Τραμπ, «O Καταληψίας»: Αφιερωμένο στις αμερικανικές εκλογές το εξώφυλλο του Spiegel

Τραμπ, «O Καταληψίας»: Αφιερωμένο στις αμερικανικές εκλογές το εξώφυλλο του Spiegel Facebook Twitter
Τραμπ «Ο Καταπατητής»: Αφιερωμένο στις αμερικανικές εκλογές το εξώφυλλο του Spiegel
0

«Ο Καταληψίας» είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του γερμανικού Speigel με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ και τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με στρατιωτική στολή, όπλο στο χέρι και ένα όχι και τόσο άγνωστο, βλοσυρό ύφος κάθεται στο Οβάλ γραφείο, αρνούμενος να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο.

Πίσω του μία φωτογραφία του αντιπάλου του, Τζό Μπάιντεν, σε μία σπασμένη και μπαρουτοκαπνισμένη οθόνη τηλεόρασης που φαίνεται να την έχει πυροβολήσει κάποιος. Πιθανός δράστης ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει σχολιάζοντας τον «Βρόμικο αγώνα του Τραμπ γύρω από το Οβάλ Γραφείο», όπως αναφέρει στον υπότιτλό του.

Το Spiegel φιλοξενεί στις σελίδες του ένα αφιέρωμα στις αμφίβολες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με ειδήσεις και αναλύσεις για έναν πολιτικό αγώνα, που τα είχε όλα: αναγγελία μιας νίκης, που ακόμα δεν έχει τελειώσει, προσφυγές και αιτήματα να σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων.

«Είναι, σήμερα, όπως ακριβώς στα σχεδόν τέσσερα χρόνια του ως πρόεδρος: βαρύς και κυνικός. Πάνω από όλα, βρίσκεται μπροστά και στο κέντρο, απαιτώντας την προσοχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πηγαίνει μέχρι τον ομιλητή στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου στον Λευκό Οίκο και αρχίζει να διασπείρει ευφάνταστες κατηγορίες για απάτη των ψηφοφόρων. «Εάν μετράτε τις νόμιμες ψήφους, κερδίζω εύκολα», είπε.

«Εάν μετράτε τις παράνομες ψήφους, μπορούν να προσπαθήσουν να κλέψουν τις εκλογές από εμάς» ισχυρίστηκε δε ότι κέρδισε τις εκλογές με "ιστορικούς αριθμούς"» σχολιάζει το Spiegel.

«Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: Δεν πηγαίνω πουθενά. Και επί της ουσίας, δεν κάνει λάθος. Δεν πρόκειται απλά να εξαφανιστεί - πράγματι, υπάρχουν λίγα αποτελέσματα στα εκλογικά στοιχεία που δείχνουν ότι πρέπει να το κάνει» συνεχίζει.

«Εάν ο Τραμπ κατόρθωνε να παραμείνει στο αξίωμα, αυτό θα σήμαινε αρκετά δύσκολα χρόνια μπροστά, ειδικά για τους Ευρωπαίους» σχολιάζει σε άλλο σημείο ο Spiegel.

Τον Αμερικανό πρόεδρο ωστόσο φαίνεται πως πλέον εγκαταλείπουν και τα πιο συντηρητικά Μέσα.

Μετά τις δηλώσεις του περί νοθείας αλλά και την επιμονή του να κηρυχθεί εκ νέου πρόεδρος των ΗΠΑ σε έναν εκλογικό αγώνα που ακόμα καταμετρώνται οι ψήφοι, τα Αμερικανικά Μέσα διέκοψαν την ομιλία του.

Οι παρουσιαστές μίλησαν για fake news του προέδρου.

«Όποιος κι αν είναι τελικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ η χώρα δεν θα συνέλθει γρήγορα από το δηλητήριο του ´τραμπισμού'» αναφέρει ο αρθρογράφος του Spiegel.

«Γιατί όχι; "Γιατί θα παραμείνει στις ΗΠΑ ως καταστροφική πολιτική δύναμη» απαντά.

Επισημαίνει ωστόσο, ότι σε σχέση με το 2016 περισσότεροι άνθρωποι ψήφισαν Τραμπ σε αυτές τις εκλογές.

«Περίπου οι μισοί Αμερικανοί ψηφοφόροι τον υποστηρίζουν, αν και πάνω από 234.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική κακοδιαχείριση της πανδημίας» σημειώνει.

Αντίθετα τονίζει ότι «Σε περίπτωση που νικήσει (ο Τζό Μπάιντεν), θα έχει καταφέρει να πετάξει έξω από τον Λευκό Οίκο τον Τραμπ μετά από μια τετραετία. Θα έχει καταφέρει να απελευθερώσει την Αμερική και τον κόσμο από έναν πρόεδρο, τον οποίο πολλές φορές χαρακτήρισε ως ευρισκόμενο σε σύγχυση. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα» σχολιάζει.

«Σε περίπτωση που στις 20 Ιανουαρίου ο Μπάιντεν ορκιστεί ως 46ος πρόεδρος, θα ενσαρκώσει την ελπίδα ότι μετά την υστερία των χρόνων Τραμπ, είναι δυνατή η επιστροφή στην ομαλότητα. Όλα αυτά θα μείνουν όνειρα, σε περίπτωση που η Γερουσία μείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Η ομάδα του Τζο Μπάιντεν προφανώς έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο η μεταβίβαση εξουσίας να μην γίνει με την τήρηση των κανόνων του παρελθόντος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι οι συναντήσεις μεταξύ της απερχόμενης ομάδας του Λευκού Οίκου και της εισερχόμενης διοίκησης δεν θα πραγματοποιηθούν αυτή τη φορά.

»Θα ήταν πιθανότατα η τελική προσπάθεια (του Τραμπ) να εκδικηθεί εκείνον που τον ανάγκασε να φύγει (από την εξουσία)» καταλήγει το Spiegel.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM