Το Twitter ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή έχει αναστείλει περισσότερους από 70.000 λογαριασμούς, που προορίζονταν κατά κύριο λόγο για αναρτήσεις με περιεχόμενο για την ομάδα QΑnon.

 

«Δεδομένων των βίαιων γεγονότων στην Ουάσινγκτον και τον αυξημένο κίνδυνο για πρόκληση ζημιάς, αρχίσαμε από την Παρασκευή το απόγευμα να αναστέλλουμε οριστικά χιλιάδες λογαριασμούς που κατά κύριο λόγο ήταν αφιερωμένοι στη δημοσίευση περιεχομένου για την QΑnon», ανακοίνωσε το Twitter.

 

Αυτοί οι λογαριασμοί ασχολούνταν με τη δημοσίευση επιβλαβούς περιεχομένου που σχετίζεται με την QAnon σε ευρεία κλίμακα και ήταν αφιερωμένοι κυρίως στη διάδοση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας στην πλατφόρμα, εξήγησε η εταιρεία.

 

Οι υποστηρικτές της ομάδας QAnon προωθούν θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες περιλαμβάνεται ο αστήριχτος ισχυρισμός ότι ο Τραμπ πολεμάει μυστικά μια κλίκα παιδεραστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εξέχοντες Δημοκρατικοί, προσωπικότητες στο Χόλιγουντ και σύμμαχοι του «βαθέος κράτους».

 

Την Παρασκευή, το Twitter ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει οριστικά λογαριασμούς που προωθούν περιεχόμενο αυτής της ομάδας, μπλοκάροντας εξέχοντες ακροδεξιούς που προωθούν τις θεωρίες συνωμοσίας της ομάδας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters