν αστέρια Michelin. Στη συνέχεια, βάσει των εκτιμώμενων τιμών σε τέτοιου είδους εστιατόρια, υπολογίστηκε κατά μέσο όρο, το ποσό που έπρεπε να πληρώνει ο διάσημος κατάσκοπος κάθε φορά που δειπνούσε σε ένα από αυτά τα εστιατόρια.

Ποιος ήταν ο μισθός του

Αναφορικά με τον μισθό του Τζέιμς Μποντ, ο Φλέμινγκ αποκάλυψε στο «Moonraker» το 1955 ότι κέρδιζε 1.500 λίρες το χρόνο, σχεδόν δηλαδή, 3,5 φορές τις μέσες ετήσιες αποδοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή. Με την πάροδο των χρόνων, ο μισθός του θα διαμορφωνόταν σύμφωνα με τις αποδοχές κάποιου με τον ίδιο βαθμό στη δημόσια διοίκηση. Έτσι, οι χρηματικές απολαβές του Μποντ θα αυξανόταν 6,3% ετησίως κατά μέσο όρο μέχρι το 2019.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ