Τζεφ Μπέζος: Η Blue Origin έχει πουλήσει ήδη εισιτήρια αξίας 100 εκατ. δολαρίων για διαστημικές πτήσεις

Blue Origin: Έχει πουλήσει ήδη εισιτήρια αξίας $100 εκατ. για διαστημικές πτήσεις Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Εισιτήρια συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων έχει πουλήσει ήδη η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαστημικής πτήσης του.

«Η ζήτηση είναι εξαιρετικά μεγάλη» δήλωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το CNBC, η διαστημική εταιρεία δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής γνωστό το κόστος του εισιτηρίου για μία πτήση με το New Shepard. Η μόνη ένδειξη είναι το ποσό των 28 εκατ. δολαρίων που δόθηκε σε δημοπρασία για μία θέση στην πρώτη πτήση στην οποία επέβαινε ο Τζεφ Μπέζος.

Πρόκειται για ένα ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που χρεώνει η ανταγωνίστρια εταιρεία διαστημικού τουρισμού, Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία χρεώνει τη θέση από 200.000 έως 500.000 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο Τζεφ Μπέζος γνωστοποίησε πως η Blue Origin θα πραγματοποιήσει διπλάσιες επανδρωμένες αποστολές φέτος, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει ακόμα πόσες θα είναι οι πτήσεις που θα γίνουν το 2022. «Θα το δούμε αυτό» δήλωσε, σημειώνοντας πως η Blue Origin θέλει να επιταχύνει σε «πολύ μεγάλο βαθμό» τις διαστημικές πτήσεις στο μέλλον.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ