Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Σε τρεις ακόμα συλλήψεις προχώρησαν οι ρωσικές αρχές

Τρομοκρατική επίθεση Μόσχα: Σε τρεις ακόμα συλλήψεις προχώρησαν οι ρωσικές αρχές Facebook Twitter
Μόσχα, φωτ.: ΕΡΑ
0

Σε τρεις ακόμα συλλήψεις προχώρησαν οι ρωσικές αρχές για την συμμετοχή στην πολύνεκρη επίθεση τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB συνέλαβε τρία ακόμη άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε τον Μάρτιο στη Μόσχα. 

Ένας Ρώσος υπήκοος και δύο αλλοδαποί, όλοι τους με καταγωγή από χώρες της Κεντρικής Ασίας, συνελήφθησαν στη Μόσχα, στο Γεκατερίνμπουργκ και στο Ομσκ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας. 

Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία, δύο από τους συλληφθέντες μετέφεραν χρήματα για την αγορά πυροβόλων όπλων και οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο Crocus City Hall στις 22 Μαρτίου, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 144 άνθρωποι. 

Ο τρίτος συλληφθείς είχε άμεση συμμετοχή στη στρατολόγηση συνεργών στην επίθεση και στη χρηματοδότηση των δραστών.

Οι συλλήψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Τατζικιστάν.  

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, τουλάχιστον δύο από τους υπόπτους ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση. Μάλιστα διέρρευσαν πληροφορίες που δείχνουν πώς κινήθηκαν δύο από τους δράστες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Ένας εξ αυτών μάλιστα είχε δημοσιεύσει και φωτογραφίες από δημοφιλές τζαμί κοντά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ευρώπη αντιμέτωπη ξανά με τρομοκρατικές επιθέσεις

Οπτική Γωνία / «Κάθε άλλο παρά μπορούμε να εφησυχάζουμε»: Η Ευρώπη αντιμέτωπη ξανά με τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, η ένοπλη αντιπαράθεση του Ισραήλ με τη Χαμάς, η απειλή για την Ευρώπη, οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Μιλά στη LiFO ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM