Tσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν

Tσαβούσογλου: Τεμάχισαν τον Κασόγκι ακούγοντας μουσική και το διασκέδαζαν Facebook Twitter
EPA
0

Η Άγκυρα δεν πιστεύει πως οι δράστες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, o Tσαβούσογλου τόνισε πως έχει ακούσει το ηχητικό στο οποίο καταγράφονται λεπτομέρειες της δολοφονίας.«Στο ηχητικό ακούγεται ο ιατροδικαστής να δίνει στους υπόλοιπους οδηγίες. Τους δίνει εντολή να ακούν μουσική, ενώ τεμαχίζει το πτώμα. Είναι σαφές πως το ευχαριστιέται. Του αρέσει να πετσοκόβει ανθρώπους, λέει. Είναι φρικτό» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, όλο το περιστατικό έχει διάρκεια επτά λεπτά. 

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως χρειάζονται οριστικές αποδείξεις πριν απευθύνει κατηγορίες, όμως την ίδια στιγμή ανάφερε πως «πολλοί» θεωρούν τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως υπεύθυνο για τη δολοφονία. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως ο πρίγκιπας έχει ζητήσει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του G20 που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου στην Αργεντινή. Ο Τσαβούσογλου είπε πως ο Ερντογάν θα το σκεφτεί και πως «σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να μη συναντήσει τον πρίγκιπα διάδοχο». 

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News, Daily Sabah 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM