Ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο είναι πρωταγωνιστής μιας νέας δίκης καθώς κατηγορείται πως η σχολή του εκμεταλλευόταν σεξουαλικά γυναίκες.

 

Στη μήνυση που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες, η Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal ισχυρίζονται ότι η σχολή υποκριτικής του Φράνκο, επέτρεψε σε αυτόν και στους άνδρες συνεργάτες την ευκαιρία να προσφέρουν ενδεχόμενους ρόλους μέσω ακατάλληλης συμπεριφοράς, σύμφωνα με τους New York Times.

 

Ο σταρ ο οποίος διδάσκει σε μια σχολή που ονομάζεται Studio 4, με υποκαταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, φέρεται σύμφωνα με την μήνυση να κατηγορείται μαζί με τον συνεργάτη Vince Jolivette. Οι δύο γυναίκες είχαν γραφτεί σε μάθημα στο Λος Άντζελες με μηνιαία δίδακτρα 300 δολάρια. Υπήρχαν επίσης masterclasses, με μια τάξη ειδικά για ερωτικές σκηνές. Η μήνυση ισχυρίζεται ότι οι φοιτητές έπρεπε να κάνουν οντισιόν για την τάξη, με ερωτικές σκηνές οι οποίες καταγράφονταν σε βίντεο για να τα δει ο Φράνκο. Επίσης, οι μαθητές καλούνταν να υπογράψουν πως παραχωρούν τα δικαιώματα χρήσης για το υλικό.

 

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Φράνκο και οι συνεργάτες του είχαν ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά προς τις γυναίκες με πρόφαση την εξουσία τους ως καθηγητές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των ακροάσεων, «συχνά νεαρές γυναίκες υποχρεώνονταν σε προσομοιώσεις σεξουαλικών πράξεων που υπερβαίνουν τα πρότυπα της βιομηχανίας», λένε οι δύο φοιτήτριες.

 

Η μία από τις δύο γυναίκες ισχυρίστηκε ότι δεν της επιτράπηκε να συμμετάσχει στην τάξη των σεξουαλικών σκηνών όταν εξέφρασε την ανησυχία της μετά την ακρόαση, ενώ η άλλη υποστήριξε ότι η συμμετοχή της, την έκανε να κερδίσει ρόλο σε μια από τις ταινίες του Φράνκο η οποία περιλαμβάνει πολλές ερωτικές σκηνές και ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

 

Το 2018, ο Φράνκο κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακομεταχείριση από πέντε γυναίκες. Η τωρινή αγωγή ζητά αποζημίωση και επιστροφή οποιωνδήποτε ηχογραφήσεων και βίντεο. Οι δύο γυναίκες λένε ότι ελπίζουν ότι με την αγωγή τους θα κάνουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Οι εκπρόσωποι του Φράνκο δεν έχουν σχολιάσει ακόμη.