Τραμπ: Χλευάζει τα ΜΜΕ για τις φήμες περί «προέδρου Μασκ» - «Δεν ελέγχει την κυβέρνηση»

Τραμπ: «Ο Μασκ δεν ελέγχει την κυβέρνηση» – Χλευάζει τα ΜΜΕ για τις φήμες περί «προέδρου Μασκ» Facebook Twitter
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο/ Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε τη σχέση του με τον Έλον Μασκ, χλευάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ασκεί αυξανόμενη επιρροή στην κυβέρνησή του.

«Ο Έλον με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ μας”. Του απάντησα: “Εντελώς”», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Μασκ στον συντηρητικό σχολιαστή Σον Χάνιτι στο Fox News.

Η συνέντευξη, που θα μεταδοθεί ολόκληρη την Τρίτη, περιλαμβάνει δηλώσεις του Τραμπ που ειρωνεύεται τις αναφορές των ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έκτακτη είδηση! Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέδωσε την προεδρία στον Έλον Μασκ. Ο “πρόεδρος Μασκ” θα παραστεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου», με τον Μασκ να γελά δίπλα του.

Ο ρόλος του Μασκ και το «υπουργείο» κυβερνητικής αποτελεσματικότητας

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, SpaceX και Χ, αν και δεν έχει επίσημο κυβερνητικό ρόλο, ηγείται μιας συμβουλευτικής επιτροπής, που ο Τραμπ έχει αποκαλέσει "υπουργείο κυβερνητικής αποτελεσματικότητας" (DOGE). Ο στόχος της επιτροπής είναι η περικοπή δημόσιων δαπανών, με τη μείωση του αμερικανικού δημοσίου κατά 2,3 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Λευκός Οίκος δεν φαίνεται να πτοείται από τις επικρίσεις για τις συνέπειες των απολύσεων και των περικοπών.

Η συζήτηση για την επιρροή του Μασκ εντάθηκε όταν το περιοδικό Time τον απεικόνισε στην καρέκλα του προέδρου στο Οβάλ Γραφείο.

«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», σχολίασε ο Τραμπ, με τον Χάνιτι να αναφέρεται σε "οικοσύστημα μέσων ενημέρωσης" που επιδιώκει να τους απομακρύνει.

Ο Τραμπ έκλεισε τη συνέντευξη με αιχμές για τον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τη σχέση του με τον Μασκ: «Πίστευα ότι ήταν καλοί σε αυτό. Είναι κακοί. Αν ήταν καλοί, δεν θα ήμουν ποτέ πρόεδρος», είπε, με τον Μασκ να συμφωνεί, κουνώντας το κεφάλι του.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM