Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ

Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ.

Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, λίγο μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου που έθεσε ο Τραμπ προς την Ρωσία, καλώντας τη να σταματήσει την επίθεση στην Ουκρανία.

«Οι συζητήσεις διήρκεσαν σχεδόν τρεις ώρες», ανέφερε το TASS, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το Ria Novosti, η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Γουίτκοφ αναχώρησε από το Κρεμλίνο γύρω στις 14:30 (τοπική ώρα και ώρα Μόσχας).

Ο Γουίτκοφ, γνωστός και ως «ο άνθρωπος του Τραμπ για τις ειρηνευτικές αποστολές», έφτασε νωρίτερα σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα για την προγραμματισμένη συνάντησή του με την ρωσική ηγεσία. Πρόκειται για αξιωματούχο που έχει συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τον Πούτιν, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί πρόοδος στον κύκλο των διαπραγματεύσεων για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Οι αμερικανορωσικές σχέσεις γνώρισαν την περασμένη εβδομάδα αιφνίδια κλιμάκωση της έντασης όταν ο Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη δύο πυρηνικών υποβρυχίων έπειτα από την online αντιπαράθεση με τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Τότε ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη Μόσχα περιθώριο δέκα ημερών για να τερματίσει την επίθεση κατά της Ουκρανίας υπό την απειλή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε και πάλι από την Ουάσινγκτον να αυξήσει την πίεση επί της Ρωσίας για να την αναγκάσει να σταματήσει την επίθεση.

«Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθούν όλα τα μέσα πίεσης που έχουν στην διάθεσή τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και η Ομάδα των 7 κατά της Ρωσίας, δήλωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Το Κρεμλίνο δεν θα επιδιώξει στην πραγματικότητα να τερματίσει τον πόλεμο αυτόν παρά όταν θα αισθανθεί ότι πιέζεται επαρκώς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Διεθνή / Τουρκία: Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα - Απέρριψε συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

Μεταξύ των συστάσεων της Ελλάδας ήταν «να αντιμετωπιστεί η διάκριση και η βία κατά των γυναικών και των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και τη διασφάλιση της προστασίας των μειονοτήτων»
LIFO NEWSROOM