Τρανς οδηγοί καταγγέλλουν την Uber για διακρίσεις φύλου

Τρανς οδηγοί καταγγέλλουν την Uber για διακρίσεις φύλου Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images
0

Η Uber φέρεται να συνεχίζει τις διακρίσεις κατά των τρανς οδηγών, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις για αλλαγή πολιτικής. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, οι τρανς εργαζόμενοι του online παρόχου υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη διαδικασία εξακρίβωσης ταυτότητας, με κάποιους να έχουν αποκλειστεί μόνιμα από την πλατφόρμα λόγω του ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει τα έγγραφα ταυτοποίησής τους ως «παραπλανητικά» ή ψευδή. 

Όπως καταγγέλλει ο Αντριάν Εσκομπέδο, τρανς που θέλησε να εγγραφεί στο Uber Eats ώστε να στηρίξει τη σύντροφό του και το τετράχρονο παιδί τους, προσπάθησε να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα τουλάχιστον είκοσι φορές, προτού ο λογαριασμός του ανασταλεί επ'αόριστον. 
 


Όταν ο ίδιος εξήγησε στο αρμόδιο γραφείο της εταιρείας πως η φωτογραφία του διπλώματος οδήγησης είχε τραβηχτεί πριν τη διαδικασία φυλομετάβασης, οι ίδιοι τού απάντησαν πως μια «ειδική ομάδα» θα χειριζόταν την υπόθεσή του εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Αντ'αυτού, μετά από εβδομάδες, ο Εσκομπέδο δέχτηκε μια ειδοποίηση που τον ενημέρωνε πως αποκλείστηκε επ'αόριστον από την πλατφόρμα λόγω υποβολής «ψευδών εγγράφων» και χωρίς τη δυνατότητα έφεσης. 

«Με κάποιο τρόπο δεν μου επέτρεψαν να οδηγήσω καν. Αντ'αυτού με κατηγόρησαν για απάτη απλώς και μόνο επειδή διαβεβαίωσα για την πραγματική μου ταυτότητα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο καταγγέλλων. 
 

Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούνιο η Uber είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των queer, που μεταξύ άλλων θα επέτρεπε στα τρανς άτομα να επιδεικνύουν τις πραγματικές ταυτότητές τους. 

Η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες της Νότιας Καλιφόρνια (ACLU) με επιστολή της ζητά από την εταιρεία την αποκατάσταση του ονόματος του Εσκομπέδο και την επανεξέταση άλλων περιπτώσεων τρανς που ίσως εσφαλμένα αποκλείστηκαν παό την πλατφόρμα. 


Επιπλέον, το ACLU του Κάνσας κατέφυγε δικαστικά κατά της Uber Eates τον περασμένο Ιούνιο για λογαριασμό του Λέιν Ρέπικ, ενός 41χρονου τρανς που κατήγγειλε πως δεν του επιτρεπόταν να ανανεώσει το όνομά του στην εφαρμογή αν δεν υπέβαλε «διορθωμένο» το δίπλωμα οδήγησης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ