Τζέιμς Φράνκο: Διακανονισμός 2,2 εκατ. για τις καταγγελίες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς

Τζέιμς Φράνκο: Θα πληρώσει 2,2 εκατ. στον διακανονισμό των καταγγελιών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Τζέιμς Φράνκο συμφώνησε να πληρώσει 2,2 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό της υπόθεσης με τις εις βάρος του καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. 

Πρόκειται για τις καταγγελίες που είχαν κάνει σε βάρος του μαθήτριες της σχολής υποκριτικής του ηθοποιού, που πλέον έχει κλείσει. Τον Φεβρουάριο έγινε γνωστό ότι οι εμπλεκόμενοι κατέληξαν σε διακανονισμό, αλλά τώρα δημοσιοποιήθηκαν τα ποσά. 

Η Σάρα Τίδερ- Κάπλαν και η Τόνι Γκάαλ ήταν οι πρώτες πρώην μαθήτριες του Φράνκο που κινήθηκαν νομικά εναντίον του ηθοποιού, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλες στη μήνυση. 

Αν ο διακανονισμός εγκριθεί από δικαστή, η Τίδερ- Κάπλαν θα λάβει 670.500 δολάρια, με 223.500 να παρακρατούνται για αμοιβές δικηγόρων. Η Γκάαλ θα πάρει 223.500 δολάρια, με 74.500 να πηγαίνουν στους δικηγόρους. Τα υπόλοιπα 1,341 εκατ. θα τα μοιραστούν οι υπόλοιπες μαθήτριες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, από τα οποία επίσης θα αφαιρεθεί ποσό για τις αμοιβές δικηγόρων. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει και την εταιρεία παραγωγής του Τζέιμς Φράνκο, Rabbit Bandini, όπως και τους δύο συνεταίρους του, Βινς Τζόλιβετ και Τζέι Ντέιβις. 

Επίσης, αν ο διακανονισμός εγκριθεί από δικαστή όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση, στην οποία ο ηθοποιός θα συνεχίσει να αρνείται τις καταγγελίες. 

«Παρότι οι εναγόμενοι εξακολουθούν να αρνούνται τους ισχυρισμούς στη μήνυση, αναγνωρίζουν ότι οι ενάγουσες έχουν αναδείξει σημαντικά ζητήματα και όλες οι πλευρές πιστεύουν ισχυρά ότι τώρα είναι μια κρίσιμη στιγμή για στραφεί η προσοχή στην αντιμετώπιση της κακομεταχείρισης των γυναικών στο Χόλιγουντ», θα αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι κανένας στη βιομηχανία του θεάματος- ανεξαρτήτου φύλου, φυλής, θρησκείας, ειδικών αναγκών, εθνικότητας, υπόβαθρου, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού- δεν θα αντιμετωπίζει διακρίσεις, παρενόχληση ή προκατάληψη οποιουδήποτε είδους», θα επισημαίνει ακόμη. 

Οι καταγγέλλουσες κατηγόρησαν τον ηθοποιό ότι πίεζε τις μαθήτριες να μετέχουν σε ακραία χυδαίες σεξουαλικές σκηνές μπροστά στην κάμερα, σε «περιβάλλον τύπου οργίου», που ξεπερνούσε κατά πολύ αυτά που είναι αποδεκτά στα set ταινιών του Χόλιγουντ. 

Σύμφωνα με την αρχική μήνυση, ο Τζέιμς Φράνκο επεδίωκε να δημιουργήσει μια δεξαμενή νεαρών γυναικών που υποβάλλονταν στην προσωπική του και επαγγελματική σεξουαλική εκμετάλλευση, στο όνομα της εκπαίδευσης». Παράλληλα, οι καταγγέλλουσες ισχυρίζονταν ότι παραπλανούσε τις μαθήτριες ότι θα έπαιρναν ρόλο σε ταινίες του, αν δέχονταν. Οι δικηγόροι του ηθοποιού έχουν απορρίψει τις καταγγελίες ως ψευδείς. 

Με πληροφορίες από BBC, AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ